Poprosím vás o názor, zvažujem výmenu 980Ti za 1080Ti. Má to nejaký zmysel, nárast výkonu 50 % ?
Prečo ? Nemám skutočný a pádny dôvod, len vybehla ponuka na 1080Ti osadenú EK vodným blokom za 200e.
1080Ti v 2024 oplatí sa ?
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Re: 1080Ti v 2024 oplatí sa ?
Nie. Za tu cenu kúp 3060Ti hoc sj najlacnejšiu verziu - spotreba polovičná, tomu aj teploty.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
https://www.techspot.com/review/2088-ge ... -vs-980ti/
Nárast výkonu je tam krásny + takmer dvojnásobok VRAM určite poteší.
Za 200€ sú ale dostupné aj bazárové RTX 3060 12GB s v priemere podobným raster výkonom ako 1080Ti vo FullHD ale podporou moderných fičúr. V starých hrách vyhráva 1080Ti, v nových 3060 12GB.
https://www.techspot.com/review/2525-ge ... i-revisit/
Aj keď chápem ak to chceš hlavne kvôli tomu bloku a tým pádom nechceš vzduchom chladenú kartu...
Nárast výkonu je tam krásny + takmer dvojnásobok VRAM určite poteší.
Za 200€ sú ale dostupné aj bazárové RTX 3060 12GB s v priemere podobným raster výkonom ako 1080Ti vo FullHD ale podporou moderných fičúr. V starých hrách vyhráva 1080Ti, v nových 3060 12GB.
https://www.techspot.com/review/2525-ge ... i-revisit/
Aj keď chápem ak to chceš hlavne kvôli tomu bloku a tým pádom nechceš vzduchom chladenú kartu...
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Celkom urcite by som siel do 3060 Ti uz len kvoli moznosti DLSS, co bude velky prinos pri takejto teraz uz low-endovej karte. Ak vsak uvazuje nad 200€ kartou kvoli vodnemu bloku, tak rychle hladanie na Bazosi naslo RTX 3070 s blokom od EKWB za 300€. To mi pride ako hodnotny upgrade, ze aj nejaka radost z toho bude (vacsi vykon) a aj moderne veci na grafike (RT + DLSS).
Principiálne, áno. Kedže mam custom vodnika potrebujem kartu najlepsie uz s blokom aby som to mal bez starosti. 3060Ti musel by som dokupit blok a to bude minimalne 100€. Ale ano suhlasim s tym ze to bude menej zrat a obsahuje modernejsie technologie.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
No ked takto vidim tu fotku, tak mozno by som najprv minul peniaze na inu bednu. Jednak asi nikto z nas nepredpokladal, ze tam novsiu (= dlhsiu) grafiku nestrcis a taktiez to ulozenie pumpy je dost neoptimalne.
Je robena tak, aby bola umiestnena vertikalne. Takto nemas pristupny napustaci sroub hore, expanzka je umiestnena zrejme rovno nad zdrojom, takze v pripade akejkolvek netesnosti ci nesikovnosti mas vyskratovany zdroj a este aj samotna vrtulka v pumpe buda zaliata len tak z polovice a ono je tam taka polgula, ktora sa chladi vodou a celkovo je robena tak, ze je ponorena. Nehovoriac o tom, ze takto mozes nasavat vzduchove bubliny do okruhu.
Viem, ze upgradovat bednu a menit hadicky na vodnikovi je uplne otravna a "zbytocna" robota. Zbytocna = minies meniaze, mas kopec roboty a neprinesie to ziadny viditelny uzitok, ze vyssi vykon, viac RAM a podobne. Kazdopadne by to naozaj bol moj prvy krok... ked nie teraz, tak v blizkej buducnosti spolu s tou inou grafikou.
Na hentu pumpu sa predavaju fajn uchyty rovno na 120/140 mm otvory na vetraky a pekne vie byt uchytena vpredu, ked je v bedni dost miesta.
Edit: Este som pre istotu pozeral tie rozmery a vysvitlo, ze tie karty tam asi vojdu. 980Ti a 1080Ti maju 267mm na dlzku. 3060Ti a 3070 dokonca len 242mm na dlzku. Cize ak tam nebude nejaky zasadne iny rozber custom AIB karty, tak to o tej dlzke GPU neplati, ale zvysok o bedni ano.
Je robena tak, aby bola umiestnena vertikalne. Takto nemas pristupny napustaci sroub hore, expanzka je umiestnena zrejme rovno nad zdrojom, takze v pripade akejkolvek netesnosti ci nesikovnosti mas vyskratovany zdroj a este aj samotna vrtulka v pumpe buda zaliata len tak z polovice a ono je tam taka polgula, ktora sa chladi vodou a celkovo je robena tak, ze je ponorena. Nehovoriac o tom, ze takto mozes nasavat vzduchove bubliny do okruhu.
Viem, ze upgradovat bednu a menit hadicky na vodnikovi je uplne otravna a "zbytocna" robota. Zbytocna = minies meniaze, mas kopec roboty a neprinesie to ziadny viditelny uzitok, ze vyssi vykon, viac RAM a podobne. Kazdopadne by to naozaj bol moj prvy krok... ked nie teraz, tak v blizkej buducnosti spolu s tou inou grafikou.
Na hentu pumpu sa predavaju fajn uchyty rovno na 120/140 mm otvory na vetraky a pekne vie byt uchytena vpredu, ked je v bedni dost miesta.
Edit: Este som pre istotu pozeral tie rozmery a vysvitlo, ze tie karty tam asi vojdu. 980Ti a 1080Ti maju 267mm na dlzku. 3060Ti a 3070 dokonca len 242mm na dlzku. Cize ak tam nebude nejaky zasadne iny rozber custom AIB karty, tak to o tej dlzke GPU neplati, ale zvysok o bedni ano.
Nemám aktuálnu fotku, funguje to v tejto konfigurácii 4 roky. Nalievací otvor je prístupný, bednu postavíš na predok. Samozrejme kapalina je na maximum ostavá tam malička bublinka. Pumpa môže byť aj v tejto polohe, kebyže nie nerobím to tak. Táto fotka klame, pod expanzkou mám vytlačenú podložku (nie je na fotke) aby bola mierne vyššia ako spodok u pumpy. A výmena bedne ? Nie teda áno ale za rovnakú veľkosť
Keď sa pozrieš na nové grafiky, tak sú menšie ich PCB je kratšie ten ozrutný rozmer robí chladič.
Keď sa pozrieš na nové grafiky, tak sú menšie ich PCB je kratšie ten ozrutný rozmer robí chladič.
EDIT: takto je to aktuálne, minimálna bublinka a podoprená pumpa.
1080Ti a urobila veľkú radosť. Teploty neskutočne do 40°C je to ASUS FE edicia ale aj tak boostuje na 2012 MHz. Pri zapnutom sync na 75 fps, karta ide na 1250 MHz pri spotrebe 80 W u WOT.