OLED TV + MONITOR

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
richino
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 09. Aug, 2025, 08:53

OLED TV + MONITOR

Príspevok od používateľa richino »

Ahojte, dostal som dnes takyto deal na Samsung.sk a mám pocit , že to fakt nie je zlé.
Obrázok

Monitor pojde k notebooku: https://www.lenovo-shop.sk/produkty/len ... k_cto_w11p

Čo si o tom myslíte?

Tá TV má dobré hodnotenia a myslím , že za tu cenu nič nezoženiem. Dajte nejaké rady prečo by to nemal byť dobrý nápad :)

Ďakujem
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: OLED TV + MONITOR

Príspevok od používateľa zoom »

Ten monitor je... no nechcem napisat low-end, lebo stale je to OLED, tak napisem low-end medzi OLED monitormi. Co sa mi na nom nepaci?
  • Uhlopriecka. Ano, 27" monitor nemoze mat za nevyhodu to, ze ma 27" uhlopriecku, ale dnes je to jednoducho malo. Mas to k Legionu = asi sa hras hry = chce to trosku vacsie ponorenie do hry.
  • Nema to vyskovo nastavitelny stojan. Uplne ako keby to bolo z kategorie "TN panel za 100€".
  • DisplayPort 1.2 z roku 2010-2012? WTF? Ani len ten biedny 1.4a? Takze maximalne to pri QHD a 10-bit farbach da 141 Hz. Inymi slovami - nepretlacis cez to ani len to rozlisenie a frekvenciu panela v tom monitore (musis pouzit DSC, kompresiu farieb). Toto je jednoducho cista zmrdovina.
  • QD-OLED panel = hnusny text (kvoli usporiadaniu subpixelov) a velmi pravdepodobne fialovy nadych panela pri dennom svetle.
Nedal by som im za to ani 50€. Uplne osekana blbost. Celkom ma korejski sudruhovia nasieraju ich rozhodnutiami v monitorom svete a musim povedat, ze moj terajsi a druhy Samsung monitor bude ten posledny. Len vymyslaju chujiny, furt z dvoch rozhodnuti vyberu to horsie, nedorobky, blbosti.

K TV sa vyjadri niekto iny, nepohybujem sa v Samsung TV svete.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Ten monitor pojde k NTB. Tak tu riesit nejake displayporty a herze...
Oled monitor za 250 je dobra ponuka.

Pri TV za tie prachy nemame absolutne co riesit.
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

zoom napísal: Pi 03. Apr, 2026, 22:51...
1. 27 je pre niektoré hry (kompetitivne fps) lepšia veľkosť ako 32
2. Fixný stojan zamrzi, ale nič čo by nevyriešilo aftermarket rameno za 30€
3. Je tam DP 1.4 (po pripojení k tomu ntb použi kábel usb-c -> dp)
4. Text na QD OLEDoch väčšine ľudí nevadí

Za 250€ perfektný deal
ITX >>> ATX
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47

Príspevok od používateľa satanicek666 »

Zoom a jeho nasieranie sa voči cinsko kórejským výrobkom. Topping neznáša lebo Čína. Ale vieme že nič lepšie v pomere cena/vykon a merania neni. A teraz kórejsky monitor k ntb za ktorý by nedal ani 50€ :hysterical: tá zober a daj tu link kde za 250€ nájde typek daco lepšie?! Ole zvedavy som veeelmi co tu zalepíš??!! A tv za tu cenu je top deal!!! Keby si ju nechcel tak ju kúpim :cool:
PC: AMD 9800x3d 5,3Ghz CO-40 = NOCTUA d15 G2 = MSI B850 Tomahawk = KINGSTON 64gb 6000mhz cl30 = MSI 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + M2 WD 850x 4tb + 850 evo 2tb = LIAN LI 217 black = Fany: 3x NOCTUA a14x25 G2-in + 3x NOCTUA a14x25r G2-out + 3x NOCTUA a12x25 G2-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: LOGI g915 tkl + LOGI g pro wire + LOGI g440 hard + XBOX Wire Controller = Audio: TOPPING dx5 II = MACKIE mr524 = MEZE 99 classic V2
PRESUVADLO: RAV 4 hybrid 2021
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Zooma nasieraju akurat tak nedomyslene vyrobky. Juznu Koreu a Japonsko povazujem za hoch-aziatov, neradim ich k Cine. Topping neznasam nie kvoli Cine, ale kvoli tomu, ze ta banda debilov (tj. SMSL + Topping) vydava bez prehanania asi 10-nasobne mnozstvo novych modelov, nez ostatne podobne firmy, a potom to tak aj vyzera. Chcem nahradit moj nedomysleny DAC (ano, cinsky) a sledujem Topping. Vzdy si raz za cas otvorim ich slavny topic a zakazdym tam ludia riesia nove a nove problemy. Presne v style - vydame 5000 zariadeni, takze mame priemerne 14 minut na odladenie firmwaru. Kebyze to tak nie je, mam ho doma skor nez ty. Akurat som clovek, co si radsej pocka a priplati za kvalitu. V tom sme asi rozdielni.

