Zvuk na Asus P5E

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
lato
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 05. Jún, 2008, 22:04

Zvuk na Asus P5E

Príspevok od používateľa lato »

Pri novej inštalácii z origin. cd audio driver je chybové hlásenie "this audio driver files do not support yor computer" modul supreme FXll mám zasunutý a svieti. Ostatné ovládače zákl. dosky sú nainštalované. /pentium core2, gforce 8800,2G, corsair550W/. Je možné, že na originálnom cd k základovej doske je ovládač ktorý nepodporuje zvuk , (alebo je na reklamáciu ZD :smutny: )?
Ďakujem
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

Re: Zvuk na Asus P5E

Tak som na stránkach ASUS zistil, že p5e3(mojaZD) má realtec alc 883 a nie to čo je uvedené na krabici a priloženom cd...soundmaxADI to má verzia p5E-deluxe. Za čo som vlastne zaplatil vie asi len výrobca a dúfam že to nie je zámer. Takže skúsim stiahnuť realtec a uvidím
Možno nie som sám čo sa takto trápi...ale je to podľa mňa od výrobcu nefér(balenie bolo originál a neporušené).
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

Nainštaloval som pre P5E verziu pre realtek (5.10.0.5404 pre xp 32). Inštalácia prebehla úspešne ale po reštarte (v správca zariadení /zvuky) nemám žiadne zvukové zariadenia. Možno mám nesprávny ovládač. ZD je P5E (GREEN) a na PCIEX1_3 mám zasunutý modul SUPREMEFX II
pomôžete? Ďakujem
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak som asi úplne vedľa :x na SUPREMEFXII nie je ovladač od realtek...
Používateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

akú dosku vlastne máš? podľa webu:

P5E - SupremeFX II Audio Card
ADI® AD1988B 8 -Channel High Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter
Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming
AI Audio 2
http://cz.asus.com/products.aspx?modelm ... 3=572&l4=0" onclick="window.open(this.href);return false;

P5E3 -Realtek ALC 883 8 -Channel High-Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter
Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming
http://cz.asus.com/products.aspx?l1=3&l ... odelmenu=2" onclick="window.open(this.href);return false;

čiže k P5E3 by si nemal dostať SupremeFX II Audio Card ak tomu spraávne rozumiem
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

no už po noci neviem či som dievča či chlapec :?
Takže doska je P5E (green) Ver.01 Serial No.;81MCAC033322, + SUPREMEFXII
Ked instalujem ovladač Soundmax AD1988B v. 5.10.01.6110 hlási hneď chybu o nepodporovanom hardw.
Ale ovládač pre realtek ALC 8838 ide nainštalovať akurát nefunguje...
linku čo si mi dal neide otvoriť.. :(
Môže to byť tým že mámcracXP + sp2 ?
Alebo sa mám na to vykašlať a prejsť na vistu?
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

všetky ovládače odinštaluj, kukni do správcu zariadení, ak tam máš nejakú zvukovku, odstráň aj to... reštartni .. pozri v biose či máš povolenú/zapnutú zvukovku .. ak áno, po štarte win by ti mal nájsť neznáme zariadenie (nájde?).. vložíš inštalačné cd a skús ..

XP / Vista - tým to nie je, na web Asus sú ovládače pre oba systémy..
linky fungujú, chyba bude u teba..

neinštaluj tam to, čo tam nemáš! (Realtek)
ovládače máš tu: http://support.asus.com/download/downlo ... &model=P5E" onclick="window.open(this.href);return false;

zatiaľ ti viac poradiť neviem, ak to nepôjde ani tak, zrejme bude chyba niekde vo windowse, prípadne daj screeny zo spravcu zariadenii atd .. alebo pozri forum Asusu
PC:
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

ano urobím to, ale trochu neskôr - záhrada čaká
ďakujem
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ok, skus .. neviem sice aky mas win, ci si tam neskusal davat sp3 .. skusit by si mohol nahodit tutuo zaplatu pre win:
KB888111
PC:
LIVESTRONG
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

Ďakujem, s tým XPcrack+SP2 som len skúšal funkčnosť (PC je pre kamoša) cez týždeň mi dodá vistu a uvidím... Ale už pri inštalácii mi pri pokuse zobraziť "WindowsXP Product Key Viewer.exe" hlásil systém chybu :( . Ostatné programi (SP2,inštalácia grafiky 8800GT,Office) bez problémov. Zostava : E8400, 8800GT,corsair550W, corsair2GB, a nešťastná asus P5E + supremefxII . (nepomohli ani najnovšie ovládače). Mám tak trošku obavy aj pri viste, dúfam že to nebude na reklamáciu.
Ašte ak môžte poradiť poradie pri inšaláci. 1. OS, 2. ZD s ovládačmi, 3. Audio (súčaťZD), 4. Grafika, 5. ďalší soft - je to OK?
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

Uz je to OK - ďakujem za rady
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

napíš čo bolo vo veci, nech vieme ;)
PC:
LIVESTRONG
lato
Nový používateľ
Nový používateľ

Áno práve som sa chystal napísať. Na procesore som nainštaloval chladič freezer7 pro a pri pohľade zhora mi zakryl slot PCIEX 1
čiernej farby, takže supremeFXll išla do PCIEXll ktorá nepodporuje zvuk... potom po zasunutí grafiky som mal slot PCIEX1 už mimo dohľad keďže oči mi kukali len na biele PCIEX sloty. V Qick starte nebola zmienka o inštalácii zvukovky. Stačilo s kamarátom lepšie kuknúť do orig. návodu a všetko bolo jasné. Hambím sa ako pes :red: a mrzí ma že som Vás otravoval takouto blbosťou.
Laco.
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

v pohode, stane sa, hlavne ze to uz ide :) takze stale plati :rtfm:
PC:
LIVESTRONG

Návrat na "Základné dosky"