Ako modifikovat BIOS ?

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
xwing

Ako modifikovat BIOS ?

Príspevok od používateľa xwing »

Zdravim.
Chcem sa opytat, akym nastrojom mozem modifikovat BIOS na doske ?
Chcem si urobit nastavenie tak, ze ked dam v BIOSe "Load Default Settings", aby sa mi natiahli uz moje zmenene nastavenia. Hlavne to chcem preto, lebo BIOS mi umoznuje menit nasobic smerom dolu, ale vzdy po restarte PC, ten parchant nastavi znovu default nasobic 9, ale ja chcem mat 8, kvoli OC
Mam ABIT AB9.
Diky
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Zazelam ti len vela stastia. BIOSy sa robia totiz v assembleri, tudiz sa musis naucit v nom programovat. Dalej musis poznat dopodrobna tvoju dosku, moznosti chipsetu, nastavenia adries atd. Proto to neni nic pre normalneho cloveka....
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Re: Ako modifikovat BIOS ?

Príspevok od používateľa dexterav »

xwing napísal:Zdravim.
Chcem sa opytat, akym nastrojom mozem modifikovat BIOS na doske ?
Chcem si urobit nastavenie tak, ze ked dam v BIOSe "Load Default Settings", aby sa mi natiahli uz moje zmenene nastavenia. Hlavne to chcem preto, lebo BIOS mi umoznuje menit nasobic smerom dolu, ale vzdy po restarte PC, ten parchant nastavi znovu default nasobic 9, ale ja chcem mat 8, kvoli OC
Mam ABIT AB9.
Diky
dnes ma kazda slusna doska, funkciu pre save tvojich hodnot, neviem co riesis...
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X32GB6,8GHz CL32 Vengeancel, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Návrat na "Ovládače a BIOSy"