Tak som od piatku majitelom tohto LCD. Rad by som napisal - velmi spokojnym majitelom. Ale bohuzel nemozem.
Ide o P-MVA panel s odozvou 8ms (GtG). S farebnym podanim som spokojny, pozorovacie uhly su velmi dobre (v porovnani s TN technologiou), podsvietenie je tiez v poriadku. Panel nema ziadne vadne pixely a ma vyborne moznosti polohovania. Toto vsetko som ale ocakaval. Co som ale necakal su nasledovne negativa:
1. odozva - v porovnani s mojim starym 2,5 rocnym LCD je samozrejme lepsia, ale cakal som viac. Otestoval som si to aj PixPerAn-e a vysledok mam na moje prekvapenie horsi, ako som videl pri testoch u inych 8 ms P-MVA panelov na webe www.behardware.com . Takze mierne sklamanie...
2. farebne prechody - je tu viditelne jasne pruzkovanie v celom spektre pri prechode biela-cierna, ale aj pri inych farbach (najmensie je pri modrej farbe). Testovacie obrazky boli z programu Monitor Test V2.2. Na porovnanie som si zapojil do dualu aj stare CRT a ked som si pustil test, mal som chut hodit LCD-cko von oknom... Toto som od LCD, ktoreho maloobchodna cena je viac ako 14 tisic vazne necakal... Philips ho dokonca doporucuje na profesionalne pouzitie... velmi vtipne...
Tolko v skratke moje prve postrehy.
Philips 200WP7ES, skusenosti, postrehy...
Philips 200WP7ES, skusenosti, postrehy...
Po rokoch NOVY PC PRE VR K VALVE INDEX NA PLATFORME AMD. CPU: Ryzen 5 5600, chladic: stary dobry Scythe Infinity, MB: ASUS TUF GAMING B450M-PRO II, RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 32GB 3200MHz CL16, GK: RX 6700 XT ASRock Challenger PRO , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, , zdroj: stary dobry CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: stara dobra Logitech MX518, LCD: 24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: mATX RGB light
Takze, v pripade, ze by to niekoho zaujimalo, pripajam jednu novinku s mojim LCD. Asi po pol roku sa mi velmi necakane v hornej pravej casti objavil jeden "vypaleny" bod a svieti mi krasne na modro... takze dalsie minus pre moje konkretne 200WP7ES... co je ale zaujimave, tak ked monitor zapnem, vypaleny bod je v poriadku (= funguje korektne) a objavi sa az po nejakom case (zhruba 15 min.) po zahriati panelu... ze by nejaka specialitka od Philipsu...?
Po rokoch NOVY PC PRE VR K VALVE INDEX NA PLATFORME AMD. CPU: Ryzen 5 5600, chladic: stary dobry Scythe Infinity, MB: ASUS TUF GAMING B450M-PRO II, RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 32GB 3200MHz CL16, GK: RX 6700 XT ASRock Challenger PRO , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, , zdroj: stary dobry CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: stara dobra Logitech MX518, LCD: 24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: mATX RGB light
Ano, ano, tak sa to vola... myslim, ze to ma Philips aj patentovane...