Intel ARC A370M problemy s Adobe
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Intel ARC A370M problemy s Adobe
Caute,
kolegyna ma tento notebook: Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16IAH7
Je v nom spominana graficka karta, no ovladace su tak problemove, ze som ju musel v biose vypnut. Vzdy, ked je zapnuta, tak Photoshop/Illustrator ci latest stable alebo beta do niekolkych minut spadnu - preblikne obrazovka, vyhodia chybu ze sa nenasla graficka karta, v diagnostike ju nenajde az do restartu. Skusal som hadam 10 verzii ovladacov od tych co prisli s notebookom az po aktualne od Intelu, vzdy je to rovnaky problem.
To naozaj je s Intel ovladacmi taky problem? Lebo na nete toho vela napisane nie je, Windows uplne cisty len s PS a ovladacmi a aj tak to padne. Nechce sa mi tomu verit, lebo co pozeram aktualne modely, 90% z nich ma ARC graficku kartu. Samozrejme na integrovnej Iris to funguje stabilne, ale zas ten vykon je zalostny. Uz rozmyslame nad kupou noveho, ale v rozumnej cenovej hladine nie je nic, same ARC cize sa bojim, ze to by bolo rovnake peklo.
kolegyna ma tento notebook: Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16IAH7
Je v nom spominana graficka karta, no ovladace su tak problemove, ze som ju musel v biose vypnut. Vzdy, ked je zapnuta, tak Photoshop/Illustrator ci latest stable alebo beta do niekolkych minut spadnu - preblikne obrazovka, vyhodia chybu ze sa nenasla graficka karta, v diagnostike ju nenajde az do restartu. Skusal som hadam 10 verzii ovladacov od tych co prisli s notebookom az po aktualne od Intelu, vzdy je to rovnaky problem.
To naozaj je s Intel ovladacmi taky problem? Lebo na nete toho vela napisane nie je, Windows uplne cisty len s PS a ovladacmi a aj tak to padne. Nechce sa mi tomu verit, lebo co pozeram aktualne modely, 90% z nich ma ARC graficku kartu. Samozrejme na integrovnej Iris to funguje stabilne, ale zas ten vykon je zalostny. Uz rozmyslame nad kupou noveho, ale v rozumnej cenovej hladine nie je nic, same ARC cize sa bojim, ze to by bolo rovnake peklo.
Spoiler: ukázať
Re: Intel ARC A370M problemy s Adobe
Možno je chybná, reklamovať nech sa trápia oni.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
Ono to uz ma 2 roky a mam pocit, ze tam nebola 3r zaruka. Pri normalnej praci vo Win, Office, Chrome to nezblblo ani raz..
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
nie, nie je s intelmi az taky problem. Je to zvlastne - vies nam napisat dalsie info ? Ani verziu Windowsu nevidime, ani verzie ovladacov, ziadna zmienka o ovladacoch integrovanej grafiky (boli updatnute obidve naraz ? je to vzdy jedna a ta ista verzia s A370M, pracuju "in unison" ?), ziadne info o prevadzkovych veciach (ten windows si uz mohol uzit pocas zivota, nevyzera to ze by si ho skusil preinstalovat nanovo).
na integrovanej grafike Photoshop chodi v pohode ?
na integrovanej grafike Photoshop chodi v pohode ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
notebook mal kolega, ten potreboval viac RAM a silnejsie CPU ako je firemny priemer, tak sa mu vyhodne kupila spominana Yoga. pouzival asi rok, potom presiel na Mac a kedze kolegyna mala IdeaPad s 16GB RAM, tak sme ju upgradovali na 32GB RAM.
Windows som jej komplet instaloval nanovo, ziadne resety a recovery a podobne, siel format a nova instalacia. Zacinali sme na Win11 22H2, teraz je na 23H2 a 24H2 jej este same neponuklo, dobrovolne ju neupgradujem.
Hned na uvod sa instaloval Creative Cloud, PS, LR, AI, ID a Topaz. Ovladace vsetky ako Lenovo Vantage ponukol. PS crashlo v podstate instantne po zapnuti. Nasledne testy v Gigapixel cez GPU sli uplne v pohode, nic nepadlo a kym to mal kolega, nemal jediny problem s Arc grafikou. Aktualny ovladac tam ma 32.0.101.6458/32.0.101.6257 (uz je aj novsi, ale zas ja nie som na firme na to, aby som sa nonstop staral..)
V Biose som vypol Arc grafiku, cize ju system vobec nevidi, vidi len Iris a na nej funguje vsetko OK, vratane PS a AI - akurat ze viditelne pomalsie prekresluje. Ovladac pre Iris a Arc je ten isty vratane Intel Control Center myslim.
Aktualne potrebuje kolegyna upgrade disku, cize tiez to budem riesit tak, ze jej dam cisty OS ale nedufam uz, ze sa to nejako samo uprace.
