Ma dakto daco skusenosti s TVM reproduktormi
Ma dakto daco skusenosti s TVM reproduktormi
JAke sa s nich daju robit suboferi
CPU:AMD Sempron 2600+ @2000Mhz,MB>Epox nForce4,VGA:Inno3D GeForce 7900 GS ,Ram:PQI 512MB 400Mhz,HDD:80GB,Zdroj:350Wcooled by 12cm.Repro:2 Suboferi 1 Velka Bedna (100W)a viskaciki spolu P.M.P.O:350W
ak ti ide o samotne taniere tak su to pomerne slusne menice vzhladom k cene,ja mam konkretne doma robene stojanovky s ARN188 a arv104.
ARN188-25mm cievka je vinuta na hlinikovom formeri,membrany su pekne zastreknute takym tlmiacim lakom,ci tlmi parazitne vlny na membrane to neviem,maju plechovy vcelku tuhy kos,na moj vkus tuzsi gumovy zaves.
arv104-konstrukcia standardna no cievka je vinuta na kaptone.mne trosku kricia,ale to je na vine vyhybka.inac perfektne zahraju akusticku gitaru a cernossky hlas.
ak myslis hotove bedne tak tam sa davaju aj lepsie menice.bedne hraju pekne-mal som moznost pocut.
ARN188-25mm cievka je vinuta na hlinikovom formeri,membrany su pekne zastreknute takym tlmiacim lakom,ci tlmi parazitne vlny na membrane to neviem,maju plechovy vcelku tuhy kos,na moj vkus tuzsi gumovy zaves.
arv104-konstrukcia standardna no cievka je vinuta na kaptone.mne trosku kricia,ale to je na vine vyhybka.inac perfektne zahraju akusticku gitaru a cernossky hlas.
ak myslis hotove bedne tak tam sa davaju aj lepsie menice.bedne hraju pekne-mal som moznost pocut.
tak tak.... ta 312 je supa... Nestoji zas tak vela
tu sa onom nieco dozvies
http://www.sos.sk/a_info/resource/e/tvm/arn312004.pdf
a tu ho kupis
http://www.sos.sk/index_en.php?str=319& ... &prodid=91
tu sa onom nieco dozvies
http://www.sos.sk/a_info/resource/e/tvm/arn312004.pdf
a tu ho kupis
http://www.sos.sk/index_en.php?str=319& ... &prodid=91
Spoiler: ukázať
no takze... basaky TVM su na kvalitativne nizsej urovni, no ako uz bolo spomenute, su lepsie ako veskera cinska produkcia. 8" (20cm) basaky su asi to najhorsie - maju male magnety, relativne slaby pohon, z coho plynie vyssie Qts a vyssie naroky na objem ozvucnice. 188 je na tom este relativne prijatelne (obzvlast 188-07), mensie basaky maju celkom vhodne magnety. Problemom s nimi je hlavne nepresne stredenie, kvoli ktoremu maju potom vacsiu medzeru, z coho plynie mensie sytenie a v konecnom dosledku len nizsia citlivost. ARN 312-00 je do domacich subwooferov postacujuci ( ), parametre ma tiez celkom dobre, jeho zvuk vsak ani zDaleka nie je dokonaly. Na hip-hop alebo tanecnu hudbuby bol skvely v uzavretej ozvucnici, na filmy je dokonaly v bassreflexe. Na rock a metal radsej nieco ine co by nemalo lakovanu membranu a gumeny zaves. Ajtak ale za dva litre si uzijes - ide hlboko a aj nahlas (ak nemas nadrozmernu izbu, resp. nechces s nim robit diskoteky). Ja na neho chystam 250W zosik od Aldaxu (ale to sa bojim ci ho neutrhne). Zatial som ho mal z 80W zosika a pri filmoch to je teda skutocne nieco neopisatelne ... vybuchy zneju tak ze ti prejde mraz po chrbte. Na hudbu je trosku pomaly a basy su take ... ako by som to nazval ... no proste pomale a malo razantne. Rovnako to je s ostatnymi basakmi, mal som akurat ARN 6684 a ten je slaby, nepojde velmi nahlas (86dB, 70W... aj keD musim sa priznat ze nemal som moznost ho vyskusat naplno a pre mna nejde dost nahlas ani 312-00 a to uz ho pocut aj vonku (haluz pri tych 38Hz...)).
Za tu cenu tie Hi-Fi menice mozu byt, ale nedaju sa od nich cakat zazraky.
Za tu cenu tie Hi-Fi menice mozu byt, ale nedaju sa od nich cakat zazraky.
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: St 20. Sep, 2006, 02:00
zalezi tiez od kvality zosika (hlavne tlmiaci faktor)
inak si odvazny kurit do neho taky vykon, ked nie je v ozvucnici.. ja by som sa asi bal.. :o
inak ako dlho si ho tak testoval?
a je tiez mozne ze 20min by neklepal a za 30 min by sa uvaril..
ale kazdopadne mozes byt rad, je to vskutku odolny basacik
inak si odvazny kurit do neho taky vykon, ked nie je v ozvucnici.. ja by som sa asi bal.. :o
inak ako dlho si ho tak testoval?
a je tiez mozne ze 20min by neklepal a za 30 min by sa uvaril..
ale kazdopadne mozes byt rad, je to vskutku odolny basacik
No upiect sa mohol, aj keD bez ozvucnice je pravdepodobnejsie ze zacne klepat...
Neviem ako dlho som ho "testoval" ale dlho to nebolo...
Neviem ako dlho som ho "testoval" ale dlho to nebolo...