Ako rozsirit HDD z 128GB na 160 (limit SP2)
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Ako rozsirit HDD z 128GB na 160 (limit SP2)
Mam nasledujuci problem:
- na starom NB som nainstaloval novy OS (win XP bez SP) - specialne instalacne media) z ineho instalovat nejde
- je tam novy disk, 160Gb
- po instalacii zobrazilo len 128Gb
- upgradoval som na SP2
Otaska:
- ako mam zariadit aby som upgradoval Disk na 160Gb (zmenit adresovanie z 32 na 48bit)
- Partition magic ho vidi ako 128Gb....
- akto to spravit nejak "elegantne" (bez preformatovania)
T.
- na starom NB som nainstaloval novy OS (win XP bez SP) - specialne instalacne media) z ineho instalovat nejde
- je tam novy disk, 160Gb
- po instalacii zobrazilo len 128Gb
- upgradoval som na SP2
Otaska:
- ako mam zariadit aby som upgradoval Disk na 160Gb (zmenit adresovanie z 32 na 48bit)
- Partition magic ho vidi ako 128Gb....
- akto to spravit nejak "elegantne" (bez preformatovania)
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
ono to je myslim tak ze co si raz vyrobil pod starymi oknami, v novych to nezachranis. proste oni zastavali celu plochu kolko sa len dalo a viac sa uz neda, pretoze aj ten disk teraz mysli ze je len 120gb, tak mu to okna nanutili. podla mna riesenie, formatnut ho cez okna s wXPsp2 na tych 160gb, urobit particie a tu tvoju speci instalacku prasknut len na jeden oddiel, alebo len tak zapocat cisto instalaciu okien xp aj nejaku beznu, urobit len disk C dajme tomu 20gb, po tom ako rozbehas sp2 by ti to uz malo dovolit urobit druhu particiu na zvisok disku do 160 gb
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- ani v sprave diskou nevidim.....shiro napísal:Ale vidis - v sprave diskov ako nepouzite. Staci tam teda vytvorit partisnu, a naformatovat. Potom si to mozes v partition magic spojit dohromady, alebo zmenit partisnam velkosti - ale najprv si pre istotu vzdy zalohuj data lebo cert nespi...
- hladal som a vygoglil ze bios nepodporuje 48bil LBA takze to nepojde ani na vianoce....
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
tome skus tu fintu s tymi srobikmi
musis pomalicky otacat o cca 1/4 otacky rovnomerne vsetky 4 naraz
mozno z neho dostanes aj viac ako 160GB mozno aj 200 ale to je uz HC OC HDD. to uz treba chladit min vodou ale lepsie dusikom.
musis pomalicky otacat o cca 1/4 otacky rovnomerne vsetky 4 naraz
mozno z neho dostanes aj viac ako 160GB mozno aj 200 ale to je uz HC OC HDD. to uz treba chladit min vodou ale lepsie dusikom.
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00