tak je to vyriesenye, ale tiez dlhy pribeh.
UPSku so sietovou kartou ktoru som kupil povodne vo february som predal lebo vela zrala (online s dvojitou konverziou) a nevedel som na nej rozhodit sietovu kartu. nasledne som objavil na bazosi inu UPSku o generaciu novsiu, line-interactive tiez so sietovkou. pri komunikacii s typkom sa vysvitlo ze sietovky uz nema, ale ako sme kecali tiez hovoril ze bolo to docela pain ich rozchodit. tak UPSku som zobral a zacal som zhanat na ebay sietovku,
po case som ju objavil, kupil dufajuc ze predavajuci tam nastavil DHCP mod, ale ked UPSka prisla tiez nemala konektivitu a tiez som ju nevedel rozchodit. napisal som predajavajucemu ci nema nejaky tip co s tym a pri druhej sprave mi poslal refund, asi nemal chut sa so mnou bavit (ja som od neho ziadny refund nechcel, len som mu napisal ze DHCP nema zapnute a seriova konzola mi dava len cierny obraz).
tak reku napisem tomu typkovi co som odneho bral UPS ci nenajde ten vlastnorucne vyrobeny kabel ktorym resetoval tie sietovky, tak to nasiel niekde naspodku a dnes som si od neho pozical.
po pripojeni hned zacali naskakovat nejake znaky, ale take divne, akokeby len kazdy treti. neviem preco, ale pomocou manualu a tych znakov sa mi podarilo vylustit na ktorej som obrazovke a co mam stlacit aby som nastavil DHCP. a uz to teda ide.
to zapojenei malo byt take ako je v eaton manualy (ake prekvapenie, ze?).
takze tie biele nezapojene a zapojena len cierna, cervena a hneda zilka.
Kód: Vybrať všetko
RJ45 RS232
3 ---------------------------- 2
4 ---------------------------- 5
6 ---------------------------- 3
skusim podla tejto schemy vyrobit si vlastny kabel do rezervy, pripadne odrezat a znova nakrimpovat koncovku na ten kupeny kabel co mam, ci sa mi to podari.