Vyhadzovanie poistiek pri prepojeni zaraideni z roznych vetiev
Vyhadzovanie poistiek pri prepojeni zaraideni z roznych vetiev
Nestretli ste sa niekedy s takou situaciou, ze vyhodi poistky a odpali zariadenia ak sa nejakym sposobom prepoja, ale kazde z nich je na inej vetve v byte?
Aby som popisal problem, kedysi ked som sa snazil prepojit TV a NTB tak pokial boli oba zapojene v tej istej zastrcke/predlzovacke tak vsetko bolo OK. Avsak ak som mal NTB v zasuvke na opacnej strane izby a prepojil TV a NTB cez HDMI kabel, tak vyboj a vyhodene istice az na chodbe v cinziaku. K tomu odpalene podsvietenie na NTB ako bonus.
Toto iste sa stalo aj s monitorom a NTB v inej miestnosti, tiez pri pouziti opacnych zasuviek. Vtedy odisiel monitor.
No a po par rokoch som chcel k routru dat aj 2.5gbit switch, nech zrychlim NAS pripojenie medzi zariadeniami. Dva PC pripojene kablom do routra fungovali roky v pohode. (kazde zariadenie v uplne inej izbe), ale ked som pripojil na tu istu zasuvku ako niekolko rokov je router aj switch a pripojil do switchu kompy kablom, tak znova vyboj, vyhodene poistky a oba kompy maju mrtvu sietovku. Nesvieti, neblika, nic.
Co je to za anomaliu, respektive ako to odmerat alebo zistit o co ide? Do bytu ide jedna faza, tak sa to nemoze nejak medzi sebou bit alebo co. Jedine je to rozdelene na viacero isticov. A ako je mozne, ze pripojit zariadenia na router je OK, ale switch ich odpali? (ziadne POE nikde nie je)
Povodne by som vinil novy switch, ale v kontexte predoslych skusenosti bude problem v elektrike asi. Nemate niekto nejaky napad, prosim vas?
Aby som popisal problem, kedysi ked som sa snazil prepojit TV a NTB tak pokial boli oba zapojene v tej istej zastrcke/predlzovacke tak vsetko bolo OK. Avsak ak som mal NTB v zasuvke na opacnej strane izby a prepojil TV a NTB cez HDMI kabel, tak vyboj a vyhodene istice az na chodbe v cinziaku. K tomu odpalene podsvietenie na NTB ako bonus.
Toto iste sa stalo aj s monitorom a NTB v inej miestnosti, tiez pri pouziti opacnych zasuviek. Vtedy odisiel monitor.
No a po par rokoch som chcel k routru dat aj 2.5gbit switch, nech zrychlim NAS pripojenie medzi zariadeniami. Dva PC pripojene kablom do routra fungovali roky v pohode. (kazde zariadenie v uplne inej izbe), ale ked som pripojil na tu istu zasuvku ako niekolko rokov je router aj switch a pripojil do switchu kompy kablom, tak znova vyboj, vyhodene poistky a oba kompy maju mrtvu sietovku. Nesvieti, neblika, nic.
Co je to za anomaliu, respektive ako to odmerat alebo zistit o co ide? Do bytu ide jedna faza, tak sa to nemoze nejak medzi sebou bit alebo co. Jedine je to rozdelene na viacero isticov. A ako je mozne, ze pripojit zariadenia na router je OK, ale switch ich odpali? (ziadne POE nikde nie je)
Povodne by som vinil novy switch, ale v kontexte predoslych skusenosti bude problem v elektrike asi. Nemate niekto nejaky napad, prosim vas?
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Re: Vyhadzovanie poistiek pri prepojeni zaraideni z roznych vetiev
Byt tebou si necham skontrolovat ele. instalaciu lebo toto smrdi pruserom. Ak mas multimeter, zapoj kazde zvlast a zmeraj napatie na kostre / minus na jack-u od zdroja a pod. medzi sebou. Ak by si mal 3f tak by sa to mozno lahsie hladalo ...
edit: router ma plastove konektore? lebo je dost mozne ze u neho ta zachranuje sada izol. trafakov, ked u kovoveho to prejde kablom ak ma tiez shielded konektore, proste to vodivo spojis ... u hdmi z hlavy neviem
edit: router ma plastove konektore? lebo je dost mozne ze u neho ta zachranuje sada izol. trafakov, ked u kovoveho to prejde kablom ak ma tiez shielded konektore, proste to vodivo spojis ... u hdmi z hlavy neviem
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Tak toto je riadny pruser.
Tam bude s najvyssou pravdepodobnostou problem v zemneni, alebo este je mozne ze niekde je zamenena faza so zemou v zasuvke.
Tam bude s najvyssou pravdepodobnostou problem v zemneni, alebo este je mozne ze niekde je zamenena faza so zemou v zasuvke.
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
urcite zavolat elektrikara, to si mal volat podla mna uz ked ti to vyrazilo na chodbe ked si zapojil tv.
je to prerabana (nova) elektroinstalacia?
je to prerabana (nova) elektroinstalacia?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
No, pravdepodobne mal, ale nejak som to vyriesil, ze vzdy zapajat do rovnakej zastrcky.
