Sws nedavno som taktoval CPU Intel Core Duo E2160 1.8 Ghz
taktol som ho na 2 Ghz a ide tak ze raz zapnem PC a ide a inokedy zapnem PC a nenaskoci. Cim to moze byt ?? Netreba len zvysit voltage Inak MB mam Asus P5GZ-MX.
hmmmm to uz hej 8) napis aky mas nasobic a FSB PLS, inac ja som este neni moc zbehli v taktovani cital som ze ked idem hore s frekvenciu ze by som mal ist dole s taktom RAM, takze ked mam Kingston 2 x 1 GB 533 Mhz mam ich dat na 400 Mhz ?? Inak ked zvysujem takt tak v BIOS-e sa my automaticky znizuje frekvencia pamati.
daj ramky 1:1 a dostanes sa s nim na 2394 a tam pri takej konfige aj skoncis, ak vies ist este nizsie s delickou, len dobre pre teba, ale na viac ako 533 sa pri ramkach asi nedostanes. to je moj aktualny problem
Takze CPU my bezi na 2,2 Ghz ale neskor som to dal na standardnych 1,8 Ghz. Ale je tu dalsi problem, ze PC sa my obcas zapne a inokedy nie. Mylsim ze problem je niekde v doske ,ked pripojim monitor na internu grafiku tak ide a ked ju pripojim na standardnu co mam GeForce 6600 Gt 256 MB tak to uz nejde. Ale ked tu grafiku dam do druheho PC tak pekne slape.
podla mna je to tiez zdrojom. Mne to robilo na starom pc ze pri starte sa mi sem-tam nezapol monitor. Tiez to bolo zdrojom, a tiez to bola 6600- vka.
Ale nesedi tu vsak ten 400W by to mal potiahnut v pohode.
Ja som mal tiez podobny problem. Moj E4300 chodi cez 3200 MHz. Potom som si z CD k mojej doske naistaloval rozne utilitky - vyskusal taktit z Win a potom koniec. Pc som mohol pouzivat len na zakladnych taktoch. Odinstaloval som utilitky, nepomohlo, az keD som flashol najnovsi bios k mojej doske je zase vsetko s taktovanim OK.
Este jedna vec mi nie je jasna. Pri pouzivani EIST a C1E mam napatia 1,32V a 1,16V na default taktoch (1800/1200 MHz).
Ako nahle idem do vyssich frekvencii a chcem vyuzivat EIST, tak mi klesne to nizsie napatie z 1,16V na 1,05V a to mozem v biose pridavat z 1,325V hoc aj na 1,4V.
Ja by som potreboval vediet ako mam vypnut internu grafiku pretoze cez BIOS ked ju vypnem tak sa my po nejakom case sama zapne skusal som aj nastavit aby sa nabootovala PCI-e ako prva a funguje to tak 4 zapnutia a potom ide zase interna. Neda sa nejak vypnut na doske ta integrovana ?? Doska je Asus P5GZ-MX