Windows som jej komplet instaloval nanovo, ziadne resety a recovery a podobne, siel format a nova instalacia. Zacinali sme na Win11 22H2, teraz je na 23H2 a 24H2 jej este same neponuklo, dobrovolne ju neupgradujem.
Hned na uvod sa instaloval Creative Cloud, PS, LR, AI, ID a Topaz. Ovladace vsetky ako Lenovo Vantage ponukol. PS crashlo v podstate instantne po zapnuti. Nasledne testy v Gigapixel cez GPU sli uplne v pohode, nic nepadlo a kym to mal kolega, nemal jediny problem s Arc grafikou. Aktualny ovladac tam ma 32.0.101.6458/32.0.101.6257 (uz je aj novsi, ale zas ja nie som na firme na to, aby som sa nonstop staral..)
V Biose som vypol Arc grafiku, cize ju system vobec nevidi, vidi len Iris a na nej funguje vsetko OK, vratane PS a AI - akurat ze viditelne pomalsie prekresluje. Ovladac pre Iris a Arc je ten isty vratane Intel Control Center myslim.
Aktualne potrebuje kolegyna upgrade disku, cize tiez to budem riesit tak, ze jej dam cisty OS ale nedufam uz, ze sa to nejako samo uprace.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Siel by som postupne.. Pises, ze kym to mal kolega, aj Arc grafika fungovala bez problemov.. Odvtedy mohli nastat dve najpravdepodobnejsie situacie.. Problem s hardverom (ak je predsa len este v zaruke, co najskor reklamovat) alebo problem s novsimi ovladacmi (to znamena skusat starsie)..
S ovladacmi mas zabavku na vikend.. Ak si to potvrdis a zistis, ze stara verzia nepada, nic s tym nespravis, len zakazes aktualizacie a budes dufat, ze sa Windows jedneho pekneho dna nerozhodne updatovat ovladac napriek zakazu..
S ovladacmi mas zabavku na vikend.. Ak si to potvrdis a zistis, ze stara verzia nepada, nic s tym nespravis, len zakazes aktualizacie a budes dufat, ze sa Windows jedneho pekneho dna nerozhodne updatovat ovladac napriek zakazu..
-
- Pokročilý používateľ
ono to totiz nemusi byt ani problem "s drivermi" - uplne kludne moze ist o nejaku zvlastnu hatlaninu HW akceleracii v Photoshope, kde sa nedohodne v procesore integrovany QuickSync s dedikovanou castou. Bohuzial je pravda, ze taketo velke softy a'la Autocad und company su proste citlive ako kožka na ci... jejda, skoro som napisal nieco skarede.
Verzia 6458 je velmi velmi nova a tympadom odpada diskusia o dva roky starych ovladacoch. A nie si sam na svete :
https://www.google.com/search?client=fi ... ntel+A370M
Verzia 6458 je velmi velmi nova a tympadom odpada diskusia o dva roky starych ovladacoch. A nie si sam na svete :
https://www.google.com/search?client=fi ... ntel+A370M
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
ked pride z dovolenky, asi prve co skusim bude zapnut Arc a v spravcovi zariadeni skusim deaktivovat Iris, podla toho co si postol by to mohlo fungovat.
Len poznamka pod ciarou, kolega nikdy nepouzival PS ci AI, preto nemal nikdy ziadne problemy. Ale pouzival OSB Studio, Handbrake a nemal problem..
Len poznamka pod ciarou, kolega nikdy nepouzival PS ci AI, preto nemal nikdy ziadne problemy. Ale pouzival OSB Studio, Handbrake a nemal problem..
-
- Pokročilý používateľ
zatial mi to pride tak, ze je to cisty problem Fotošhopu. Ten soft nepoznam a nepouzivam, mozno by stacilo vypnut nejaku HW akceleraciu a/alebo rucne vnutit nastavenie grafickej karty.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
so vsetkymi nastaveniami v ramci GPU som sa hral, vypinal zapinal kazdu kombinaciu a nepomohlo. Ale ze sa Iris da vypnut by mi nenapadlo.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
no takze akcia ARC nevysla, skusil som dat uplne najnovsi driver clean install a fonty rozpixelovane jak svina v PSku .. zas som skusil poprepinat nastavenia a restarty a nic, ale aspon vidim, ze sa o nieco snazia aj v tom Inteli 
skusil som v devmgr vypnut Iris ale cez nu ide HDMI aj USB-C vystup, cize bez Iris by nebol ani externy monitor, co nie je moznost.
vidim to tak, ze ostava na Iris a vypnutej ARC

skusil som v devmgr vypnut Iris ale cez nu ide HDMI aj USB-C vystup, cize bez Iris by nebol ani externy monitor, co nie je moznost.
vidim to tak, ze ostava na Iris a vypnutej ARC