preinstalovanie firmware-nokia 6233

Všetko o mobilných telefónoch, tabletoch, fitness náramkoch, smart hodinkách a iných prenosných zariadeniach. Diskusia o mobilných sieťach, operátoroch a ponukách.
Toto nie je nákupná poradňa!! Taktiež zadeľte tému do dobrej podkategórie
Agent0019
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Jan, 2007, 02:00

preinstalovanie firmware-nokia 6233

Príspevok od používateľa Agent0019 »

mam tento mobil asi tak 9 mesiacov a trochu zblbol firmware, ked prepnem cez HF pesnicku displej sa rozsvieti alebo ked je zablokovany, je vypnuty displej alebo len hore ukazuje cas a datum, stlacim napl 5 a zse sa rozsvieti, obcas sa restartuje sam od seba, ked ho pripojim cez DKU-2 rezim ukladania dat, bud mobil prehlasi ze sa pouziva pamätova karta alebo windows ze ho nevie inicializovat. Chcel by som si preinstalovat fw. da sa to cez spominany kabel?? ak ano tak ako?? nokia sw update ho len aktualizuje, ja by som ho potreboval preinstalovat. Verziu mam 5.60 a bol kupovany na orange akcius tym ze tam povodne bola 5.10
Spoiler: ukázať
MB: ASUS P5Q PRO CPU: Intel Core 2 duo E8400 3,00Ghz@3,71Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 4x1GB DDRAM2 Cosiar 800Mhz VGA: ASUS EAH6850 790Mhz 1GB HDD: samsung 640GB OS: WIN 7 PROFFESIONAL SP1
Používateľov profilový obrázok
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Re: preinstalovanie firmware-nokia 6233

Príspevok od používateľa Jerry »

No ono je to tak. Update co urobis doma je to iste skoro ako v servise. Pri update co si urobis aj doma, sa prepisu veci vo fleske rovnako ako v servise a to co sa ma updatnut sa aj updatne. Dalsia vec je, ze ty by si ho chcel "preinstalovat" ale na to mozes zabudnut, lebo to nie je symbian, ale iba klasika mobil. Cize ak ho aj donesies do servisu, aj oni to budu prepalovat cez DKU2 kabel. Ja by som ti doporucil inu variantu, ktora je bezplatna, ucinna, neprides o zaruku a mozes si update robit potom castejsie doma sam, ked vide novy FW. Toto vsetko ale mozes mat iba za predpokladu, ze mas mobil este v zaruke a mas zarucak. Ak ano, chod do autorizovaneho servisu nokia a povedz im ze ti mobil blbne s tym orange softom. Oni ti bezplatne (malo by to byt na pockanie cca 20 min.) mobil premazu a nahraju novy soft, ktory uz nebude mat orange kustomizaciu. Toto ti poznacia do zarucaku a zaruka funguje dalej a mas vyhodu, ze akonahle je novy FW na nete, hned ti ho aj ponukne. Co sa o orange FW neda povedat, lebo oni robia update na svoj orange FW raz za 20 rokov hadam.
Agent0019
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Jan, 2007, 02:00

Príspevok od používateľa Agent0019 »

no bol som s tym raz v shoping palas co je v Bratislave a tam si za to pytali 600,-sk a k tomu ze by to tam muselo ostat asi tak 3 dni a mal som pri sebe aj zarucak. kde by som to mohol spravit v bratislave?? zarucak by som mal mat niekde, len ho musim pohladat. A este ak by som to spravil doma tak stracam zaruku??
MB: ASUS P5Q PRO CPU: Intel Core 2 duo E8400 3,00Ghz@3,71Ghz FAN: AC Freezer 7 PRO RAM: 4x1GB DDRAM2 Cosiar 800Mhz VGA: ASUS EAH6850 790Mhz 1GB HDD: samsung 640GB OS: WIN 7 PROFFESIONAL SP1
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

Doma sa to da urobit, ale nie je to pre ten mobil "legalna" vec ... Cele kuzlo spociva v product code. Ten mas teraz nadstaveny na orange SK, ale da sa nadstavit aj na nekustomizovany a to zmenou product code na standart europe. Ale ak to urobis sam doma, tak prichadzas o zaruku. V nokia servise to daju do zaznamu, ze ti zmenili product code a tym je to vybavene. Zaruka pokracuje dalej a ty mas normalny soft a nie tu orangeovu sr...u ... V BA mas zarucne servisy myslim 3 ale ja by som aj tak siel iba do CMS

