Teplota procesoru
Teplota procesoru
Dobry den,Chtìl bych se zeptat,jestli je mozne,aby udaj o teplotì v biosu nebo nìjakem programu neodpovidal skutecnosti? Napø: Po lehkem pøetaktovani mi program Ai booster ukazuje teplotu 59° ,ale pokud si sahnu na chladic tak je jen lehounce vlazny.Procesor mam AMD 64 3700+ San diego.
VITAJ na fore
BIOS alebo nejaky soft moze skreslovat realnu teplotu CPU(navyse cidlo moze byt vadne)...Ale ak je ten chladic vlazny(a cidlo ukazuje spravne),moze byt zle nanesena pasta,alebo chladic slabo dolieha na procesor...
BIOS alebo nejaky soft moze skreslovat realnu teplotu CPU(navyse cidlo moze byt vadne)...Ale ak je ten chladic vlazny(a cidlo ukazuje spravne),moze byt zle nanesena pasta,alebo chladic slabo dolieha na procesor...
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818
re
Diky. Procesor jsem tam usazoval nedavno dal jsem tenkou vrstu pasty samotne usazeni je take dobre.Totiz: Pùvodnì jsem mìl desku Gigabyte K8 NF-4 s procesorem AMD 64 3000+ tam byla teplota s plnym zatizenim 37 max,pote upgrade desky na Asus A8N-E s tim samym procesorem a teplota se uz pohybovala na 38° bez zatizeni,potom jsem dokoupil procesor AMD 3700+ a tady je teplta bez zatizeni 46-47° a navic se mi vykon nijak zvlast nezvedl v coz jsem dofal.
Pri starom CPU by som ten rozdiel pripisoval inemu cidlu na mb, alebo zle nakalibrovanemu. Pri novom CPU je teplota vyssia, lebo je to vyssie taktovany model.
C2D 8200 +Arctic Extreme,BiostarP35,Ati 4770 512MB Sapphire + AcceleroS1
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"
,2 x 1GB DDR2 A-Data Extreme 800MHz, 320GB WD SATA II, Fortron BlueStormII 500W, LCD Philips 15"
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Zmena teploty po upgrade dosky s totoznym CPU je len v ramci chybovosti, plus sa mozu pridat doprovodne faktory, ako je typ pasty hrubka jej vrstvy, doba od nanesenia, pritlak chladica...
Upgrade procesora vsak samozrejme prinasa vyrazne zmeny. Zrejme si chytil dobre taktovatelny kus 3700+ s vyssou TCM. Doprovody jav je bohuzial vysoka teplota. Po pretaktovani sa tieto CPU len velmi tazko chladia vzuchovymi chladicmi. Mam podobny procesor, na ktorom boli testovane rozne (tie najvykonnejsie) chladice a vysledne teploty boli podobne vysoke. Takze moze to byt pricina i u teba, pripadne svoju rolu moze zohravat i vplyv IHS. Pozri teplotu CoreTemp, ako vyrazne sa lisi od teploty udavanej beznymi monitorovacimi programami.
Upgrade procesora vsak samozrejme prinasa vyrazne zmeny. Zrejme si chytil dobre taktovatelny kus 3700+ s vyssou TCM. Doprovody jav je bohuzial vysoka teplota. Po pretaktovani sa tieto CPU len velmi tazko chladia vzuchovymi chladicmi. Mam podobny procesor, na ktorom boli testovane rozne (tie najvykonnejsie) chladice a vysledne teploty boli podobne vysoke. Takze moze to byt pricina i u teba, pripadne svoju rolu moze zohravat i vplyv IHS. Pozri teplotu CoreTemp, ako vyrazne sa lisi od teploty udavanej beznymi monitorovacimi programami.