Momentálne mám Poco F3, prvýkrát mám mobil dlhšie ako dva roky, parádny mobil, len ten foťák je poslabší takže tam by som sa zameral na najvýraznejšie zlepšenie. Nie že by som veľa a rád fotil, ale je to najslabšie miesto toho Poco, keby to fotilo o niečo lepšie tak vlastne ani nemám dôvod meniť a bohužiaľ fotoaparáty sa nedajú meniť samostatne

Najprv ma napadli klasiky, Redmi Note 14 Pro 5G, možno počkať kým Poco X7 Pro bude aj v normálnom obchode pod 280€ a nielen cez Allegro a Kaufland markety, láka ma aj po strašne dlhej dobe odísť od balastu MIUI/HyperOS a skúsiť možno Samsung Galaxy A55, Nothing 2a (na reddite som čítal dačo že sú nejaké problémy?) alebo nový Nothing CMF Phone 2 Pro, Motorola Edge 50 Fusion alebo počkať kým 60 Fusion zlacnie...
Tu ma trochu odrádza že síce majú výrazne lepší foťák ale výkonovo sú vlastne pomalšie ako môj súčasný, síce nehrám náročné 3D hry ale už len z princípu, a nový Poco síce má výkon ale zase nemá o moc lepší foťák než môj súčasný. Najviac ma asi láka ten Nothing, či už 2a alebo ten CMF Phone 2 Pro, už len z princípu že to nie je Číňan a cenovo a parametrovo im konkuruje, ale netuším ako sú na tom čo sa týka ovládania, podpory, bugov atď. A ten CMF nemá nikde spomenuté OIS pri foťáku, žeby to nemal, pritom konkurencia má?
Potom ma napadlo pozrieť aj staršie mobily a zaujal ma OnePlus Nord 3, dá sa kúpiť v normálnom eshope za 280€, len ten je už na trhu trochu dlhšie a aktualizácie sa krátia, ale inak vyzerá asi ako najlepšie riešenie, či sa mýlim? Máte dakto skúsenosti alebo názor naň? Na OxygenOS som počul chválu ale naživo som ho nevidel.
Niečo iné zaujímavé? Oplatí sa počkať na niečo? Nové mobily na ceste alebo obdobie zliav? Až do Black Friday zliav sa mi moc čakať nechce, bolo by fajn mať nový mobil s lepším foťákom ešte pred dovolenkou...
Ako furt môžem vziať za vlastné napr. Xiaomi 14T nové v bazári pod 300€ čo by bol cca ideálny phone pre mňa, ale moc sa mi nechce keď mám možnosť zobrať dačo zadarmo.