Prevádzka: Pečnianska 6 (vchod z Viedenskej cesty)
Otváracie hodiny: Pondelok - Piatok: 9.00 - 18.00 hod.
Sobota - Nedeľa: zatvorené

Obrázok
Martan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Martan »

Jerry napísal:No ono je to tak. Update co urobis doma je to iste skoro ako v servise. Pri update co si urobis aj doma, sa prepisu veci vo fleske rovnako ako v servise a to co sa ma updatnut sa aj updatne. Dalsia vec je, ze ty by si ho chcel "preinstalovat" ale na to mozes zabudnut, lebo to nie je symbian, ale iba klasika mobil. Cize ak ho aj donesies do servisu, aj oni to budu prepalovat cez DKU2 kabel. Ja by som ti doporucil inu variantu, ktora je bezplatna, ucinna, neprides o zaruku a mozes si update robit potom castejsie doma sam, ked vide novy FW. Toto vsetko ale mozes mat iba za predpokladu, ze mas mobil este v zaruke a mas zarucak. Ak ano, chod do autorizovaneho servisu nokia a povedz im ze ti mobil blbne s tym orange softom. Oni ti bezplatne (malo by to byt na pockanie cca 20 min.) mobil premazu a nahraju novy soft, ktory uz nebude mat orange kustomizaciu. Toto ti poznacia do zarucaku a zaruka funguje dalej a mas vyhodu, ze akonahle je novy FW na nete, hned ti ho aj ponukne. Co sa o orange FW neda povedat, lebo oni robia update na svoj orange FW raz za 20 rokov hadam.
Preto treba kupovat mobily v akcii, ked sa na nich operator brandingom nevyblazni....
Par tyzdnov je par kusov priamo od vyrobcu, platilo to tak u vacsiny modelov, hlavne teda Nokia, ked sm este u Orangu pracoval.
Malo by to byt vsak takisto aj teraz.

Ten Orange FW je humus, najhorsie su reakcne casy.

Najjednoduchsie zbavenie sa FW Orange je navstivenim Nokie znackovej predajne v Auparku, do pol-hodky.
Ked si z predajcom potykas a budes slusny ti to prepali...
MB: Asus Prime Z370-A | CPU: i5-8600K | RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz CL15 white
GPU: EVGA GTX 1080 FTW 2 Gaming iCX | SSD: Samsung 960 EVO 1TB + ADATA XPG SX8200 Pro 1TB
PSU: Corsair HX850i | CASE: Fractal Define C TG | EK & Bitspower & Alphacool & Noctua custom loop
LG 29" 29UB67 21:9 UltraWide IPS 2560x1080 || NAS QNAP TS-431+ 8TB RAID1
AOC 35" AG352UCG6 21:9 UltraWide VA 3440x1440@120Hz G-SYNC
LG 34" 34GK950F 21:9 UltraWide IPS 3440x1440@144Hz FreeSync2
Accessories: SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster > Mionix NAOS 7000 ^ Mionix SARGAS 450 SK
MS SideWinder X6 || MS MCE Keyboard & Remote || MS XONE Wireless gamepad
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

este by sa dalo aj tak ze premenis product code, aktualizujes na iny nebrandovany a naspat hodis product code ktory mas pod baterkou.
vsetko mi je jedno
Duroniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Duroniak »

CHlapy a vedel by my dakto popisat ako sa to preinstaluva na new soft ? Na nokie som daky lavy vobec sa my nepacia SE :good:
PLS. DIK
MB: MSI K8N NEO4; CPU: Athlon64 3000+Winchester ; HDD: Maxtor 80GB; GRAFA: ATI Radeon X600(Pci-e) 256MB; RAM: 512MB (Canion); DVD ROM: LG 4167 b bulk; +Fáááááááájna BEDNA
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

vsetko mi je jedno

Návrat na "Mobilné telefóny, tablety, wearables a mobilné siete"