kolegyni sme pred 2 mesiacmi do ASUS Strix 512GL davali nove SSD, WD Blue SN580 2TB. Ked som tam daval OS, vybral som povodny SSD, nainstaloval cisty Win11 a nasledne vratil stary disk vedla (ma tam 3 disky, SN530, SN550, SN580). Tymto sposobom o sebe tie Win nevedeli a dalo sa cez F8 bootovat do noveho a stareho, ak by este zistila, ze nieco jej nejde (SVN, ssh a pod.).
V piatok jej vytuhol system a neostavalo nic ine iba podrzat power aby sa komplet vypol. Nasledne v pondelok sa zapol a robila na nom, ale nadavala, ze sa jej stratili zmeny v projektoch, blbne jej Slack a pod. V stredu sme si uvedomili, ze vlastne jej sa nabootoval stary OS (

Podla WD Dashboard bol pre SN580 novsi firmware, tak sme ho cez stary OS nahodili, nic neklaklo. Spravili SMART a vsetko OK, SSD info ukazuje vsetko OK.
Rozhodli sme sa teda, ze znovu ideme clean install na ten disk a po 3 hodinach som bol v novom, cistuckom systeme. Po 15 minutach system vytuhol. Musel som zas vypnut, ale po zapnuti uz isiel normalne a neblbne uz skoro 6 hodin.
Ja sa ale obavam, ze tie vytuhnutia nie su sposobene ovladacmi alebo Windowsom, ale priamo nieco s diskom, lebo aj s tou SN550 sme mali problem pred rokom, ze ho nenasiel OS a po hodine zrazu bol tam, odvtedy ale ide OK.
Stretli ste sa s takymto spravanim? Ako zistit, ci je to ozaj SSD alebo sa bude kolegyna tesit na novy laptop?