Elektroinstalacia je stara, jedine sa dorabali nove vetvy v kupelni/zachode ked sa jadro prerabalo.
Asi teda radsej odbornika zavolat, nez len sam si skusat, ci je spravne faza v zastrcke, hej?
Elektroinstalacia je stara, jedine sa dorabali nove vetvy v kupelni/zachode ked sa jadro prerabalo.
Asi teda radsej odbornika zavolat, nez len sam si skusat, ci je spravne faza v zastrcke, hej?
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
U mamky v paneláku zahorela zásuvka a razom mala 100V na nulaku/kostre. Nič nevyhadzovali ističe, všetko ostatné od ističa po ten bod fungovalo. Šťastie že mala len plastové veci pozapajané.
Ozaj zavolať elektrikára ak nevieš pomerat a opraviť sám, kým si zničíš elektroniku, vyhoríš alebo príde k úrazu.
Či je fáza na správnej strane kukneš aj sám, stačí skusacka s tlejivkou za 2€.
Ozaj zavolať elektrikára ak nevieš pomerat a opraviť sám, kým si zničíš elektroniku, vyhoríš alebo príde k úrazu.
Či je fáza na správnej strane kukneš aj sám, stačí skusacka s tlejivkou za 2€.
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
Asi by som vela chcel, ak by na zakladnych doskach bola "prepatova" ochrana a staci len teraz prepajkovat poistku, vsak?
Inak som odkazany na ethernetove dongle uz len.
Inak som odkazany na ethernetove dongle uz len.
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Na akej doske prepäťová ochrana? Ako na PC na MB? To ani vážne nemôžeš myslieť
Treba odstrániť zdroj problému a nie ho obchádzať
Prepatova by mala byť súčasť elektroinštalácie domácnosti, hneď na to aspoň tých predlziek v starej
Ak máš na kostre šťavu, tak ti prepäťová nepomôže, na to máš zase prudový chránič a ten je zase súčasť elektroinštalácie
Tá by ťa nepustila kým by si neodstránil príčinu
Treba odstrániť zdroj problému a nie ho obchádzať
Prepatova by mala byť súčasť elektroinštalácie domácnosti, hneď na to aspoň tých predlziek v starej
Ak máš na kostre šťavu, tak ti prepäťová nepomôže, na to máš zase prudový chránič a ten je zase súčasť elektroinštalácie
Tá by ťa nepustila kým by si neodstránil príčinu
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
Ved jasne, ze budem riesit pricinu, to uz asi by sa patrilo pozriet na urovni.
Nemyslel som original prepatovu ochranu jak byva aj v predlzke. Skor som narazal len nejaky fix tej sietovky, ze ci tam nie je len poistka proti takemuto niecomu, co by sa dala prepajkovat. Lebo v OS vyzera byt sietovka pritomna, aj "This device is working properly.", az na to, ze vobec.
Ledky nesvietia a nema pripojenie.
Nemate niekto zaujem o switch, 4 x 2.5Gbit - svieti len jeden port, 2x 10Gbit SFP (nemam ako odskusat, hadam idu) za odvoz?
Nemyslel som original prepatovu ochranu jak byva aj v predlzke. Skor som narazal len nejaky fix tej sietovky, ze ci tam nie je len poistka proti takemuto niecomu, co by sa dala prepajkovat. Lebo v OS vyzera byt sietovka pritomna, aj "This device is working properly.", az na to, ze vobec.
Ledky nesvietia a nema pripojenie.
Nemate niekto zaujem o switch, 4 x 2.5Gbit - svieti len jeden port, 2x 10Gbit SFP (nemam ako odskusat, hadam idu) za odvoz?
Dost mozne, "majstri elektrikari" nam nedavno v praci prerabali istice a spravili hore menovane. Slahlo to do umyvacky riadu a bolo po nej
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
no ty koki, je dost mozne, ze mas fazu zapojenu, kde ma byt zem, a zapjenim spotrebicu do tejto zasuvky co vyuziva aj zemnenie, spojis 2 fazy co ma za nasledok opisovany problem. Jednoznacne si zavolaj niekoho, kto ti to pride odmerat, aby nedoslo aj k horsiemu, ako je poskodenie elektroniky
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Moze byt odpaleny nulak, moze byt faza na stredovom koliku. Moze to byt hoc co, elektrika si vie najst cesty ktore by ta v zivote nenapadli. Uz som zazil ze v byte na poschodi c. 5 si tukol to vypinaca v obyvacke a v byte na poschodi c. 6 si mal odrazu 230V na radiatoroch (Faza bola vo svetle spojena so zelenozltym, zelenozlty s plechovym krytom, plechovy kryt s retazou, retaz s kovovym hacikom v strope, kovovy hacik s roxorom v betone a roxor v betone so zelenozltym o poschodie vyssie)
Tak ci tak mal by si to dat niekomu skontrolovat skor nez to bude musiet kontrolovat sudny znalec po niekoho smrti...
Tak ci tak mal by si to dat niekomu skontrolovat skor nez to bude musiet kontrolovat sudny znalec po niekoho smrti...