Zooma nasieraju akurat tak nedomyslene vyrobky. Juznu Koreu a Japonsko povazujem za hoch-aziatov, neradim ich k Cine. Topping neznasam nie kvoli Cine, ale kvoli tomu, ze ta banda debilov (tj. SMSL + Topping) vydava bez prehanania asi 10-nasobne mnozstvo novych modelov, nez ostatne podobne firmy, a potom to tak aj vyzera. Chcem nahradit moj nedomysleny DAC (ano, cinsky) a sledujem Topping. Vzdy si raz za cas otvorim ich
slavny topic a zakazdym tam ludia riesia nove a nove problemy. Presne v style - vydame 5000 zariadeni, takze mame priemerne 14 minut na odladenie firmwaru. Kebyze to tak nie je, mam ho doma skor nez ty. Akurat som clovek, co si radsej pocka a priplati za kvalitu. V tom sme asi rozdielni.
Co sa tyka veci ako 27" staci a kompetitivne hry... dovolim si tvrdit, ze vacsina ludi/hracov bude viac nadsena z vacsieho monitoru nez mensieho. Ani ty ani ja nevieme, ake hry clovek hrava, ale pravdepodobne sa vacsi monitor uzivi viac. Ak ma ten monitor DP 1.4, je to lepsia situacia, ale ja som nasiel DP 1.2 v specifikacii aj v diskusiach po nete, takze treba overit. Ak sa bude zapodievat USB-C > DP prevodnikmi, tak uz vidim, ako tu budu dalsie topicy, ze preco nefunguje FreeSync/G-Sync korektne a bla bla.
A co sa tyka textu... tej vacsine ludi si pisal s nejakou anketou? Ja zase z mojho okolia mam opacny nazor a ludia idu prave do W-OLED specialne kvoli textu a fialovemu nadychu. Sedi clovek v tme? Ma presvetlenu izbu? Nevieme, ale nech vie,
ako to vyzera v svetlej izbe. Detto
color fringing pri texte (
alebo tu). Efekt bude ovela viac viditelny na QHD monitore nez na 4K. Bude mu to vadit? Nebude? Nevieme, ale moze sa rozhodnut s viac informaciami. A ak je ta TV nejaky neodolatelny deal, stale to moze zobrat a ten monitor predat. Tuto ujo satanicek bude rad pozerat do fialoveho strakateho textu

. Mne to vyrazne vadi.