zmena nasobica vs voltaz

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00

zmena nasobica vs voltaz

Príspevok od používateľa scpeter1 »

Chcem sa spytat,ak zmenim nasobic z 9 na 8 a budem zvysovat FSB,musim zvysovat aj voltaz na CPU?Pytam sa kvoli RAM,lebo zmenou nasobica na menej a zdvihnutim FSB by som ich mohol dostat vyssie. :? Alebo zmena nasobica ma aj nejaky vedlajsi vplyv an chod systemu?Je mi jasne,ze aj doska musi zvladnut vyssie FSB......
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00

Re: zmena nasobica vs voltaz

Príspevok od používateľa PatrikL »

áno, vždy bude potrebné zvyšovať aj voltáž...
Zmena násobiča nemá vedľajší vplyv na chod systému, aspoň si to myslím :)
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Q-Axis »

podľamňa nebudeš musieť zvyšovať voltáž. skús a otestuj stabilitu. manuálnym nastavením násobiča však prídeš o SpeedStep
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa scpeter1 »

rottenkiwi napísal:Ma to niekolko dosledkov. Ak mas perfektne vyladeny system napr. na 356 x 9, a vCore 1.35,
tak zmena na 8 x 400, ti v pripade neznizenia casovania a frek. RAM oproti predchadzajucemu
nastaveniu, prinesie vacsi prietok dat po FSB, ergo CPU bude musiet byt schopne spracovat
viac dat, a ak bola nizsia frek. FSB pricinou, ze nemal dostatok dat, tak moze vzniknut nestabilita,
a budes musiet trosicku zvysit vCore alebo zlepsit odvod tepla. Pri FSB nad 400, uz treba vziat
do uvahy aj FSB strap, lebo ten mali Gigabyte dosky horie vyrieseny ako Asus. Preto ak napr.
menis frek. zo 400 x 9 na 450 x 8, treba si zistit v recenziach, ako je porieseny na tvojej doske
strap, lebo ak je tam okolo 450 FSB pokles vykonu, tak ti to paradoxne neprinesie zlepsenie,
ale zhorsenie vykonu.
Vo vsetkych pripadoch sa moze objavit nestabilita a treba to poriesit napr. zdvihnutim MCH
a FSB overvolt., co ti prinesie vyssie teploty NB.
ved prave kvoli tomu strapu to chcem tak spravit.Uz nemozem dat vyssie pamate,lebo ma strap nepusti.....idem pozriet nejake recenzie. :good:
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10

Návrat na "Procesory"