Ahojte, mám lama otázku: mám doma optiku Telekom, s tým lepším "čiernym" advanced routerom. Je v technickej miestnosti (cca 1. 1/3 domu) a na záhrade je už zlý signál (idem 2-pásmo 2,4 aj 5 GHz WiFi).
V obývačke (opačný koniec domu) mám switch, do ktorého chcem zapojiť voľný router čo mám doma - a z neho by som spravil samostatnú WiFi "pre záhradu".
FYI: Viem že existujú extendery, ak to nevyriešim s týmto routerom asi pôjdem do extenderu...
Viete mi prosím poradiť základné veci/parametre, ktoré musím na tom druhom routeri nastaviť, aby sa v pohode napojil cez ten switch na "primárnu" sieť (od kiaľ si vezme šťavu=internet) a vytvoril samostatnú ďalšiu WiFi?
Zatiaľ nie je podmienkou, aby pripojené zariadenia v tej druhej WiFi sieti videli sieťové zariadenia (PCs) v primárnej sieti, samozrejme to by bol výtaný bonus...
P.S. Ten druhý router je deduško TP-Link TL-WR1043ND v 1.0 s flashnutým firmware od DD-WRT.
Ďakujem!
Druhý router doma, napojený do Switch, druhá WiFi
Druhý router doma, napojený do Switch, druhá WiFi
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
Re: Druhý router doma, napojený do Switch, druhá WiFi
s povodnym fw by to malo ist cez wireless menu zapnutim WDS. AK mas dd-wrt tak skus pozriet tento clanok https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/ ... er_network
mam tiez dd-wrt na deduskovi tl-wdr3600 a spominam si ze daco podobne sme riesili kedysi davno a aj sme to s kolegami rozbehali
mam tiez dd-wrt na deduskovi tl-wdr3600 a spominam si ze daco podobne sme riesili kedysi davno a aj sme to s kolegami rozbehali
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Re: Druhý router doma, napojený do Switch, druhá WiFi
Rozumiem, ďakujem, pozriem.
Som si myslel, že to bude pomerne easy - že len v tom druhom routeri prepnem niečo na niečo (jediné mi napadlo konflikt v HDCP pridelovaní IP pre zariadenia) a hotovo.
Ono to totiž chvíľu aj išlo. Avšak za nejaký čas (desiatky minút) sa už napr. mobil z toho druhého routeru odpojil (no internet), stále tú WiFi videl, ale bola bez pripojenia k internetu. Neviem prečo to chvíľu išlo a potom to prestalo, to budete vedieť vy profíci tu na fóre...
Som si myslel, že to bude pomerne easy - že len v tom druhom routeri prepnem niečo na niečo (jediné mi napadlo konflikt v HDCP pridelovaní IP pre zariadenia) a hotovo.
Ono to totiž chvíľu aj išlo. Avšak za nejaký čas (desiatky minút) sa už napr. mobil z toho druhého routeru odpojil (no internet), stále tú WiFi videl, ale bola bez pripojenia k internetu. Neviem prečo to chvíľu išlo a potom to prestalo, to budete vedieť vy profíci tu na fóre...
...the most important is justice...