Spomalenie bootu pridanim 2. disku
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Spomalenie bootu pridanim 2. disku
ahoj,
tak som si doprial vacsi ulozny priestor. dokupil som k mojmu 120GB WD este jeden 250GB WD(KS). spravil som na nom jednu velku partition, kedze zatial neviem ako to cele zorganizujem s partitions a tak.
vsetko je v poriadku, lenze trapi ma jedna vec. pri samotnom boote ide vsetko v poriadku. do Windows sa dostanem rovnako rychlo ako pred tym, lenze asi 2 minuty v nom vobec nemozem robit. nacitava sa nod32 (myslim, ze tam by mohol byt problem) so svojou obrazovkou a v pozadi vidim este xfire a icq. samozrejme plus veci, ktore sa rozbiehaju a nedavaju o tom vediet (speedfan (tam by tiez mohol byt problem) a podobne).
je to normalne, alebo je niekde chyba? problem by mohol byt v antivire, ktory si nejakym sposobom indexuje druhy disk, ale to sa mi nechce verit. poradite?
tak som si doprial vacsi ulozny priestor. dokupil som k mojmu 120GB WD este jeden 250GB WD(KS). spravil som na nom jednu velku partition, kedze zatial neviem ako to cele zorganizujem s partitions a tak.
vsetko je v poriadku, lenze trapi ma jedna vec. pri samotnom boote ide vsetko v poriadku. do Windows sa dostanem rovnako rychlo ako pred tym, lenze asi 2 minuty v nom vobec nemozem robit. nacitava sa nod32 (myslim, ze tam by mohol byt problem) so svojou obrazovkou a v pozadi vidim este xfire a icq. samozrejme plus veci, ktore sa rozbiehaju a nedavaju o tom vediet (speedfan (tam by tiez mohol byt problem) a podobne).
je to normalne, alebo je niekde chyba? problem by mohol byt v antivire, ktory si nejakym sposobom indexuje druhy disk, ale to sa mi nechce verit. poradite?
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Neviem ci je to problem tychto programov ale robi mi to tiez. Ale s tym rozdielom, za mne zasa dlho nacitava Win ale akonahle sa nahodi do win tak je to OK.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- killswitch
- VIP
- killswitch
- VIP
- killswitch
- VIP
Mne to vacsinou trva 10 sekund s NODom, niekedy to ide dalej bez toho zaseku... A mam to odskusane na 2 kompoch, v jednom je 1HDD a v 2. su 2...
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX
- killswitch
- VIP
presne takto to bolo, pokial bol v systeme len jeden disk. a prave po pridani druheho su to cca 2 minuty.
ovsem nemusi to byt prave antivirakom, ale nejakymi windowsackymi procesmi, bez ktorych nod nenastartuje a tak na ne caka. cize pricina nemusi byt v nom. naviac som si vsimol, ze aj ine programy ako AnyDVD ci Comodo mi startuju az po cca 1 minute. z toho vyplyva, ze kriticka je hlavne prva minuta.
neexistuje nejaky program, ktory bude presne logovat postupnost startovania procesov? idealne aj s casovym udajom. hmm?
ovsem nemusi to byt prave antivirakom, ale nejakymi windowsackymi procesmi, bez ktorych nod nenastartuje a tak na ne caka. cize pricina nemusi byt v nom. naviac som si vsimol, ze aj ine programy ako AnyDVD ci Comodo mi startuju az po cca 1 minute. z toho vyplyva, ze kriticka je hlavne prva minuta.
neexistuje nejaky program, ktory bude presne logovat postupnost startovania procesov? idealne aj s casovym udajom. hmm?
PATA IBM 60GB -> PATA SAMSUNG 320GB
Presne tento problem mam prave aj ja. Vymenil som v kompe disk (zo stareho IBM som prekopiroval particiu pomocou Northon Ghost na novy SAMSUNG a stary disk som odpojil) a startovanie zrazu trva strasne dlho - mozu to byt cca tie 2 minuty. System sa rovnako sprava aj ked nastavim UDMA5 (ATA100) aj UDMA6 (ATA133). Dalsia cinnost v systeme je uz normalna.
Myslim ze je to nejaky softverovy problem vo WinXP. (Viem ze preinstalovanie windowzow by to vytriesilo - ale musi to ist vyriesit aj inym sposobom.)
Nevie s tym niekto pomoct ?
PS: Este doplnim ze novy disk mam ako MASTER sam na kabli (rovnako ako bol predtym ten stary)
Myslim ze je to nejaky softverovy problem vo WinXP. (Viem ze preinstalovanie windowzow by to vytriesilo - ale musi to ist vyriesit aj inym sposobom.)
Nevie s tym niekto pomoct ?
PS: Este doplnim ze novy disk mam ako MASTER sam na kabli (rovnako ako bol predtym ten stary)