Zvecenie pixelov

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 08. Sep, 2006, 02:00

Zvecenie pixelov

Príspevok od používateľa PCMahel »

Je nejaky softik ktori mi dokaze zvecit miesto na ktore mam podozrenie ze je odpaleni pixel na LCD nieco kde ukazem misou a veci to miesto Nieco ako je tu na obrazku v tom programe co tam je na stiahnutie to neni aspon som to tam nenasiel. :cry:
http://www.astris.com/dpl/
Moj PC
Obrázok zmazaný administrátorom: proti pravidlám
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Nehrozi ze daco takeho existuje. Tie zvecsene zabery su totiz fotene nejakym fotakom, s obrovskym zoomom, alebo dacim podobnym.
Pixely na monitore nezvecsis, to by sisi musel obrazovku s tak velkymi pixelami vyrobit sam. Rozne tie softwarove zvacsovatka (lupa a podobne) ti to zvecsuju iba softwarovo, pixely su stale stejne.

Vadne pixely najdes iba tak, ze si zafarbis cely obraz do niektorej z farieb aby si videl kedy vyniknu. To robi aj ten program co je na tej stranke na download - ak myslis, ze si nenasiel ten, tak uplne naspodu je tlacitko, ktore by videl aj slepy :)
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ

ten program mam a mam dole v rohu jednu malu cierni botku na vsetkich farbach okrem ciernej stale svieti na cierno ale prach to neni. preto som chcel nejaky zum.
Moj PC
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Q-Axis »

na to, co chces ty, existuje vysoko sofistikovany hardware. vola sa to LUPA :wink:
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
PCMahel
Nový používateľ
Nový používateľ

Q-Axis napísal:na to, co chces ty, existuje vysoko sofistikovany hardware. vola sa to LUPA :wink:
:lol: :lol: :lol: Lupa viem o nej ale ja som to chcel tak ako je to na orazku tak ze mi to zveci na inej casti plochy lebo neviem ci je death pixel alebo skrabnuti povrch. Lupov uvidim len veciu ciernu botku ale nerozoznam ci je zli pixel alebo povrch. Ale ajtak vsetkym dik. Skoda ze neni taky softik.

Obrázok :cry: :E
Moj PC
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Q-Axis »

to na obrazku je fotomontaz. fotka a z nej spraveny a prilepeny zvacseny vyrez :wink:
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

asi si nepochopil tomu programu... v tom programe si navolis farby, a ty musis hladat ci ti nejaky pixel nesvieti. Preto su tam rozne farby, lebo niekedy sa vadny subpixel prejavi ked je cierna obr., vtedy moze svietit (proste nezhasne) a pri normalnom obraze je ho nevidno, lebo reaguje normalne. Dalsia vec ze subpixel nesvieti vobec.

hladat musis ty rucne (okom + lupa alebo co chces)
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

skus si to odfotit s rezimom makro na digitale...teda aspon na mojom CRTcku su celkom v pohode vidiet tie pixely
Obrázok
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"