Ahojte, vedeli by ste poradit aky budget router kupit na zdielanie mobilneho internetu?
Jedna sa o to, ze potrebujem docasne (kym dotiahnu optiku - moze to trvat mesiac alebo rok a pol...) pouzivat na dome (cca 90m2) mobilny internet. Planujem SIM od Orange (4GNET). Popripade mozem od nich zobrat ten flybox (ale to uz sa musim zaviazat na x-mesiacov a to som zatial nechcel robit). Duobox nechcem kvoli tomu, ze by sa muselo zasahovat do fasady.
A potom este dalsia otazka - da sa vobec hrat (napriklad DotA) cez mobilne data ? Rychlost max 30/3 Mbit/s... Pokrytie by malo byt v danej lokalite dobre. Verim, ze aspon Netflix na tom pojde...
Diky
Budget router na zdielanie internetu
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: Budget router na zdielanie internetu
To si musis sam odskusat ake mas latencie ale ak nemas 5g (a realny 5g core neviem ci Orange ma, Telekom ho chysta do dvoch/troch rokov) tak by som online gaming na urovni necakal.
Zaroven plati ze sa da zahrat na vsetkom, ak znizis svoju narocnost
netflix bude v pohode, aj vsetko sa vie bufferovat.
Zaroven plati ze sa da zahrat na vsetkom, ak znizis svoju narocnost

- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Budget router na zdielanie internetu
Ten Duobox musi ist nutne nejako do fasady? Na stranke sa tvaria, ze moze byt vonkajsia antena aj v interieri, ked je tam dobry signal. Inak neviem presne, co potrebujes... klasicky WiFi router? Akoze ta LTE krabica ma na vystupe RJ45 kabel a za nu chces dat WiFi router?
Mame tu radi Mikrotiky, ale ak ta to nebavi nastavovat a chces nieco jednoduche, tak zrejme Asus router alebo aj TP-Link by mohol posluzit. Otazka je, ci ten WiFi router chces na teraz (el cheapo), alebo nieco seriozne, ze to potom budes dalej pouzivat aj na optike. Dalej sa ponuka otazka, ako planujes v tom dome siet - budes mat jeden WiFi router, alebo na internet bude cisto router a po dome viacero samostatnych AP na WiFi signal?
Mame tu radi Mikrotiky, ale ak ta to nebavi nastavovat a chces nieco jednoduche, tak zrejme Asus router alebo aj TP-Link by mohol posluzit. Otazka je, ci ten WiFi router chces na teraz (el cheapo), alebo nieco seriozne, ze to potom budes dalej pouzivat aj na optike. Dalej sa ponuka otazka, ako planujes v tom dome siet - budes mat jeden WiFi router, alebo na internet bude cisto router a po dome viacero samostatnych AP na WiFi signal?