Mam problem s mojou zostavou MSI doska. Poradte ;-)
- bombarderik
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Feb, 2005, 20:00
Mam problem s mojou zostavou MSI doska. Poradte ;-)
Mam zostavu MSI K7N2 Delta2-LSR jadro Nforce2. Disk 80Mb sata 7200 rpm, Geforce 4 Mx440 SDRAM 64Mb, Athlon Xp 1800+, CDrom, Zdroj 350W,dva pridavne ventilatory na chladenie bedne. problem je v tom ze pri zakladno takte procaku - default. mi samovolne niekedy haltne system. A pri spusteni videa a spusteni internetu - pri sktolovani strany mi seka komp. A napr. pri vacsom zatazen mi ties haltne komp- modra obrazovka a restart. a dokonca aj pri pripajani usb zariadenia niekedy haltne -dotknem sa usb a restart. mal som podozrenie na zdroj ale ten je novy. ale mozno je zly alebo doska je vadna. Pomozte , diki
- bombarderik
- Nový používateľ
Doplnenie , pamat DDR 512MB (400)
Pridavok
Re: Mam problem s mojou zostavou MSI doska. Poradte ;-)
Tipoval by som pamate,skus inu znacku,pripadne zniz casovanie.bombarderik napísal:Mam zostavu MSI K7N2 Delta2-LSR jadro Nforce2. Disk 80Mb sata 7200 rpm, Geforce 4 Mx440 SDRAM 64Mb, Athlon Xp 1800+, CDrom, Zdroj 350W,dva pridavne ventilatory na chladenie bedne. problem je v tom ze pri zakladno takte procaku - default. mi samovolne niekedy haltne system. A pri spusteni videa a spusteni internetu - pri sktolovani strany mi seka komp. A napr. pri vacsom zatazen mi ties haltne komp- modra obrazovka a restart. a dokonca aj pri pripajani usb zariadenia niekedy haltne -dotknem sa usb a restart. mal som podozrenie na zdroj ale ten je novy. ale mozno je zly alebo doska je vadna. Pomozte , diki
Phenom X3 8450,Tt Tower102 ,Gigabyte M750SLI-SW4,4x1GB Kingston Hyper X,2x500GB WD,DVDRW NEC 7170A,zdroj 500W,2x VGA Gigabyte GF8800GT SLI,zatial vsetko default.
- bombarderik
- Nový používateľ
Problemovy komp.
Pamat mam 512MB A-Data (400) je testnuta je dobra. a tym casovanim to ako myslis, uved prosim ako? Diki
- bombarderik
- Nový používateľ
Overclock
Nejde mi ani overclocknut komp ked zvysim FSB co len na 140MHz a napatie zvisim na 1,6 V tak mi komp nastartuje na druhy krat ako keby zdroj nevladal. neviem ci je v tej pamati problem. Diki
Re: Overclock
Doparoma, to moze byt aj ten zdroj,uz som taky problem mal ,potom mi zdroj zhorel,ta pamat by to mala stihat,robi ti to len teraz v poslednom case,alebo odnova,ides na s pamatami a CPU na133MHz,nie je to Palomino?bombarderik napísal:Nejde mi ani overclocknut komp ked zvysim FSB co len na 140MHz a napatie zvisim na 1,6 V tak mi komp nastartuje na druhy krat ako keby zdroj nevladal. neviem ci je v tej pamati problem. Diki
Phenom X3 8450,Tt Tower102 ,Gigabyte M750SLI-SW4,4x1GB Kingston Hyper X,2x500GB WD,DVDRW NEC 7170A,zdroj 500W,2x VGA Gigabyte GF8800GT SLI,zatial vsetko default.
- bombarderik
- Nový používateľ
;-)
V podtate mi to robi od kedy som zlozil komp. Mal som tam PQI pamat ale ta bola vadna tak mi dali A-data a odznova som nainstaloval WIn XP. Procak je Palomino. Teplota procaka v klude je okolo 38 stupnov a zatazeny tak 50 51 stupnov. pamat ide v memteste86 na 199MHz. Vcore v cpufan mi ukazuje 1,49V. ako default nastavenie.
Re: ;-)
Palomino ma Vcore neviem presne okolo1,75V,mozno ti to zle ukazuje,pockaj do rana mozno sa este dakto pripoji,co ma tu dosku co ty.Ak by tych tvojich 1,49V bola pravda, tak je chyba najskor tam.bombarderik napísal:V podtate mi to robi od kedy som zlozil komp. Mal som tam PQI pamat ale ta bola vadna tak mi dali A-data a odznova som nainstaloval WIn XP. Procak je Palomino. Teplota procaka v klude je okolo 38 stupnov a zatazeny tak 50 51 stupnov. pamat ide v memteste86 na 199MHz. Vcore v cpufan mi ukazuje 1,49V. ako default nastavenie.
Re: ;-)
Hm, na Plomine 1,5V to sa mi nejak nezda. Malo by mat 1,75V.bombarderik napísal:V podtate mi to robi od kedy som zlozil komp. Mal som tam PQI pamat ale ta bola vadna tak mi dali A-data a odznova som nainstaloval WIn XP. Procak je Palomino. Teplota procaka v klude je okolo 38 stupnov a zatazeny tak 50 51 stupnov. pamat ide v memteste86 na 199MHz. Vcore v cpufan mi ukazuje 1,49V. ako default nastavenie.
Skus ho rucne zvysit na 1,75 a potom skus. Ale to s tym USB... no neviem, to mi je nejaka zahada to vyzera na vadny zdroj.
Spoiler: ukázať
- bombarderik
- Nový používateľ
takto to je
Ked mu zvysim napatie co len na 1,650V tak ked nabehne tak ma okolo 1,62V. A Zdroj mi pri starte dvakrat cvakne a potom nabehne komp.
Procak je:AMD AthlonXP(Model 8),SocketA (Socket462), AuthenticAMD,Original OEM Procesor.
Procak je:AMD AthlonXP(Model 8),SocketA (Socket462), AuthenticAMD,Original OEM Procesor.
- bombarderik
- Nový používateľ
Podadte...
Takze taketo veci sa stavaju ked je zdroj zly. To je akoze slaby z mam ho reklamovat? Nevies nejaku metodu ako sa da testnut zdroj. Ze ci davo tolko co ma? V podstate by to mal utiahnut, 350W by malo stacit ale ja som mal ties podozrenie ze mu nieco je. Diki
Teoreticky 350W zdroj by stacil aj na moju zostavu (vid podpis) takze na tvolju uplne v pohode, co znamena ze je asi zly. Ako ho otestovat, tak asi tak ze by si dal dobry zdroj do tvojho PC. Naopak by som to nerobil, lebo ked ti odide ten zdroj v kamaratovom PC, tak by ta asi nepochvalil. :roll:
Spoiler: ukázať
- bombarderik
- Nový používateľ
ospravedlnenie
Ospravedlnujem nastala chyba mam Thoroughbred-A a nije Palomino ale aj tak je zakladne napatie 1,48 V. A ked ho dvihnem tak to blbne ako som spominal. Diki