Moze mi niekto poradit ako spustim NCQ. Mam dosku ASUS P5B Deluxe a 2x Samsung SATA II 250Gb. Su zapojene v RAID 0.Dik
A v systeme zariadenia ked pozriem tak mi to okazuje Ultra DMA 4
NCQ
Nechcem ta od toho priamo odradzat ale predsa: funkcia NCQ je uzitocna najme (a iba) u serverovych aplikacii (databazy, PHP subory...) a na svojej domacej zostave rozdiel nerozoznas. Ak to chces povolit, myslim ze by si mal v BIOS-e nastavit radic ako AHCI (opravte ma ak sa mylim)
http://www.svethardware.cz/art_doc-52A4 ... 1D7AC.html
To ze ti ukazuje UDMA4 nemusi byt hned problem: pusti nejake testy (tu na fore najdes nejake) a uvidis ci mas problem (bud rad ze ti tam nesvieti PIO mode )
http://www.svethardware.cz/art_doc-52A4 ... 1D7AC.html
To ze ti ukazuje UDMA4 nemusi byt hned problem: pusti nejake testy (tu na fore najdes nejake) a uvidis ci mas problem (bud rad ze ti tam nesvieti PIO mode )
Nie NCQ spustis cez AHCI a nainstalovanim SATA radicov pred instalovanim Windows (F6). - to je na 100% a teraz prichadza cast o ktorej nie som si isty: Raid by mal tiez podporovovat NCQ, niekde som to cital, ale vobec neviem ako sa to da zapnut, ak to uz nemas zapnute... Ked ja zapnem AHCI a nainstalujem drivre, hned to ide NCQ.
Rozdiel si nemozes vsimnut, kedze len tazko si zapamatas cas potrebny na spustenie predtym a so zapnutym NCQ... Takisto, ked mas defragmentovy disk, tak NCQ ti pocas pouzivania len 1 aplikacie nepojde, ale ked zasa kopirujes nieco cez siet a zaroven rozbalujes nieco z archivu, tak si to mozes vsimnut...
Rozdiel si nemozes vsimnut, kedze len tazko si zapamatas cas potrebny na spustenie predtym a so zapnutym NCQ... Takisto, ked mas defragmentovy disk, tak NCQ ti pocas pouzivania len 1 aplikacie nepojde, ale ked zasa kopirujes nieco cez siet a zaroven rozbalujes nieco z archivu, tak si to mozes vsimnut...
CPU: Intel Core i5-3570K; RAM: 2x4GB Kingston Hyper-X Red 1600MHz CL9; GPU: ZOTAC nVidia GeForce GTX 650Ti AMP! Edition; MB: ASRock Z77 EXTREME4; SSD: OCZ-Vertex 4 120GB HDD0,1: 2x Western Digital RE4 2x1,5TB WD1503FYYS; Zdroj: Seasonic SSR-550RM 550W 80 Plus Gold; CPU Cooler: Noctua NH-U12DX
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00