Mam pred sebou novy case colorsit atrix 9001, a kedze mi akosi este nedosla pamat, tak rozmyslam nad vetranim tejto skrinky.
V zaklade boli 2 fany 9cm a 12cm, 9 som nechal vzadu a chcem ho vymenit za 12cm.
Ten 12cm bol na boku - dal som ho dopredu na nasavanie /neviem ako to bude fungovat- je tam dost malo dier a este mu stoji v ceste int. box pre hdd, kde som dal svoj wd po nedavnych horucich skusenostiachs touto znackou/.
Takze poraDte - aky fan dozadu na vyfukovanie vzduchu, mam dat nejaky na bok, alebo sa to neoplati / ofukoval by mb - gb ds4, cpu ma zatial box chladic a air duct/. KeD tak aky.
Na skrinke je este miesto na fan 8cm hore - neviem ci na nasavanie vzduchu, alebo vyfukovanie.
Tak ako mam riesit to chladenie,popr. aj cpu poradte - este napisem zostavu, bo ju zatial nemam v podpise: e4300 - chcem aspon 3ghz, gb ds4, asus 1950pro, wd1600aajs,samsung sh183, case colorsit atrix 9001 s 550w zdrojom colorsit + buduci tyzden pamate adata 800 1gb x2.
dik
ako chladit v colorsit atrix 9001?
Do boku fan nedavaj keD tak sprav tam len windtunel aby box fan tahal studeny vzduch priamo zvonku skrinky. Dozadu daj nejaky pomalobezny 12cm fan napr. Noctuu alebo Nexus ci S-flex.
V hornom fane velky prinos nevidim ale ak chces tak tam dajaky pomalobezny supni.
V hornom fane velky prinos nevidim ale ak chces tak tam dajaky pomalobezny supni.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
Takze po dlhsej dobe som tu opat /mal som mensie problemy s pamatou a par krat padol win
/.
Chcem sa spytat - dozadu som dal namiesto 9cm vetracika AC12L - vobec ho nie je pocut a dopredu by som chcel dat AC AF12025 - ten je asi o 4db hlucnejsi ako L verzia, ale mam tam hd a v boxe su dast male dierky takze chcem tam dat nieco vykonnejsie /rozdiel prietoku je asi 30%/, ale neviem si predstavit o kolko bude hlucnejsi. Mam tam dat normalnu alebo L verziu?
A do pozicie na vrchu case dat vetracik na vyfukovanie ci nasavanie /8cm/?
Na boku by mal byt na nasavanie ak sa nemylim /ak nie tak ma opravte/.
Inak asi vsetky vetraciky budu AC, oplati sa kupit tie s pwm ci nie, ten vzadu je bez pwm.
Dik
Chcem sa spytat - dozadu som dal namiesto 9cm vetracika AC12L - vobec ho nie je pocut a dopredu by som chcel dat AC AF12025 - ten je asi o 4db hlucnejsi ako L verzia, ale mam tam hd a v boxe su dast male dierky takze chcem tam dat nieco vykonnejsie /rozdiel prietoku je asi 30%/, ale neviem si predstavit o kolko bude hlucnejsi. Mam tam dat normalnu alebo L verziu?
A do pozicie na vrchu case dat vetracik na vyfukovanie ci nasavanie /8cm/?
Na boku by mal byt na nasavanie ak sa nemylim /ak nie tak ma opravte/.
Inak asi vsetky vetraciky budu AC, oplati sa kupit tie s pwm ci nie, ten vzadu je bez pwm.
Dik
Ok, tak tam dam ten ac fan 8 pwm, ta 12L je pekne ticha /teda oproti tomu noname co som mal/ a keD zavriem skrinku skoro vobec ju nepocut /odhlucnena takou penou/. To bzucanie, o ktorom sa pisalo mozno pocut iba keD prilozim ucho ku vetraciku, vibracie ziadne.
Este sa rozhodujem na dvoch 12cm fanoch /dopredu a na bok/, zatial vyzera velmi slubne XILENCE Pro Fan XPF 120, od ac 12025 som po precitani testu upustil /skratka nechcem skusat ci je fakt taky zly/.
Taktiez rozmyslam aj nad nejakym chladenim disku - mam wd a tie sa sakra hreju /uz treti, ten co som kupil asi pred mesiacom vydrzal 3 dni - hd tune ukazoval teplotu 56 stupnov/ - wd1600aajs je na tom dost dobre, ale chcel by som ho presunut z 3,5 pozicie do 5,25 a keD by uz bol tam, strcit mu tam nejaky vetracik. Skuste poradit co asi, ale zase nic drahe, to nech radsej zhori
.
Tym by som vlastne vyriesil aj problem s prietokom vzduchu, lebo by som ten vnutorny box na disky vybral a ventilatoru by nestalo nic v ceste /v boxe sice su diery, ale su to vlastne dierky
/.
Este sa chystam prikupit chladic na moje dvojjadro, ale to uz som vlastne rozhodnuty na tt big typhoon, skor sa bojim :o instalacie a odinstalovania boxu, lebo dnu isiel dost blbo.
Este sa rozhodujem na dvoch 12cm fanoch /dopredu a na bok/, zatial vyzera velmi slubne XILENCE Pro Fan XPF 120, od ac 12025 som po precitani testu upustil /skratka nechcem skusat ci je fakt taky zly/.
Taktiez rozmyslam aj nad nejakym chladenim disku - mam wd a tie sa sakra hreju /uz treti, ten co som kupil asi pred mesiacom vydrzal 3 dni - hd tune ukazoval teplotu 56 stupnov/ - wd1600aajs je na tom dost dobre, ale chcel by som ho presunut z 3,5 pozicie do 5,25 a keD by uz bol tam, strcit mu tam nejaky vetracik. Skuste poradit co asi, ale zase nic drahe, to nech radsej zhori
Tym by som vlastne vyriesil aj problem s prietokom vzduchu, lebo by som ten vnutorny box na disky vybral a ventilatoru by nestalo nic v ceste /v boxe sice su diery, ale su to vlastne dierky
Este sa chystam prikupit chladic na moje dvojjadro, ale to uz som vlastne rozhodnuty na tt big typhoon, skor sa bojim :o instalacie a odinstalovania boxu, lebo dnu isiel dost blbo.
Prave teraz sa pozeram na tichepc.sk a objavil som zaujimavu vecicku - http://www.tichepc.sk/produkt/Scythe-SC ... -1347.html , na skrinke mam 4x 5,25, takze by to voslo a keby to stihalo dobre nasavat tak hd by som nechal v internom boxe. co si o tom myslite? A ventilator by sa dal zrejme vymenit.
Ehm, teraz ma napadlo :idea: , ze neviem ako by som to vyriesil z dvierkami
/no otvorene byt nemozu, raz som nechal otvorene dvierka na cdromke a keD som vstaval od pc ...
/
Ehm, teraz ma napadlo :idea: , ze neviem ako by som to vyriesil z dvierkami