ZDROJ:
https://www.corsair.com/eu/fr/p/psu/cmp ... C3Pv84210U
Pôvodný ventilátor Yate Loon D14BH-12 (12V, 0.70A) v zdroji Corsair HX1000 (CMPSU-1000HX) má tieto špecifikácie:
Yate Loon D14BH-12
Technické údaje:
Veľkosť: 140 mm
Napätie: 12 V
Prúd: 0.70 A
Otáčky: cca 2800 RPM
Prietok vzduchu: cca 140 CFM
Hlučnosť: cca 48 dBA
Ložiská: sleeve bearing (často hlučnejšie a kratšia životnosť než FDB)
Je to stary zdroj ktory som mal prvy krat rozobrany okrem prefukovania. Cely som ho vycistil skontroloval opticko laicky

Vyzera to ako pekny kus techniky co stale sluzi len mi pride ventilator hlucnejsie ako predtym a tak som zacal premyslat o vymene-
Zdroj je zapojeny len na 2pin , tym padom idem nejdem , ziadna regulacia otacok ak spravne chapem ?
Vsetky ventilatory ktore som nasiel su na 3 pin respektive 4pin.
Hladal som taketo redukcie ale nenasiel som nic pouzitelne a jedine co ma napadlo je strihnut stary ventilator , potom novy a prepojit len plus a minis podla farby → taky rychly nazor len neviem ci by to fungovalo a pride mi to ako nie najkrajsie riesenie ked uz zdroj nema dany ventilator na pevno ale pekne na ten dvojpin ... respektive da sa tam zapojit aj 4 pin a pojde to ? neskusal som , pytam sa radsej

Chcel by som nieco tiche samozrejme ale tak aby to nemalo vplyv na funkcnost a dlhovekost zdroja.
Samozrejme pri jeho vykone su komponenty ktore napaja nedosahuju ani polovicu jeho zataze...
Velkost je 140mm.
1. Aky ventilator ?
2. Ako vyriesit redukciu na 2 pin ?
3. BONUS
Kabelaz pre zdroj som nie celkom vsetku nasiel po velkom upratovani bytu. Ktore by tam pasovali a fungovali ? Hlavne tie s modrou koncovkou a teda 8 pin
Nasiel som jeden kabel objednal , mal by sediet podla popisu ale nefungoval vobec.
Tak ci nahodou nema niekto overenu kabelaz pre tuto znacku zdrojov.
Dakujem