Ako zistim ci mi harddisk bezi na SATA ( 150MB/s )???
Ako zistim ci mi harddisk bezi na SATA ( 150MB/s )???
Cawte. Mam HDD Seagate Barracuda 7200.10 250GB SATA 2 16MB Cache. Doska mi podporuje len sata 1. Takze maly jumper je prehodeny na SATA 1. ( Podla navodu sa podla toho ci doska podporuje SATA 1 alebo SATA 2 prehadzuje jumper. ) Ako zistim ci mi bezi v rezime SATA 1 a nie len klasicky Parallel ATA ( 133MB/s) ??? Poradte nejaky program. Alebo ako to zistim?????? Dik za rady.
Spoiler: ukázať
Ked doska podporuje SATA, disk je SATA a je zapojeny SATA kablom do SATA (prekvapujuco) konektora a po pondelku nasleduje utorok (pozor toto je dost dolezita podmienka... casto sa na nu zabuda) tak neexistuje aby isiel v rezime PATA!
mno jedine ze mas otvorenu bednu a blizko pri okne... tym padom sa z bedne stane ako keby parabola a moze prijimat mimozemske signaly a obcas sa stava je UFOni vysielaju rusice prenosu dat a tie mozu znizit efektivny prenos... co v tvojom pripade moze znamenat znizenie na 133MB/s.
mno jedine ze mas otvorenu bednu a blizko pri okne... tym padom sa z bedne stane ako keby parabola a moze prijimat mimozemske signaly a obcas sa stava je UFOni vysielaju rusice prenosu dat a tie mozu znizit efektivny prenos... co v tvojom pripade moze znamenat znizenie na 133MB/s.
Naposledy upravil/-a kOsTi v Ut 09. Jan, 2007, 20:08, upravené celkom 1 krát.
toto bolo trosku drsnekOsTi napísal:Ked doska podporuje SATA, disk je SATA a je zapojeny SATA kablom do SATA (prekvapujuco) konektora a po pondelku nasleduje utorok (pozor toto je dost dolezita podmienka... casto sa na nu zabuda) tak neexistuje aby isiel v rezime PATA!
inak tych emzakow posli ku mne ked ti budu wadit
inak ak v biose nezapne SATA (alebo nejak tak ) tak disk bezi v PATA rezime...aj sa tak tvari, len je zapojeny do SATA...ja som tak musel nainstalovat Win, kedze som nemal disketku s drivermi...zistis to cez nejaky soft, ci ti ide ako SATA (tusim HD tune to vedel)...
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
no ak je toto pravda tak sa zhboka ospravedlnujem... klacim na kolenach a klaniam sa... (ale tak iba ak je to pravda... ale o tom som este nepocul...ehm)_skrat_ napísal:inak ak v biose nezapne SATA (alebo nejak tak ) tak disk bezi v PATA rezime...aj sa tak tvari, len je zapojeny do SATA...ja som tak musel nainstalovat Win, kedze som nemal disketku s drivermi...zistis to cez nejaky soft, ci ti ide ako SATA (tusim HD tune to vedel)...
Hej bios detukuje disky ale starsie instalacky xpcka nepodporovali sata disky a vyhlasovali ze nieje disk kam by sa naistalovaly.Vtedy pocas nacitavania suborov trebalo stlacit f6 tusim a ono si to vypitalo dodatocne disketu zo sata drivermi.Ale ono to slo na niektorych doskach spravit aj pomocou biosu aby to detokovalo aj sata.Ale to uz fakt neviem ako.
Re: Ako zistim ci mi harddisk bezi na SATA ( 150MB/s )???
haha to ej inac dobra blbost to ako keby si sa pytal ze ako zistim ci mam auto na benzin alebo na naftu kuaXenon napísal:Cawte. Mam HDD Seagate Barracuda 7200.10 250GB SATA 2 16MB Cache. Doska mi podporuje len sata 1. Takze maly jumper je prehodeny na SATA 1. ( Podla navodu sa podla toho ci doska podporuje SATA 1 alebo SATA 2 prehadzuje jumper. ) Ako zistim ci mi bezi v rezime SATA 1 a nie len klasicky Parallel ATA ( 133MB/s) ??? Poradte nejaky program. Alebo ako to zistim?????? Dik za rady.
sak aky tam mas kabel??? siroka koncovka je PATA (paralel ata = paralel = konektory pod sebou na doske)
tenky kablik cca 1,5cm je SATA (serial ATA = konektory vedla seba aj ked dve rady ale cislovanie ide vedla seba)
igen??
on vie ze to ma zapojene v SATA...ale nevie ci mu aj ide na takej rychlosti...treba si nainstalovat HD tune a tam dat premerat rychlost ked uz nic ine..podla tej zistis na co sa to asi podoba...
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
Naozaj nezalezi iba na kabloch, ak v biose nepovolis sata rezim bude to bezat klasicky v ide rezime. A ked to povolis a budes chciet normalne spustit win tak by ti to nemalo ist ak to mas teda spravne nastavene na sata. Vtedy musis nanovo nainstalovat win a z vytvorenej diskety vlozit ovladace pre sata alebo raid.Inak ti to bude vzdy bezat len v ide rezime.
ak si pred tym prepnutim v biose nainsatuje drivre vo windowse, tak netreba...cize kuknes rychlost v nejakom programe a ak to nebude rychlost podobna SATA (vzdy je to menej ako udavaju papiere), tak si nainstalujes drivre z CD alebo z webu vyrobcu dosky, behnes do biosu, prepnes co treba (manual od dosky pomoze), spustis windows a overis rychlost...