Zacinam studovat c++ a hned na uvod mam problem..Ked napisem
#include <stdio>
int main()
{
printf("Hello, world!\n");
return 0;
}
program ulozim a ked ho spustim tak mi okno len blikne (sice sa otvori ale v momente sa aj zavrie). .Postupne budem s tym pracovat a ked nevidim co mi vypise dalej sa nepohnem..Prosim pomoze mi niekto ako udrzat okno otvorene? Je to trivialna zalezitost ale fakt by ste mi moc pomohli.. pls heeelp :8O:
Problem s c++
very simple
velmi jednoduche
normalne nakopnes konzolu, cize Start->Run a napis: "cmd".
v konzoli chod do adresara kde mas tvoj *.exe,
(pomocou prikazov "cd meno_podadresara" sa presunies do podadresara, do nadadresara pomocou "cd .." a obsah adresara kde sa prave nachadzas : "dir".
Takze v konzoli vojdi do adresara kde mas *.exe a potom ho spust:
"mojexac.exe"
to't vsjo...
...a bodes videt to co si vypisal pomocou printf().
Tikpe
normalne nakopnes konzolu, cize Start->Run a napis: "cmd".
v konzoli chod do adresara kde mas tvoj *.exe,
(pomocou prikazov "cd meno_podadresara" sa presunies do podadresara, do nadadresara pomocou "cd .." a obsah adresara kde sa prave nachadzas : "dir".
Takze v konzoli vojdi do adresara kde mas *.exe a potom ho spust:
"mojexac.exe"
to't vsjo...
...a bodes videt to co si vypisal pomocou printf().
Tikpe
Re: Problem s c++
neviem ale mne to nepripada ako c++ ale ako c ked chces aby ti to zostalo cez c++ staci pridat cin.get ktory caka na stlacenie enter sak napisem ti to celemirecp napísal:Zacinam studovat c++ a hned na uvod mam problem..Ked napisem
#include <stdio>
int main()
{
printf("Hello, world!\n");
return 0;
}
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "hello world";
cin.get();
return 0;
}
len tak pre zaujmavost printf sa pouziva pri C#. Pri C++ sa pouziva cout...
zdrojak uz mas napisany....
to cin.get pouzivam aj ja, aby mi to .exe nezmizlo...
btw: este do buducnosti ak by niekto pocital premenne v C++ musi v priklade pouzit zatvorky..
toto som dlho riesil pri zaciatkoch programovania... kedze v tvare pocitalo bludy...
zdrojak uz mas napisany....
to cin.get pouzivam aj ja, aby mi to .exe nezmizlo...
btw: este do buducnosti ak by niekto pocital premenne v C++ musi v priklade pouzit zatvorky..
Kód: Vybrať všetko
xxx = (xy / (yz * yz));
toto som dlho riesil pri zaciatkoch programovania... kedze v tvare
Kód: Vybrať všetko
xxx = xy / yz * yz;
Nepocitalo to bludy, pocitalo to to co si zadal. Vola sa to priorita vyhodnocovania operatorov.lacikaboss napísal:btw: este do buducnosti ak by niekto pocital premenne v C++ musi v priklade pouzit zatvorky..Kód: Vybrať všetko
xxx = (xy / (yz * yz));
toto som dlho riesil pri zaciatkoch programovania... kedze v tvarepocitalo bludy...Kód: Vybrať všetko
xxx = xy / yz * yz;
V pripade ktory spominas sa najskor vyhodnotilo delenie a jeho vysledok sa potom nasobil, cize
xxx = (xy/yz) * yz;
ak si chcel xy predelit yz*yz tak musis zatvorkami urcit co sa ma s cim vyhodnotit, a teda
xxx = xy / (yz * yz);
Vseobecne pravidlo je, ked si si nie isty prioritami, zatvorkuj