Polovičná frekvencia cpu

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
dansy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1896
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Zlate Moravce

Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa dansy »

Caute, vedel by mi niekto poradit s problemom s doskou GIGABYTE H97N-WIFI + Intel Pentium G3258?
V biose mi ukazuje frekvenci cpu len 1,5ghz aj ked je nastavene 3,2ghz, bios je nastaveny default a nasobice su nastavene ako maju. Spravil som aj flash biosu na najnovsi, ale bezo zmeny. Skusil som aj vsetky mozne nastavenia cpu v biose.
Skusil som dat do tej mb moj cpu i5 4590(vlastne som vymenil vsetky komponenty) a bios ukazuje tiez len 1,7ghz.
Cpu g3258 ide v mojej doske ga-h81m ako ma, na 3,2ghz.
V systeme v spravci uloh/vykon ukazuje zas 2,2ghz a vyuzitie cpu 70% aj ked ma ist 100% cez zatazovy program.
Ked dam nejaky cpu test(aida64, 3dmark) tak mi ukazuje len polovicu bodov, ako ma mat a hry s gtx960 sekaju.
vdaka
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 787
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

hm zaujimavy problem
nieco s Intel enhanced speedstep?
skusal si to pretaktovat s fbs ze co to spravilo? pridat voltaz, vypnut vsetky mozne veci co by mohli ovplyvnit nasobic
ja som mal kedysi tiez kuriozny problem, mal som duron 800 a siel len na 750 (vtedy som to riesil este cez dialup) tak som sa s tym zmieril no jedneho dna som kupil athlon 1GHz za 5000 korun (vtedy riadny peniaz) a siel tiez na 750 MHz :D
uvidime co ti poradia ostatni, teploty su primerane? :)
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
Používateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2327
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa Xeigen »

Možno ohnuté nejaké piny v sockete na doske ?
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2732
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa patro16 »

nieje tam nejake obmedzenie spotreby? aj ked resetom biosu by sa to malo dat do default nastavenia, ale tak clovek nikdy nevie
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: iGPU
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy A52 5G
Car: KIA Ceed HB MY22 LUNAR
Používateľov profilový obrázok
dansy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1896
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Zlate Moravce

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa dansy »

skusal som len zvysit nasobic na 40 a napatie na 1,2V, potom isiel na 2ghz, fsb som neskusal(tusim tam nieje ani taka moznost)
teplota v zatazi je 30-35°C s boxom
socket je 100%, pozeral som s lupou.
Používateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2327
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa Xeigen »

a ten 4-pin ATX power connector nad CPU si nezabudol náhodou zapojiť ?
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1890
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky/Galanta

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa zodiaq »

Frekvencia pamati je normalna?
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS4 Slim - 870 QVO 1TB, Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Používateľov profilový obrázok
dansy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1896
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Zlate Moravce

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa dansy »

nezabudol
frekvencia ram je ok
zopar obrazkov
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
+doska gb h81m
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2327
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa Xeigen »

A čo je tam zle ? Veď na tom poslednom máš pri 100% tých 3,2GHz. EDIT: Jaj pardon, to je ina doska.

Skús tam dať starší BIOS, konkrétne verziu F3.
Používateľov profilový obrázok
dansy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1896
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Zlate Moravce

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa dansy »

ten starsi bios vyskusam.
Používateľov profilový obrázok
JurajSlovakID
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 787
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa JurajSlovakID »

skus nejake jumpere poprepinat podla mna to je sanca
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1890
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky/Galanta

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa zodiaq »

JurajSlovakID napísal: St 12. Okt, 2022, 09:22 skus nejake jumpere poprepinat podla mna to je sanca
To neni 386tka...
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS4 Slim - 870 QVO 1TB, Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Používateľov profilový obrázok
dansy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1896
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Zlate Moravce

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa dansy »

nema ziadne jumpere :)
bios sa mi podaril len f7, dalej ma uz nepustilo.
Používateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2327
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa Xeigen »

Jak že "dalej ma nepustilo" ?
Používateľov profilový obrázok
dansy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1896
Dátum registrácie: Ne 26. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Zlate Moravce

Re: Polovičná frekvencia cpu

Príspevok od používateľa dansy »

napisalo nieco ako "bios je zastarany, pouzi novsiu verziu" (aj cez bios aj cez app)

Návrat na "Základné dosky"