DuoSIM je karta ktorá má to isté tel. číslo a keď ho chcete používať v tablete tak musíte mobil vypnúť a z tabletu zavoláte na tč 234. Ak sa chcete vrátiť na mobil musíte vypnúť tablet a z mobilu zavolať na tč. 234.
Mobilné dáta fungujú z oboch zariadeni , aj bez zavolania na to číslo, ale v jednom zariadení by mali byť neaktívne tj. zrejme buď je druhé zariadenie na WiFine alebo má mobilné dáta vypnuté.
Rozumiem tomu správne ?
do Tabletu DuoSIM ?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: do Tabletu DuoSIM ?
Nie nahodou dual sim? To je zariadenie s podporou dvoch sim alebo esim kariet
To co opisujes sa uz nemusi robit. Prehadzovat sim karty medzi zariadenniami. Operator ti vie dat aj dve sim karty na jedno telefonne cislo. Jednu budes mat v mobile a druhe v tablete
To co opisujes sa uz nemusi robit. Prehadzovat sim karty medzi zariadenniami. Operator ti vie dat aj dve sim karty na jedno telefonne cislo. Jednu budes mat v mobile a druhe v tablete
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
takto to kedysi bolo v telekome:https://www.telekom.sk/wiki/ostatne/twin-sim-karta
Teraz som to našiel na Orange za nejaký veľký aktivačný poplatok
"Služba Aktivačný poplatok Mesačný poplatok
Duo SIM karta 15,38 € 0 € "
ale nejakú DuoSIM kartu č2 mám tuší v hodinkách
ktoré už nepoužívam lebo nosím už hodinky čo mi merajú tlak
Ináč ja mám v mobile DuoSIM kartu č.1 + Dátovu kartu 100MB za 1€ ktorá sa po vyčerpaní prepne na 128kbps čo mi stačí na navigáciu a hovory cez whatsapp
Stále prehadzovať karty naozaj nechcem
...............
Orange v návode uvádza aj potrebu "zaregistrovania" a to dokonca opätovného cez volanie na 234. Ak som správne pochopil tak u toho telekomu stačí/stačilo? len na jednom zariadení nastaviť režim lietadlo ?
"Služba Aktivačný poplatok Mesačný poplatok
Duo SIM karta 15,38 € 0 € "
ale nejakú DuoSIM kartu č2 mám tuší v hodinkách

Ináč ja mám v mobile DuoSIM kartu č.1 + Dátovu kartu 100MB za 1€ ktorá sa po vyčerpaní prepne na 128kbps čo mi stačí na navigáciu a hovory cez whatsapp

Stále prehadzovať karty naozaj nechcem
...............
Orange v návode uvádza aj potrebu "zaregistrovania" a to dokonca opätovného cez volanie na 234. Ak som správne pochopil tak u toho telekomu stačí/stačilo? len na jednom zariadení nastaviť režim lietadlo ?
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
A aky je ten velky aktivacny poplatok?
Hodinky s meranim tlaku? Uz to aj dava nejake relevantnejsie vysledky?
Pred casom (zaciatkom roka, mozno vlani?) som nahodou narazil na nejake porovnanie par hodiniek s realnym tlakomerom a vysledok bol taky, ze je fyzikalne nemozne presne odmerat tlak, odhaduje to z velmi velmi priblizneho merania a inych velicin..
Skratka ked si na hraciu kocku napises na kazdu stranu nejaky tlak, mas vacsiu sancu priblizit sa realite, ako pri takychto hodinkach..
Odvtedy som sa o to nezaujimal, len ma teraz prekvapilo, ze ak to potrebujes zo zdravotnych dovodov, ci nie je prilis velka odvaha spoliehat sa na to..
Hodinky s meranim tlaku? Uz to aj dava nejake relevantnejsie vysledky?
Pred casom (zaciatkom roka, mozno vlani?) som nahodou narazil na nejake porovnanie par hodiniek s realnym tlakomerom a vysledok bol taky, ze je fyzikalne nemozne presne odmerat tlak, odhaduje to z velmi velmi priblizneho merania a inych velicin..
Skratka ked si na hraciu kocku napises na kazdu stranu nejaky tlak, mas vacsiu sancu priblizit sa realite, ako pri takychto hodinkach..
