4k monitor k Macbooku

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
badyto
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 19. Mar, 2025, 23:56

4k monitor k Macbooku

Príspevok od používateľa badyto »

Ahojte, viete mi prosim poradit monitor kompatibilny s najnovsim Macbook M4Pro? Budget 500-600eur.
Vyzadujem od toho aspon 100hz a velkost aspon 32" a rozlisko 4k.
Je to na programatorsku pracu, doteraz som pouzival 34" Ultrawide s QHD rozlisenim a bol som spokojny, ale to som pracoval na windowsoch, avsak koli praci som bol nuteny prejst na macbook, a tie nevedia s WQHD rozliskom dobre pracovat a text je rozmazany... A je toho plny internet, kde jedine realne riesenie je kupit si 4k monitor..
Co som pozeral tak sa mi pozdavaju tieto 2, co na ne poviete?

https://www.alza.sk/31-5-lg-ultragear-3 ... 825435.htm
https://www.alza.sk/315-dell-gaming-g3223q-d7167973.htm
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Re: 4k monitor k Macbooku

Príspevok od používateľa Chris »

Ten LG pouzivam s Macom ale ostrejsi obraz bol s 43” 4k
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
badyto
Používateľ
Používateľ

@Chris Dakujem za info. No ten 43" bude asi cenovo uplne niekde inde. Akoze 100e hore/dole nemam problem, ale toto uz by bolo asi za 2x cenu. A ten LG, ked sa na to kriticky pozries, zda sa ti ze je text rozmazany, pripadne ze ma artefakty? Podla toho co som nasiel na forach tak vraj cokolvek co ma ine rozlisko ako 3840 × 2160 macOs nejak zle skaluje. Windows ma toto zvladnute omnoho lepsie, ale bohuzial appky do appstore sa daju dostat len na macu...
badyto
Používateľ
Používateľ

Tak to vyzera ze nakoniec musim ubrat z poziadaviek, a teda budem sa musiet uspokojit s 60hz panelom... Na programovanie to postacovat urcite bude, ale hlavne som nasiel konecne monitor, kde aj v recenziach pisu ze funguje na 100% s MacOs. Navyse ma uz v sebe power-delivery aj LAN, takze nepotrebujem dockinu. Ak by som aj chcel dockinu k monitoru so 4k@144hz tak som nasiel az 1 na alze a ta je draha a velka.. Takze nakoniec to vyslo na toto: https://www.alza.sk/31-5-dell-p3223qe-p ... 347276.htm
adr0z
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 26. Aug, 2011, 08:15

Príspevok od používateľa adr0z »

cau, z tychto DELL teraz vychadzaju nove 120hz monitory, ale su drahsie no... https://www.dell-shop.sk/produkty/dell- ... 7-210-bqtl riesim podobnu dilemu prave, tiez 4k na macOS, stale citam o scalingu ale som z toho jelen - co sa ale vzdy spomina v skoro kazdej diskusii je BetterDisplay na macOS, ktorý by mal tieto problemy riesit .. asi.
Sangala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25

Príspevok od používateľa Sangala »

a musi byt nutne 4K? mam QHD verziu a som plne spokojny ...
https://www.dell-shop.sk/produkty/dell- ... 7-210-bktv
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

druha veta zakladajuceho prispevku tejto temy : " Vyzadujem od toho aspon 100hz a velkost aspon 32" a rozlisko 4k."

mam taky dojem, ze pan nechce 27" - mozno mu je to male.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
badyto
Používateľ
Používateľ

@adr0z BetterDisplay som skusal, zabil som tym cely den aby som to aj s jeho pomocou nejako vyriesil, akoze pomohlo to trochu, bolo to lepsie ako bez toho, ale aj tak to bolo zle. Pismena mali casto krat miestami akoby tensie hrany, niekedy boli viac natlacene na sebe, kruh nebol kruh.. proste cele zle stale... Navyse BetterDisplay je tiez free len 14 dni, ale bol som ochotny si to zaplatit ak by to vyriesilo problem. Asi to bude kus od kusu a hlavne podla velkosti obrazovky vs rozlisenie (ja som mal 34" ultrawide qhd). Z toho co som po internetoch vynural, tak je ideal mat 5k displej a 16:9 pomer (vid apple studio monitor) - avsak take displeje stoja 2x tolko.. Apple proste nema uplne najlepsie vyrieseny scaling ked to mam slusne povedat.

@Sangala Dakujem za tip, ale tak ako hovori @mp3turbo, je mi to male. Potrebujem mat fakt vela veci v rovnakom case na ociach v IDE.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

inak ked mozem doporucit, kukaj po 43" 4K. Pretoze to bude bez skalovania a tympadom odpada strasne vela zakrut a paragrafov.
40" natotalku umrelo, pre mna to bol idealny rozmer, pouzival som dekadu (seiki 39" TV).

Lacna moznost dnes je Samsung M7, tesne nad 500 eur s danou. A potom vsetko uz ranec, 800+ eur

Pre IDE ta nezaujima farebna vernost, cervenu od zelenej rozlisis vzdy, a nejake zlahka nerovnomerne podsvietene rohy prekusnes ked uvidis aky je to komfort. Na 43" mam zobrazenych osem stran vo Worde bez skalovania, normalne s tym pracujem.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

Mam skusenost asi so vsetkymi Dell monitormi za poslednych 12 rokov a podla toho co chces by som hladal bud 2020 modely alebo pockal na recenzie 2025 modelov. Kolega ma U3223QE a farby su horsie ako na U2720Q. P3223QE je uz len klasicky panel s mizernym kontrastom, z tych 2 kusov co som videl bolo podsvietenie strasne nerovnomerne a pri otvorenom IDE ti to podla mna bude vadit.

Ja som pred sucasnym monitorom mal doma 34" Philips a az na extremne sytu cervenu to bolo fajn aj na programovanie aj na filmy, na hry uz tak velmi nie aj ked bol 100Hz panel (lebo VA).

Inak by som sa drzal toho 4K len teda ci mas oci na to, aby si mal 4K bez skalovania na 32". Ja som za tym PPI vyslovene isiel, niekomu to ale moze byt malo. Zas PPI 4K na 43" je hnus, ale clovek co vyrastol na 24" FHD by s tym mal byt OK :D
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade

Návrat na "Nákupná poradňa"