Ako... dnes ma celkom dozral admin u nas...
Nic proti tomu, ak niekto vezme 50000Sk od skoly a zlozi za to "webserver" so sempronom 3000+, GB ram, GF6200 a 17" LCD monitorom, z coho su vsetci vedla, omg LCD... samozrejme, ze zdroj a skrinka agemacke...
Nic proti ak to pripoja cez ISP co ma wifi...
Nic proti ak tam bezi soft Xserver, web je robeny v html a zdrojovy kod main stranky ma 6riadkov... Nic proti, ak nahlady obrazkov maju 500KB, hlavne ze server bezi na wifi linke a nie 10Mbps ani 100Mbps linke...
Nevadi mi, ak mi profacka vynada, ze vsetko len kritizujem a nic neurobim... pravda ked som povedal, ze ten sempron za 50000 je tazky oj*b ma nik nepocuval...ked som im nahodil na ukazku prosty RS, kde sa lahucko pridavaju clanky, pacilo sa im, ale na server to nedali...
Vadi mi ale ak... potrebujem pristup k stroju a musim volat adminovi a prosit ho o heslo... mam pristup.... cumim traffic 40KB/s... bitcomet, tazke GB isociek... bolo mi jasne preco su pingy na server zvonka v tisickach ms
Sundam bitcomet, zrazu som odhlaseny, po chvilke ma zas prihlasi, ze to nemam rypat... ok kamarade, ale vnc vypnem, idem sa regovat a nemusis vidiet moje udaje... vnc down, prihlasi sa cez logmein a zas ma odhlasi...po chvilke prihlasi... odpojim kabel a zhadzujem vsetky sw v style vnc nech mam klud...
Uz chapem naco je na webserver 200GB HDD....
Tak sa v pohode regujem, zapinam vnc a odchadzam... a premyslam, ze ked je nas profak informatiky uplne hotovy zo slova crack, co by urobil keby videl "webserver" )
Jo a este bol odignorovany aj navrh zaplatit si webhosting, 50Sk mesacne mozno... ten "webserver" je proste investicia, na niekolko desatroci dopredu ked to tak ratam... vlastne storoci, neratal som elektrinu...
Admini skolskych sieti
Admini skolskych sieti
Me like Pentium
Zoberiem hned 2kg toho , co beries. Uzasny sam sebe pokec. Uprimne ziadna novinka na svete a to este si nevidel vsetko a ani nevies vsetko. Dal by som to po zamknuti do shame alebo do ftipov , je to take mile
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
strasne ma dostava ked skola povie, ze nema $$$ na veci pre vyucovanie a potom zbytocne vrazi 50k do uplne zbytocneho stroja ale ak to zaplatil stat tak budiz... ze sa to s torrentami deje inde, budiz... ale inde nie je 512kbps ci kolko wifi, ale X Mbps linkaDominik napísal:Mna skor zaujima preco ta to tak vzrusuje. Kolko hodin denne tam musis s pocitacmi pracovat? Obmedzuje ta ta situacia nejak?
no a to s tym heslom... ked niekoho treba presviedcat vetou... povedz to heslo, lebo ta vypitvem... )
Me like Pentium
Ono je to tak skoro vsade co sa stretavam...admin posklada nieco za 50K z toho vsak posklada nieco za 20K (doklad na full sumu nie je problem) a ostatok mu pekne bruci doma . Holt taky je svet...a bude horsie
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555