Odvtedy som sa o to nezaujimal, len ma teraz prekvapilo, ze ak to potrebujes zo zdravotnych dovodov, ci nie je prilis velka odvaha spoliehat sa na to..
Spoiler: ukázať
Ja mám tieto
https://www.asus.com/sk/mobile-handheld ... bp-hc-a04/
už cca 3 roky a mám samozrejme aj tlakomer a zatiaľ som nezistil odchýlku od klasického tlakomeru väčšiu ako 10%.
Kamarát čo má veľmi často arytmiu tak keď mu tlakomer ukáže arytmiu tak tie hodinky mu povedia že má vysokú úroveň stresu
https://www.asus.com/sk/mobile-handheld ... bp-hc-a04/
už cca 3 roky a mám samozrejme aj tlakomer a zatiaľ som nezistil odchýlku od klasického tlakomeru väčšiu ako 10%.
Kamarát čo má veľmi často arytmiu tak keď mu tlakomer ukáže arytmiu tak tie hodinky mu povedia že má vysokú úroveň stresu
"Standardne sluzba DUO SIM funguje tak, ze ked ti niekto vola alebo posiela SMS, tak to ide na SIM kartu, ktora ako posledna aktivne komunikovala so sietou. Preto po vypnuti jednej SIM a zapnuti druhej by si mal pre korektne prihlasenie vytocit bezplatne cislo 234 alebo uskutocnit nejaky hovor/SMS.
Ci sa za aktivnu komunikaciu povazuje len hovor/SMS/data je otazne, lebo ked vypnes prvu a zapnes druhu, tak ti uz hovor ide na tu druhu bez toho, aby si nieco robil.
Takze sa moze kludne stat, ze ak sa prva SIM karta bude prehlasovat z BTS na BTS a ty budes mat pri sebe druhu SIM, tak ked ti bude niekto volat alebo posielat SMS, tak ti to pride na SIM kartu, ktoru nemas pri sebe.
"
Ci sa za aktivnu komunikaciu povazuje len hovor/SMS/data je otazne, lebo ked vypnes prvu a zapnes druhu, tak ti uz hovor ide na tu druhu bez toho, aby si nieco robil.
Takze sa moze kludne stat, ze ak sa prva SIM karta bude prehlasovat z BTS na BTS a ty budes mat pri sebe druhu SIM, tak ked ti bude niekto volat alebo posielat SMS, tak ti to pride na SIM kartu, ktoru nemas pri sebe.
"
Zistil som že Orange DuoSIM musí mať vypnutú/zakázanú SIM kartu v mojom tablete ( Xiaomi Redmi Pad SE 8,7 4G/HyperOS_2.0 ) aby hovory neboli smerované na neho. Pumlík na vypnutie samotnej SIM karty tam žiaľ nemám takže musím použiť lietadielko a zapnúť si min WiFi čo samozrejme pri používaní tabletu obvykle potrebujeme.
Nahlásil som to aj cez Xiaomi Konto ale pochybujem že by túto nepraktickosť vyriešil v OS3.
Je alebo nie je rozumné/bezpečné Xiaomi Konto ponechať aktívne ?
Nahlásil som to aj cez Xiaomi Konto ale pochybujem že by túto nepraktickosť vyriešil v OS3.
Je alebo nie je rozumné/bezpečné Xiaomi Konto ponechať aktívne ?
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
moznost "vypnut" sim kartu som nevidel zatial na ziadnom telefone. na Samsungu je tam sice prepinatko, ale potrebujes mat nejaku druhu sim kartu aktivnu aby si jednu mohol vypnut, teda to funguje len na dual sime.
Spoiler: ukázať
Mne na Relame 5 Pro ide vypnúť SIM a kamarátovi ide vypuť SIMku na starej a j novej Motorole.
Ale ja to mám už vyriešené cez pumlík lietadielko a dokonca mi ten Tablet oznámil že kedže som po zapnutí lietadielka povolil WiFi že si to zapamätá a preto pri budúcom prepnutí na lietadlo ponechá vraj WiFi automaticky zapnutú.
Ale ja to mám už vyriešené cez pumlík lietadielko a dokonca mi ten Tablet oznámil že kedže som po zapnutí lietadielka povolil WiFi že si to zapamätá a preto pri budúcom prepnutí na lietadlo ponechá vraj WiFi automaticky zapnutú.