Co sa tyka veci ako 27" staci a kompetitivne hry... dovolim si tvrdit, ze vacsina ludi/hracov bude viac nadsena z vacsieho monitoru nez mensieho. Ani ty ani ja nevieme, ake hry clovek hrava, ale pravdepodobne sa vacsi monitor uzivi viac. Ak ma ten monitor DP 1.4, je to lepsia situacia, ale ja som nasiel DP 1.2 v specifikacii aj v diskusiach po nete, takze treba overit. Ak sa bude zapodievat USB-C > DP prevodnikmi, tak uz vidim, ako tu budu dalsie topicy, ze preco nefunguje FreeSync/G-Sync korektne a bla bla.

A co sa tyka textu... tej vacsine ludi si pisal s nejakou anketou? Ja zase z mojho okolia mam opacny nazor a ludia idu prave do W-OLED specialne kvoli textu a fialovemu nadychu. Sedi clovek v tme? Ma presvetlenu izbu? Nevieme, ale nech vie, ako to vyzera v svetlej izbe. Detto color fringing pri texte (alebo tu). Efekt bude ovela viac viditelny na QHD monitore nez na 4K. Bude mu to vadit? Nebude? Nevieme, ale moze sa rozhodnut s viac informaciami. A ak je ta TV nejaky neodolatelny deal, stale to moze zobrat a ten monitor predat. Tuto ujo satanicek bude rad pozerat do fialoveho strakateho textu :-D. Mne to vyrazne vadi.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Su to vsetko dobre info (diki zoom za dovysvetlenie a kategorizaciu problemov s textom) ale aj za mna plati, ze za 250 dobry deal, ako pises. Na bazosi strelis a hotovo
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
Ignore list: DesRe, IVNAtor, SKiLEX, stiv
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tiez sa mi 27" zda maaaaaaalinko na dnesnu dobu, specialne s vyhladom na dalsich X rokov dopredu. Zvlast ma tesili plne bazose tych uzasnych 24" 4K monitorov, co musel vymysliet len kompletny deb1l a 27" 4K takisto. To je proste nepouzitelne v realnom zivote, na hranie akurat strasidelne narocne na grafiku pretoze v hrach nerozhoduje technokraticka Retina ostrost a podobne parametre, ale nieco ine. Spravne, netvrdim ze prezentovany monitor je 4K, len naznacujem, ako kvanta ludi dokazali "spravne" rozhodnut.

Zaroven nepoznam vela ludi, ktori by sa pri akejkolvek aktivite (=vratane "na hranie") vratili k mensiemu monitoru a zahlasili, ake je to uzasne.
Za mna takisto nemozem QD a WRGB LED hnusoby.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47

Príspevok od používateľa satanicek666 »

zoom. dal si lepsi deal od toho monitora?? nedal. nasiel si daco lepsie jak dx5 II do 300e? nenasiel. priplatis si za kvalitu. vidis v mojom popise zeby ja som sa neriadil kvalitou?? ujo Satan bude rad pozeraat do strakateho textu? kde si nato prisiel zeby som rad pozeral?? :D :D ale mas v tom pravdu ze woled je na text lepsi, ale za 250e?? neni o com. vnutorne ta to taha ku tomu dx5 II ale hrdost ti to nedovoli :D lebo by si tu mozno dostal nakladacku ze jak si toto ty mohol spravit a kupit ten cinsky smejd, ktory v podstate kazdy chvali a ziskava v reckach skoro max hodnotenie...
PC: AMD 9800x3d 5,3Ghz CO-40 = NOCTUA d15 G2 = MSI B850 Tomahawk = KINGSTON 64gb 6000mhz cl30 = MSI 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + M2 WD 850x 4tb + 850 evo 2tb = LIAN LI 217 black = Fany: 3x NOCTUA a14x25 G2-in + 3x NOCTUA a14x25r G2-out + 3x NOCTUA a12x25 G2-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: LOGI g915 tkl + LOGI g pro wire + LOGI g440 hard + XBOX Wire Controller = Audio: TOPPING dx5 II = MACKIE mr524 = MEZE 99 classic V2
PRESUVADLO: RAV 4 hybrid 2021

Návrat na "Nákupná poradňa"