ako narabat s nibitorom

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
Používateľov profilový obrázok
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

ako narabat s nibitorom

Príspevok od používateľa jozino »

cawte mozte mi nikdo pls napisat nejaky link na stiahnutie nibithoru?? chcem si upravit bios na grafickej ale nemozem to zohnat tak mi nejaky napiste diky
Naposledy upravil/-a jozino v Ne 25. Feb, 2007, 15:40, upravené celkom 1 krát.
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

Nie "nibithor" ale NiBiTor.
na <a href="http://www.mvktech.net/component/option ... 92/page,3/" target="blank">tejto</a> stranke na konci zoznamu mas najnovsiu verziu.
Ale pokym nevies ani ako sa to vola, radsej zatial bios neupravuj, najskor dobre postuduj.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

aha :lol: tak som to trochu poplietol a nemozes mi stym trochu poradit? alebo nejaky link kde je to vysvetlene??? a diky za pomoc
Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

...a co takto skusit napisat do googla "nibitor navod" ? Okamzite sa na teba vyvali niekolko linkov.

napr. :arrow: NiBiTor
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

este mam taku otazku ze ako mam uz zmeneny bios nahrat?? skusal som to cez nvflash ale nejako mi to neislo mozte mi niekdo pls poradit dakujem
Bikermotyl
VIP
VIP

Stale mam taky divny pocit, ze ani nevies co robis. S BIOSmi by som nato na tvojom mieste isiel ovela opatrnejsie. Mozes narobit viac skody ako osohu. Treba toho nastudovat pred podobnymi krokmi hodne.

Inak v tom odkaze ohladom navodu na NiBiTor je popisany aj flash grafule - treti odstavec vhneD v uvode.
Samozrejme najskor si vytvoris spustaciu disketu a nahras na nu flashovaci program spolu s upravenym BIOSom. Potom uz len v DOSe napises nvflash -5 -6 nazov_biosu.rom

skoda, ze si dako opomenul informovat o aku konkretne graf.kartu ide. :roll:
Gudas
VIP
VIP

Bikermotyl napísal: skoda, ze si dako opomenul informovat o aku konkretne graf.kartu ide. :roll:
Myslim ze nazabudol...len ma v tom trocha bordel http://pretaktovanie.sk/modules.php?nam ... ic&t=19252
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

snazim sa to nejako pochopit asi to este raz precitam a uvidim co zistim. bikermotyl si mi to trochu ozrejmil diky a ked to uz nejako spravim tak asi o kolko % by som sa mohol dostat vyssie s taktovanim???
Gudas
VIP
VIP

najskor si vyskusaj s beznymi pretaktovacimi utilitami kolko ti da karta stabilne bez chyb najvyssie...taky tyzden na tom hravaj hry a ked bude vsetko ok, flashni bios upraveny na tie hodnoty.
PC.sk IRC kanál PC.sk
Bikermotyl
VIP
VIP

jozino napísal:...a ked to uz nejako spravim tak asi o kolko % by som sa mohol dostat vyssie s taktovanim???
...rozhodnie nie o tolko ako si idealisticky predstavujes.

Mas zjavne na temu uprav a flashovania BIOSu nedostatocne informacie, co bude skor viest k znehodnoteniu graf.karty ako k zklepseniu OC. Viem o com hovorim, boli doby pri testovani, keD som flashoval BIOS do graf. karty tak 20-30 krat denne. Nakoniec i tak bol najvhodnejsi original BIOS.

Ono uprava BIOSu ma vyznam len pri zvysovani napatia, co ruka v ruke prinasa vyrazny narast tepelneho vyzarovania GPU. Treba teda poriesit najskor chladenie, inak sa moze stat zvysenie napatia osudnym.
cisto koli pretaktovaniu BIOS upravovat netreba, je viacero moznosti ako graf. kartu pohodlne nataktovat.
Ani zmena casovania pamati neprinasa ziadany efekt. Zhorsenim casovania sa sice OC mierne zvysi, vysledny efekt je ale rovnaky ako pri casovani agresivnom s mensim taktom. Pripadne este vacsie zagresivnenie casovania ako je default moze viest k artefaktom uz na "nizkych" frekvenciach.
jozino
Nový používateľ
Nový používateľ

Ale sak co budem graficku mam novu a tuto chcem aspon trochu vylepsit alebo predat uz mi je nanic tak to aspon skusim.A na kolko mozem teda dat to napetie???

Návrat na "Ovládače a BIOSy"