Hlucnost 20GB disku Maxtor model 5T020H2
Hlucnost 20GB disku Maxtor model 5T020H2
Nedavno som si zohnal tento hdd a po pripojeni do PC a naslednom zapnuti bol velmi hlucny...mozno aj 4 krat hlucnejsi ako normalny HDD a neviem de je chyba. V HDD life mi vypisalo stav aj vykon na 86% ale smart som este nepozeral. Myslite ze odchadzaju loziska?? Ako dlho by mohol este vydrzat? dik
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Ten disk je absolutne v poriadku, este pusti Full Surface Test povrchu cez program HD Tune a zistis, ci nema BAD Sectory.
Pri starych diskoch je dolezite si uvedomit, ze tieto boli vyrabane inak ako nove disky, na novych diskoch su pouzite fluidne loziska a preciznejsie a hlavne tiche motorceky a na starych (kedy este nikomu nezalezalo na tichosti PC) sa pouzivali klasicke gulickove loziska, ktore pri 7200 ale aj pri 5400 otackach za minutu vydavaju svoj charakteristicky hluk.
Pri starych diskoch je dolezite si uvedomit, ze tieto boli vyrabane inak ako nove disky, na novych diskoch su pouzite fluidne loziska a preciznejsie a hlavne tiche motorceky a na starych (kedy este nikomu nezalezalo na tichosti PC) sa pouzivali klasicke gulickove loziska, ktore pri 7200 ale aj pri 5400 otackach za minutu vydavaju svoj charakteristicky hluk.
Spoiler: ukázať