Pomoc s internetom
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Pomoc s internetom
chcel by som vas porpsit o radu co robit v pripade, ze mi ide inetrnet tak trocha zvlastne. vysvetlim... najskor dodam, ze je to internet od O2ky s antenou na streche a tym ich smartboxom. normalne som pracoval a zrazu mi vyvovjovy software (simulator) vyhodil error. nasledne som sa uz nedokazal ani pripojit na vyvojove prostredie pomocou software. stranky ako google, facebook, a mnohe ine funguju normalne (tak ako aj pretaktovanie), ale mnoho web stranok nefunguje vobec. dostavam chybu "DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN" skusal som resetnut svoju siet na pc ale nic sa nezmenilo. resetol (odpojil od elekriny) som tu vsetko co ma co docinenia s pripojenim na internet a stale nic nepomoholo. vyskusal som na mobile vypnut wifi a pripojit sa na pracovne servery cez internet mobilneho operatora, ale ani to neslo. inak v mobile vsetky aplikacie funguju normalne. ale mobil tiez pouziva intenrnet od O2. sov v spojeni s inymi vyvojarmi a urcite viem, ze serveri na ktore sa potrebujem pripojit su 100% funkcne. viete mi prosim pomoct co robit a preco mi polka internetu ide a polka zas nie (ta dolezitejsia)... dakujem.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Pomoc s internetom
skus si nastavit manualne DNS, bud Cloudflare (1.1.1.1 a 1.0.0.1) alebo Google (8.8.8.8 a 8.8.4.4) pripadne nieco ine
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Skus este ipconfig /dnsflush
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
NAS: Synology DS920+
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
@lepermessiah dik, toto som neskusal ... ak sa toto stane nabuduce (dufam ze nie), vyskusam.
@darklol ano toto som spravil ako prve, no nezabralo.
len teda doplnim, ze som sa na to vykaslal a dal upgrade na windows 11, pretoze aj tak som to uz davno planoval a kedze som nemohol pracovat, bolo chvilu casu. teraz som to opat skusil a vsetko uz ide ako predtym.
@darklol ano toto som spravil ako prve, no nezabralo.
len teda doplnim, ze som sa na to vykaslal a dal upgrade na windows 11, pretoze aj tak som to uz davno planoval a kedze som nemohol pracovat, bolo chvilu casu. teraz som to opat skusil a vsetko uz ide ako predtym.
Nech je operátor aký chce, vždy zadávam ešte plus sekundárne DNS a to 1.1.1.1 a 8.8.4.4 (tieto by mali byť oba v Európe).