Clair Obscur: Expedition 33
-
darklol
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Clair Obscur: Expedition 33
Tento masterpiece tu nema vlastnu temu. ako dohral som to vcera.... za mna jedna z top hier ever. Minimalne top 3 s Witcherom 3 a Cyberpunkom
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
Re: Clair Obscur: Expedition 33
Je to super, len tie suboje ma tak hrozne prestali bavit, ze som to doteraz nedokoncil 
- M1ch4l
- VIP

- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Je to skvele, dohrane uz davno. Objektivne napr. Silksong je lepsi (hlavne co do mechanik) a asi si E33 nezasluzi tolko GoTY ako vyhralo, ale to je vedlajsie.
Suboje su za mna hodne dobre. Mne to prislo ohromne "immersive" s tym ako su tam tie prvky na reakcie, t.j. parry a QTE.
Suboje su za mna hodne dobre. Mne to prislo ohromne "immersive" s tym ako su tam tie prvky na reakcie, t.j. parry a QTE.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Za mňa takto:
Silné stránky:
- nádherný art design
- fantastická atmosféra
- brilantný soundtrack
- originálny a zaujímavý príbeh
Slabé stránky:
- balans súbojov
- grafika po technickej stránke
- herné mechaniky zamerané na umelé "naťahovanie herného času" a nemožnosť vrátiť sa do niektorých lokalít a pozbierať zabudnuté/vynechané itemy napriek tomu že sa hra tvári ako open world
Parry a dodge sú fajn mechaniky, ale aj na najľahšej obtiažnosti vyžadujú výborné reflexy a bez ich používania je nemožné hru prejsť aj na najľahšej obtiažnosti. Teda ak to neupravili odkedy som to prešiel. No a pri niektorých súperoch sú náznaky útokov dosť mätúce čo situáciu ešte viac sťažuje.
TL;DR: Veľmi kvalitná hra, ale tak trochu overhyped. Ale možno to tak vnímam aj preto že sa silou mocou snažili čo najviac kopírovať JRPG, ale ja som im nikdy neprišiel na chuť a radšej mám "západný" štýl RPG.
Silné stránky:
- nádherný art design
- fantastická atmosféra
- brilantný soundtrack
- originálny a zaujímavý príbeh
Slabé stránky:
- balans súbojov
- grafika po technickej stránke
- herné mechaniky zamerané na umelé "naťahovanie herného času" a nemožnosť vrátiť sa do niektorých lokalít a pozbierať zabudnuté/vynechané itemy napriek tomu že sa hra tvári ako open world
Parry a dodge sú fajn mechaniky, ale aj na najľahšej obtiažnosti vyžadujú výborné reflexy a bez ich používania je nemožné hru prejsť aj na najľahšej obtiažnosti. Teda ak to neupravili odkedy som to prešiel. No a pri niektorých súperoch sú náznaky útokov dosť mätúce čo situáciu ešte viac sťažuje.
TL;DR: Veľmi kvalitná hra, ale tak trochu overhyped. Ale možno to tak vnímam aj preto že sa silou mocou snažili čo najviac kopírovať JRPG, ale ja som im nikdy neprišiel na chuť a radšej mám "západný" štýl RPG.
-
darklol
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
ja mam tiez radsej zapadny styl. ale tu a tie silne stranky ovela viac chytili ako mi slabe vadili. Tak hlavne si musime zobrat ze to nieje AAA hra resp to nikdy nebolo planovane ako AAA hra.
parry a dodge su taka hovadina ze niektori bosovia sa nedaju prejst na prvy krat kym nechytis do ruk resp do reflexu kedy mas davat parry/dodge.
do ktorych lokalit sa neda vratit?
parry a dodge su taka hovadina ze niektori bosovia sa nedaju prejst na prvy krat kym nechytis do ruk resp do reflexu kedy mas davat parry/dodge.
do ktorych lokalit sa neda vratit?
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
- M1ch4l
- VIP

- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
ja myslim ze sa da vratit vsade? Mozno ale docasne sa neda vratit a potrebujes sa v pribehu posunut dalej na to aby si sa mohol vratit.
No myslim ze sa daju spravit aj buildy kde si to nastavis tak ze pojdes bez parry/dodge a budes dostavat do drzky, ale asi to vyvojari nezamyslali ako mainstream. Mozes generovat stity, healovat sa, druha sanca, atd. Kazdy utok ma celkom zretelny zvukovy signal. Na ten ked reagujes parry, tak to trafis. Ale chce to mat samozrejme v ruke. Po dlhsej pauze sa do toho musi clovek znovu dostat. Hral som myslim na "normal" a neprislo mi to nejak tazke. Zo zaciatku som si musel trosku zvykat, ale potom to bolo v pohde. S vynimkou nejakych absurdnych bossov typu Simon, toho som nechal tak. Nechcelo sa mi vkladat cas do toho, aby som si nacvicil jeho utoky.
Casom som prisiel na taky paradny build vdaka ktoremu som mal na vsetkych postavach stale 9 AP tak sa to hralo prijemne
No myslim ze sa daju spravit aj buildy kde si to nastavis tak ze pojdes bez parry/dodge a budes dostavat do drzky, ale asi to vyvojari nezamyslali ako mainstream. Mozes generovat stity, healovat sa, druha sanca, atd. Kazdy utok ma celkom zretelny zvukovy signal. Na ten ked reagujes parry, tak to trafis. Ale chce to mat samozrejme v ruke. Po dlhsej pauze sa do toho musi clovek znovu dostat. Hral som myslim na "normal" a neprislo mi to nejak tazke. Zo zaciatku som si musel trosku zvykat, ale potom to bolo v pohde. S vynimkou nejakych absurdnych bossov typu Simon, toho som nechal tak. Nechcelo sa mi vkladat cas do toho, aby som si nacvicil jeho utoky.
Casom som prisiel na taky paradny build vdaka ktoremu som mal na vsetkych postavach stale 9 AP tak sa to hralo prijemne
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Už si nepamätám kde presne, len si pamätám že som hľadal po nete čo som vynechal a čítal som že tú vec sa dá zobrať iba do určitého momentu v príbehu a neviem či dačo nebolo možné dokonca iba prvýkrát keď si lokalitu navštívil. Ako príbehovo dáva zmysel že sa veci zmenia, len potom človek aby hral s otvoreným návodom ak nechce nič vynechať a nechce hru zahrať odznova.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Ja som velmi nepochopil, preco je to tak ocenovane. Pre mna jedna z najhorsich hier roka a z tych velkych uplne najhorsia, co som hral. Uplne to zabila hratelnost resp. repetivnost subojov pre mna. Dizajn sveta je ako spred 20 rokov.