...kamarat v dohladnej dobe kupuje TV, rozhoduje sa medzi plazmou a LCD panelmi, na co by si mal davat pozor a aku technológiu odporucate? Berie to k PlayStation 3ke takze zvazuje HDTV...
Len tak som si prebehol ponuku nayky a zistil som, ze plazmovy TV musi byt o dost drahsi, aby mal fullHD rozlisenie (1080p - aby vyuzil PS3 naplno). Pri LCD mas metrovu uhlopriecku a fullHD okolo 55-tisic, kdezto plazmu s fullHD maju za 350-tisic (aj keD s vacsiou uhloprieckou 126cm).
Tieto fakty nahravaju LCD televizorom, ale mne sa osobne viacej paci obraz plazmy. Hlavne v pritmi je jednoznacne rozoznatelny kontrast 10000:1
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
Na PS3 sa nezameriavaj, to som tam len tak pisol aby ste z casti vedeli o co ide (dnesne hry aj tak nevyuziju 1080p max 720p, tusim jedina hra co vyuzije fullhd je Gran Turismo HD Concept ale to este neni v predaji (da sa stiahnut na PS Store zdarma)) ale diky za nazor
no plasmu by som na PS ani na PC nedaval... Je totiz typicka tym, ze sa mozu "vypalit" body a znehodnoti sa panel. Dalsia vec je spotreba a rozlisenie a cena...
niekde som pocul, ze plazma je pre filmovych fajnsmekrov a maniakov a LCD je univerzalne na vsetko...ale plazmu "nepresci" pri filmoch no pre mna je jedna velka vyhoda LCD, ze sa pri pozerani 4:3 pomeru na casti z 16:10 obrazu nevypalia pouzivane body...ale zas plazmy maju uz ze vraj vacsiu zivotnost ako klasicke telky...takze hrozba vypalenia bodu castym pouzivanim je dost relativna....ja by som si kupil plazmu zrejme, ak ide hlavne o kukanie filmov