chcel by som si kupit sluchadla namiesto pracovnych AKG K72, ktore hraju zle, nausniky su tenucke a zle, nahradne nausniky su rovnako zle, prenasaju zvuky po vsetkom co sa dotkne sluchadiel/kabla/stola ... a vlastne pouzivam ich len ked nabijam Heavys H1H, ktore su kapitola sama o sebe (reddit).
Na skusku som kupil BAUM Ellipse, kedze BAUM ma dobru povest s gitarami, ale kedze to bol predpredaj a nikde ziadne recenzie ani frekvencne grafy, tak po rozbaleni to bolo celkom sklamanie a sice spracovanie pekne ale basy nikde a mikrofonicky efekt na kabli neskutocny, cize som ich vratil.
Hladam:
- Uzavrete a cez usi, nech aj nieco tlmia z okolia
- Nausniky musia byt lahko vymenitelne, idealne realna koza, kozenka je no-go. Teda bud vyrobca ich bude mat aj o 5 rokov skladom alebo maju genericky tvar (ako Superlux) alebo su zaujimave pre aftermarket ako Dekoni/Brainwavz
- Odpojitelny kabel, vyvod len na jednej strane je nice to have
- Cena idealne okolo 350e ale kedze som si nic nedal na narodeniny, tak pre zaujimavy kus si trochu priplatit mozem
- FIIO FT1 - zakladny model, kozenkove nausniky, ale kontaktna plocha je latka a daju sa lahko vymenit. Nepaci sa mi ako trci nastavenie mostu, vraj su v tej cene celkovo super az na zlu synchronizaciu L/P podla kusu
- FIIO FT13 - stredna trieda este v budgete, udajne maju presnejsie basy a stredy oproti FT1 (aj podla grafov), v cene kozene nausniky. Nepaci sa mi to iste co na FT1 a ze maju udajne ostre vysky.
- SIVGA PENG - stredna/vyssia trieda trochu cez budget, paci sa mi ich spracovanie, nausniky su vraj pohodlne, daju sa zohnat alternativy ale nie tvarovane. Udajne basy su trochu slabsie, ale nemaju ostre vysky ako FIIO FT13, kde to treba korigovat.
- DENON AH-D5200 - vraj premiovky, jemne cez budget, spracovanie vyzera solidne, kabel treba ale iny, lebo prenasa vsetko coho sa dotkne a vraj su plytke, co by som musel riesit aftermarket nausnikmi (original aj tak nie su kozene, Dekoni poriesi) a uz sme daleko cez budget
- Sennheiser HDB630 - neviem co s nausnikmi, Heavys sa rozpadli po roku a stale nachadzam kusky z nich a na Sennheiser su rovnake "supersoft leatherette" co sa rozpadnu a nenasiel som nejake alternativy
- Focal Bathys - v nejakej akcii by som bol mozno schopny kupit aj tieto, ale nepaci sa mi to napojenie hlavoveho mostu, krajsie to maju Celestee/Clear/Stellia/Utopia a to sme na 3 nasobku ceny a viac. Azurys su modre, otrasne.
Aktualne v praci fungujem 98% na Heavys H1H a nabijam kazdy treti den, kedze kablovo su nepouzitelne. Nemaju vysky, stredy su utlmene, basy su ako mlandrava prdel OF holky co v zivote nevidela fitko .. Cez USB-C hraju dost divne a cez AUX potrebuju takmer naplno zvuk na Sabaj D2 aby hrali rovnako hlasno ako cez BT. Doma mam Superlux 662F no tiez ich velmi nemusim poslednu dobu, asi sa mi zmenilo vnimanie niektorych frekvencii, lebo basy su meh, stredy fajn, vysky fajn az kym nepridu niektore cinely, kedy to sposobuje az bodavu bolest v usiach (pocuvam ich relativne dost potichu, cize hlasitostou to nie je). Tie uvadzam len ako referenciu, ze asi hladam flat s jemne pridanymi basmi, nie prave uplne Vcko, aj ked Denon su vraj prave typicke Vcko.
Verim, ze cokolvek z vyberu bude hrat o triedu lepsie ako to co mam teraz. Luskam sa tym uz mesiac a nejako som k nejakemu zaveru stale neprisiel, potrebujem pohlad nezainteresovanej osoby..