ako sa robia podvody s telefonmi "vybranymi v akcii" ?

Všetko o mobilných telefónoch, tabletoch, fitness náramkoch, smart hodinkách a iných prenosných zariadeniach. Diskusia o mobilných sieťach, operátoroch a ponukách.
Toto nie je nákupná poradňa!! Taktiež zadeľte tému do dobrej podkategórie
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

ako sa robia podvody s telefonmi "vybranymi v akcii" ?

Príspevok od používateľa mp3turbo »

mam ponuku na vyhodnu kupu telefonu, vraj vybrany v Orange s fakturou a teda zarukou, uplne novy, neotvorena krabica. Nemam rad taketo formulacie a vyrazy, preto sa rovno opytam - ake podvody sa robia v tejto oblasti ?

Nedohladatelna osoba na seba zoberie zavazok, nesplacaju a zaplatia len akontaciu, cize pristroj co stoji 1000 "maju" za tri stovky a hajde nacierno predat ? Pripadnu reklamaciu zrejme v takomto pripade zamietaju okamzite, ze ? Mozu aj zabavit telefon lebo podla nejakej zmluvy je ich vlastnictvom az do uplneho splatenia ? Keby som dal telefon reklamovat priamo v autorizaku vyrobcu (Samsung, Apple, s originalnou fakturou), maju oni nejaku moznost presetrovat ci je telefon "cisty" cize proste Samsung zavola Orange ze "halo mame tu takyto telefon na opravu, ste s tym v pohode" alebo taketo veci nie je sanca v realite zvladnut ?

Moze operator zablokovat pristroj podla IMEI cisla, keby sa na neho neplatil zmluvny kontrakt ? To mi pride ako hodne jednoduche a realne.

Ake dalsie necakane zakruty ma este cakaju v nasej uzasnej krajine pri takomto "deale" ?

edit : aha... posledne prispevky 2022+ v teme viewtopic.php?t=66387&start=15
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Re: ako sa robia podvody s telefonmi "vybranymi v akcii" ?

Príspevok od používateľa LordKJ »

Ja k mojmu telefonu z orange nemam ziadnu fakturu iba dodatok k zmluve s dohodou o predaji zariadenia za nizsiu ako malobochodnu cenu.... blablabla + kupnu zmluvu a dohodu o splatkach

Takze reklamacia asi urcite iba v orange
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Turbo super temu si nasiel, mam rad 15 rocne rozpravy :)

Asi sa ozaj nic nezmenilo, neriskoval by som to.
JacobSteven
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49

Príspevok od používateľa JacobSteven »

O aký telefón sa jedná a jeho cena, za ktorú ho ponúka? Lebo v podstate je tu ešte možnosť, že si ho na splátky nezobral a vylatil ho naraz a teraz ho predáva drahšie ako kúpil. Taktiež ak je to telefón kde ušetríš 100€ oproti plnej sume, tak to radšej si priplatiť a kúpiť inde a bez nutnosti báť sa čo akh ho bude treba reklamovať.

Tiež predsalen je asi sprostosť zobrať na paušál telefón, ktorý chceš predať zo ziskom, a pritom ho zároveň splácať. Prípadne je teda možnosť, že ho zoberie na splátky, ale po predaji ho vyplatí a zisk mu ostane.

Toto by bolo dobré vedieť pred kúpou, že či telefón má na splátky alebo ho vyplatil, ale pochybujem, že ti to povie a pravdivo.

S reklamáciou taktiež pri telefóne na paušál je problém, že pri reklamácii musí byť osoba, ktorá ten telefón kupovala. Prípadne možno by splnomocnenie stačilo.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

Alebo je ešte možnosť že je to telefon zobratý na firmu aby bolo čo dať do nákladov, ale následným predajom máš aj peniaze aj náklady...

Bazoš je plný nového AKU náradia, ktoré niekto nakúpil na firmu a obratom to predáva za lepšiu cenu. A čo to sledujem, tak sa to ponuka opakuje u tých istých ludí. Nakúpi, predá, nakúpi predá...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Ivko podla mna dal dobru hypotezu
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Tak ci tak zrejme jediny problem bude v pripade reklamacie. Mimo toho by to malo byt okej
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

uplne bezne ludia dostavaju akciovy telefon, pripadne vo firmach fasuju automaticky k pausalu. Bud ho realne vobec nepotrebuju a tak ide na predaj, alebo dany uzivatel ma narok napr. na Samsung A55, ale chce iPhone16, tak ten A55 rovno leti na bazos, pripadne ho pojde vybrat rovno s kupujucim na predajnu
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Cena noveho na webshopoch ~1900 evra, vypytana cena 1000 evra. Ano, ÁjTelefon 16 Max Pro 1TB. Toto nebude o dph na firmu alebo služobnom fóne.

>> Toto by bolo dobré vedieť pred kúpou, že či telefón má na splátky alebo ho vyplatil, ale pochybujem, že ti to povie a pravdivo.

presne tak. Too good to be true, akoby spravna slovenka v kroji povedala "tú gút tu bí trú"
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Mozno vyfasoval ajfon k firebnemu pausalu ale je to androidak. Anyway, ja by som to zobral, ked je nerozbaleny tak bloknuty nebude...
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

tie zlavy oproti su zvacsa tak 200-300e pri tych vyssich 30-40e pausaloch
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

A urcite to nebude predavat za polku. Odrb.
.
JacobSteven
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49

Príspevok od používateľa JacobSteven »

mp3turbo napísal: So 07. Dec, 2024, 22:11Cena noveho na webshopoch ~1900 evra, vypytana cena 1000 evra. Ano, ÁjTelefon 16 Max Pro 1TB. Toto nebude o dph na firmu alebo služobnom fóne
To potom nebude zjavne z Orange. V ponuke Orange pri mobiloch s paušálom mi nenašlo ani len jeden iPhone s 1TB. A bez paušálu tam mi našlo jedine Pro - https://www.orange.sk/e-shop/telefony/a ... k-titanium

Taktiež sa mi nechce veriť, že o 900€ lacnejšie predáva, to potom za koľko kúpil? :D taktiež v Orange ak pozriem aj biznis paušály tak ten najvyšší za 70€ mesačne má dotáciu do 525€.

Tiež mi to príde ako poriadny odrb, ani keby som si ten mobil mal osobne od toho predávajúceho kúpiť by som to neriskoval.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Nebolo by to prvy krat co niekto predaval veci za polovicu... Akurat su obcas kradnute.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nejdem do toho, len som sa zadumal ze ako tazka je realita dnesneho splatkoveho predaja :)

Návrat na "Mobilné telefóny, tablety, wearables a mobilné siete"