Write caching Enable or Disable?
- burningsoul
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 31. Júl, 2006, 02:00
Write caching Enable or Disable?
Hiya. Mam par otazok ohladom write cachingu. Oplati sa to mat zapnute? Myslim ked resetujem pocitac mozu sa mi stratit nejake data? Pretoze na kamosovom PC to dost dodrbalo win. A aky to ma prinos na rychlost?? dikes thx
powered by AMD & ATI
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
ma to prinos, ked zatazujes disk viacerymi ulohami naraz, teda ked das zapisovat data a popri tom citas z uplne inej casti disku - zapis sa spomali a prednost ma citanie - to je jedna vyhoda cache pamate disku, dalsia je tzv. predpokladane data (alebo ako to nazvat) - ked si system vyziada pristup k nejakemu suboru, tak disk nacita do pamate nejaku oblast pred suborom a nejaku za suborom, lebo je pravdepodobne, ze to bude potrebne ....
vyhodu to teda ma urcite - urychluje pracu a setri disk
data sa mozu stratit iba ak ho resetne natvrdo (tlacitko reset) ale pri normalnom restarte urcite nie
vyhodu to teda ma urcite - urychluje pracu a setri disk
data sa mozu stratit iba ak ho resetne natvrdo (tlacitko reset) ale pri normalnom restarte urcite nie
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)