Napr. v prípade DACIA Jogger mi najlepšie vyšla verzia benzín + LPG viď prílohu.
Zachrániť to môže len Čínska BYD v HU a teda možno teda aj bez cla ?
Forinty treba už kúpiť teraz ?
Porovnanie nákladov - Spaľovací vs HEV vs PHEV vs EV
Porovnanie nákladov - Spaľovací vs HEV vs PHEV vs EV
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Porovnanie nákladov - Spaľovací vs HEV vs PHEV vs EV
to je take porovnanie... mozno za 10 rokov bude stat benzin 15 euro liter, elektrina bude zadarmo a bude sa platit dan podla prejazdenych kilometrov. ak ti ide o co najnizsie celkove naklady tak si kup jazdenku. ak chces kupit nove tak sa rozhoduj podla sympatii k jednotlivym pohonom a jeho komfortu, vybave apod.
ja napr. lpg nemam rad, v podstate jedina vyhoda je ze niekto sa rozhodol na to dat o 60 centov nizsie dane, inac by po nom nikdo nestekol. o PHEV by som mal v praxi tiez velke obavy, ked 90% casu jazdis na elektro a obcas sa ti zapne spalovak, podla mna je to priama cesta k problemom s motorom a naslednym vysokym servisnym nakladom.
ja napr. lpg nemam rad, v podstate jedina vyhoda je ze niekto sa rozhodol na to dat o 60 centov nizsie dane, inac by po nom nikdo nestekol. o PHEV by som mal v praxi tiez velke obavy, ked 90% casu jazdis na elektro a obcas sa ti zapne spalovak, podla mna je to priama cesta k problemom s motorom a naslednym vysokym servisnym nakladom.
Spoiler: ukázať
S tou nízkou nákladovosťou so spaľovacou jazdenkou musím s Tebou len súhlasiť a to hlavne pri tak nízkom ročnom nájazde ako mám ja už ako penzista - len 5tis .
Ja som 1,9 JTD Stilo pred dvoma rokmi vymenil za nového Duester TCE 100/LPG len preto lebo som chcel mať novú a nie príliš drahú zábavku - do 2OtisE.
O 2 roky by so rád urobil zmenu za:
https://www.teslamagazin.sk/byd-yaun-up ... dstavenie/
Ja som 1,9 JTD Stilo pred dvoma rokmi vymenil za nového Duester TCE 100/LPG len preto lebo som chcel mať novú a nie príliš drahú zábavku - do 2OtisE.
O 2 roky by so rád urobil zmenu za:
https://www.teslamagazin.sk/byd-yaun-up ... dstavenie/
Urob si screen z toho linku, keď postavia fabriku a príde realita s tými cenami, spolu na tom zasmejeme.