Core Temp
Ak si precitas co sa pise na ich stranke, zistis akym sposobom meria teplotu...a usudis sam...teda AK SA TI CHCE!
http://www.thecoolest.zerobrains.com/Co ... works.html
btw, jeden otaznik staci, zatial este vidim/e
http://www.thecoolest.zerobrains.com/Co ... works.html
btw, jeden otaznik staci, zatial este vidim/e
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Podla mojho nazoru tento program meria absolutne nezmysly, aj keD je asi najpresnejsi... KeD som vodou o teplote 25° chladil X2 3800+ CPU, jedno jadro ukazovalo, 27° a druhe 22°, co asi nebude celkom pravda.
Spoiler: ukázať
Core temp je dobry a meria PRESNE
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Nemam urobene ziadne merania pomocou externych teplomerov alebo cidiel ale meriam viacerymi programami, napr everest, speed fan atd. A napr core temp vs everest je rozdiel len v tom ze everest mi ukazuje niekedy +1 stupen viac ako core temp. Speedfan vs core temp - presne rovnake teploty. Ja myslim, ze na core temp sa da spolahnut (u mna urcite) ale neviem, mozno zalezi od hardveru, mozno si z niektorym nie celkom dobre rozumie. A ja nepisal ze meria absolutne presne
Inak na oboch jadrach mi to ukazuje rovnake teploty.
EDIT Bikermotyl : Spojenie troch za sebou tesne nahodenych postov. Posthunting? Viac to neskusaj!
Inak na oboch jadrach mi to ukazuje rovnake teploty.
Myslis? A nemohlo to byt tym ze jedno jadro bolo viac vytazene a druhe menej?andydul napísal:Podla mojho nazoru tento program meria absolutne nezmysly, aj keD je asi najpresnejsi... KeD som vodou o teplote 25° chladil X2 3800+ CPU, jedno jadro ukazovalo, 27° a druhe 22°, co asi nebude celkom pravda.
Hmm ale ako zmerias teplotu pri jadre cpu? Este tak cpu-chladic, to by sa dalo.Gudas napísal:Na to aby to bolo mozne tvrdit by bolo potrebne exaktne zmerat teplotu aj inym meradlom na rovnakom mieste CPU...
EDIT Bikermotyl : Spojenie troch za sebou tesne nahodenych postov. Posthunting? Viac to neskusaj!
Naposledy upravil/-a newmi v Ut 15. Máj, 2007, 07:59, upravené celkom 2 krát.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Ved prave o tom hovorim...mozes meriat 50-timi softwermi, vzdy su to len dve hodnoty (cidlo na doske a v jadre/ach) len niekedy inac (blbo) prepocitane.newmi napísal: Hmm ale ako zmerias teplotu pri jadre cpu? Este tak cpu-chladic, to by sa dalo.
Pokym sa nejakym sposobom nepodari zmerat teplotu inym (presnym) meradlom, nemozno tvrdit ze ten ktory softwer meria presnejsie.
- Bikermotyl
- VIP
No tam ale neslo o rozdiel medzi jadrami ale o to, ze teplota jedneho jadra je nizsia ako teplota chladiaceho media :roll:newmi napísal:Myslis? A nemohlo to byt tym ze jedno jadro bolo viac vytazene a druhe menej?andydul napísal:Podla mojho nazoru tento program meria absolutne nezmysly, aj keD je asi najpresnejsi... KeD som vodou o teplote 25° chladil X2 3800+ CPU, jedno jadro ukazovalo, 27° a druhe 22°, co asi nebude celkom pravda.
...a mne CoreTemp haluzil podobne. Dokonca mi ukazoval teplotu CPU v urcitych pripadoch len 9°C pri teplote okolia 23°C, pricom v ostatnych monitorovacich aplikaciach bola teplota zobrazovana korektne.
Preto, ako som uz pisal, CoreTemp je nie vzdy dobry a nie vzdy meria presne. Zalezi od konkretnych podmienok.
to biker: kurnik, ked mi povies ako tak to nabuduce aj spojim. Co myslis, ze naschval to robim?
EDIT: Aha, uz viem, sorry.
jaaaj, tak som ho zle pochopil
A nemohlo to byt aj tym ze to boli starsie verzie? Mozno naka chybka, ktoru uz upravili. A inak co by si teda radil na meranie teploty?
EDIT: Aha, uz viem, sorry.
jaaaj, tak som ho zle pochopil
A nemohlo to byt aj tym ze to boli starsie verzie? Mozno naka chybka, ktoru uz upravili. A inak co by si teda radil na meranie teploty?
- Bikermotyl
- VIP
Robili to v mojom pripade starsie i novsie verzie.
Skor by som to videl na suhru nahod, kedy CoreTempu nesadol zrovna ten kus procesora, pripadne v spojeni s doskou. Mal som i ine kusky totozne znaceneho CPU a CoreTemp sa spraval uplne inak. Plus mierne ine procesory sa chovali zasa trochu inak.
Preto sa CoreTemp neda oznacit tak, ako si ho opisal ty.
Je to dobry soft, ale nie v kazdej situacii. Vpodstate tak ako aj kazdy iny soft.
Skor by som to videl na suhru nahod, kedy CoreTempu nesadol zrovna ten kus procesora, pripadne v spojeni s doskou. Mal som i ine kusky totozne znaceneho CPU a CoreTemp sa spraval uplne inak. Plus mierne ine procesory sa chovali zasa trochu inak.
Preto sa CoreTemp neda oznacit tak, ako si ho opisal ty.
Je to dobry soft, ale nie v kazdej situacii. Vpodstate tak ako aj kazdy iny soft.
Tento problem sa vyskytol aj u mna...napisal som autorovi a poskytol mi testovaciu verziu 0.95.3...ak mate s CoreTemp niekto tiez problemy, napiste mi SS a poslem vam to (neviem nakolko sam autor suhlasi s rozsirovanim tejto verzie, ale myslim ze bude rad za kazdy komentar na jeho fore o chybach s CoreTemp)Xenon napísal:pri najnovsej verzii ( 0.95 myslim ) mi resetuje PC. V com je problem?
EDIT: Neviete co to moze robit?