ako na RAID
ako na RAID
poptrebujem poradit, ako mam zapojit 2 disky SATA2 do RAID. na doske mam 6 SATA2 a jeden SATAraid. mam tomu rozumiet tak, ze jeden disk zapojim do toho SATAraid a druhy do klasickeho SATA2?
Nie, ty mas pravdepodobne sest SATA 3.0 Gb konektorov a jeden SATA RAID radic (v cipovej sade). Na ten SATA RAID radic zapojis vsetkych 6 diskov. Normalne disky zapnes do konektorov na doske, v biose nastavis RAID a nainstalujes OS.
BTW: aky chces vlaste RAID? RAID 0? Neodporucam, vela riskujes, a za ten minimalny vykon to nestoji.
BTW: aky chces vlaste RAID? RAID 0? Neodporucam, vela riskujes, a za ten minimalny vykon to nestoji.
musim nesuhlasit... vykon urcite nie je taky, aby za to nestal... v kopirovani to spravi dost, ocividne si RAID0 este nemal... a jedine co riskuje, je stratu dat aj na druhom disku, ked sa mu jeden pokazi, ale to mu moze aj nemusi vadit, to uz je na nom...Comby napísal:BTW: aky chces vlaste RAID? RAID 0? Neodporucam, vela riskujes, a za ten minimalny vykon to nestoji.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
stripping (raid 0) laicky povedane rozdeli data.. Napr 100mb subor nejde na jeden hdd, ale 50mb na jeden, 50mb na druhy.. Cize 50mb sa zapise rychlejsie ako 100mb cim su hdd rychlejsie
cize vykon to prida dost..
zapoj tie hdd do dosky, nabehni do biosu, zapni RAID, a popripade nastav ktore HDd sa maju stripovat (ak mas napr. 4 hdd ale iba dva chces mat v raide)..
Potom daj OS a asi budes musiet pouzit disketu s ovladacmi na raid co su k doske
cize vykon to prida dost..
zapoj tie hdd do dosky, nabehni do biosu, zapni RAID, a popripade nastav ktore HDd sa maju stripovat (ak mas napr. 4 hdd ale iba dva chces mat v raide)..
Potom daj OS a asi budes musiet pouzit disketu s ovladacmi na raid co su k doske
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
mozno na rychlosti to prida, ale seek ostane (podla nedavneho testu na zive.cz) taky isty ako pri jednom disku - cize to az taky efekt nema (alebo niekto z vas vkuse kopiruje data z jedneho disku na iny? )
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
erik: RAID 0 je evidentna blbost, v domacich podmienkach pouzitelne maximalne pri nacitavani textur v hrach (to si radsej dokupim vacsiu pamet). Myslim, ze Eaglove testy su toho jednoznacnym dokazom. Ked uz tak RAID 0+1, resp. RAID 10. Prave kvoli tym testom o RAID 0 nemam zaujem. Staci mala neopatrnost pri upratovani v skrini, kabel SATA sa vytiahne a data su v keli. Vid 4um.ocguru.cz
Ale to uz je OT, ja som len vyjadril svoj nazor na RAID 0.
Ale to uz je OT, ja som len vyjadril svoj nazor na RAID 0.
Eagle odporuca 64 kByte.
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?AR ... XPS=&EXPA=
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?AR ... XPS=&EXPA=