Caute,
mam taky problem .. v praci mam PC, do ktoreho sa pravidelne pripajam cez VPN kvoli toolom s pevnou IP a tiez nejake nastroje, ktore mi na nom bezia. Lenze ked vypadne elektrina, PC sa uz nezapne a teda ja som odseknuty.
Na routri mam pichnute este rpi, kde mi bezi "backup" VPN a tiez mam na nom reboot cron so skriptom na WoL toho mojho PC. Ked som to nastavoval, podla roznych zlepenych informacii som si overil, ze mam WoL zapnute na doske v BIOSe, mam ho povolene aj na sietovke v Ubuntu (22.04 server). Skript mi ale nefunguje samozrejme, nefunguje ani pripojenie na VPN a odoslanie WoL z mojho PC.
Ak ten pracovny PC iba uspim, WoL funguje, ak ale vypadne prud, nezapnem ho inak ako tlacidlom, aj ked sietovka blika.
Nemate nejaky tip, co kde este skontrolovat? Pripadne ine riesenie, ktore by ten PC nahodilo na dialku resp. aby to vedelo obsluzit to Pi? Uplne posledne riesenie by bol fingerbot, ale ten pustim az ked zistim, ze je PC mrtve, co by som bol radsej aby to bolo automaticke, aby na mne neboli zavisli kolegovia.
Dik
Wake on LAN nefunguje
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Wake on LAN nefunguje
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Wake on LAN nefunguje
nemozes v biose nastavit napajanie, aby sa dalo do stavu ako pred vypadkom ? cize ak bol pocitac zapnuty, tak sa zapne.
samozrejme aktualizovat bios na najnovsi asi nemusime hovorit.
samozrejme aktualizovat bios na najnovsi asi nemusime hovorit.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Wake on LAN nefunguje
no chcel som sa tomu vyhnut, lebo stava sa, ze vypadky su niekedy 2 v priebehu 5 minut a chceli sme sa vyhnut tomu, ze to bude PC schytavat (lebo UPS netrebaaaa...). BIOS je najnovsi aky sa da pre tu postarsiu dosku ..
je mozne, ze neposielam spravny WoL alebo nieco? Ze sietovka v spanku zobudi hocikedy a vypnuta len nieco konkretne? na ubuntu to mozno ani nie je nastavene spravne, ale co s tym ma linux ked je PC off a jedine co zije je sietovka?
je mozne, ze neposielam spravny WoL alebo nieco? Ze sietovka v spanku zobudi hocikedy a vypnuta len nieco konkretne? na ubuntu to mozno ani nie je nastavene spravne, ale co s tym ma linux ked je PC off a jedine co zije je sietovka?
Spoiler: ukázať