Moj Athlon 1700+ nechce bezat na plnych 1467MHz (133x11).
Rozbehne sa len ak nastavim FSB na 100MHz a nasobic na 11.0.
Tento problem som uz mal, a raz sa mi ho podarilo prinutit aby bezal na 1467MHz. Pred par tyzdnami mi ale odisla baterka co drzi BIOS a po vymene ho nemozem ani za svet prinutit aby znovu fungoval ako predtym.
Viem, ze bezal iba ak som nastavil CPU/DDR freq. ratio na 1:1 (teda procak bezal na 266FSBcku aj 333MHz ramky bezali na 266MHz). Teraz uz ale nechce ist ani tak.
Vsetky nastavenia v BIOSe by mali byt OK. Skusal som nastavit vsetky mozne aj nemozne kombinacie ale stale iba tych 1100MHz.
Prezrel som uz kvantum diskusnych for na nete / faq / atd... ale nic uzitocne som nenasiel. Uz som z toho zufaly.
Poradte mi pls.
Moja konfiguracia:
- doska: Asus A7V333 (rev. 1.xx - BIOS ver.1013)
- procak: Athlon XP 1700+ Palomino (Vcore = 1.75V)
- ram: 1x Apacer 333MHz DDR 256MB (CL2,5) + 1xKingston 333MHz DDR 512MB (CL2,5)
- vga: ATI Radeon9600 Pro
Athlon XP 1700+ bezi len na 1100MHz
Problem bude asi v ramkach, ze si nejako nerozumeju s procesorom. V kazdom pripade by to malo ist v pomere 1:1.
Skus to len s jednou ramkou co to urobi.
Nasobic nechaj na auto ak tam taka moznost je. Aj casovania ramiek nechaj na volbe auto, nic tym neskazis.
Skus to len s jednou ramkou co to urobi.
Nasobic nechaj na auto ak tam taka moznost je. Aj casovania ramiek nechaj na volbe auto, nic tym neskazis.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Tak vazeni, uz to ide na plnych 1466MHz... scool:
Vyzera to tak, ze BIOS ma nejake muchy (v tomto pripade az masiarky). Vsetko bolo nastavene ako ma byt, akurat som zmenil nasobic v BIOSe z 11 na 12.5 a uz to ide
Procak si pri starte aj tak nastavi len 11x. Nerozumiem preco to s 12.5x v BIOSe ide a s 11.0x nie, ale nevadi, hlavne ze to funguje.
Ked som tu dosku aj procak pred 5-timi rokmi kupoval, tak to bola horuca novinka a Asus chyby vychytal az o 1/2 roka neskor v novej revizii PCB.
Ponaucenie: "Nekupujte nieco co je na trhu kratko, ale pockajte kym sa odstrania muchy..."
Vyzera to tak, ze BIOS ma nejake muchy (v tomto pripade az masiarky). Vsetko bolo nastavene ako ma byt, akurat som zmenil nasobic v BIOSe z 11 na 12.5 a uz to ide
Procak si pri starte aj tak nastavi len 11x. Nerozumiem preco to s 12.5x v BIOSe ide a s 11.0x nie, ale nevadi, hlavne ze to funguje.
Ked som tu dosku aj procak pred 5-timi rokmi kupoval, tak to bola horuca novinka a Asus chyby vychytal az o 1/2 roka neskor v novej revizii PCB.
Ponaucenie: "Nekupujte nieco co je na trhu kratko, ale pockajte kym sa odstrania muchy..."