LCD Overdrive
LCD Overdrive
Mam to v ovladacoch(catalyst 8.6) a neviem načo to je. Ked zaskrtnem políčko "Enable LCD Overdrive", tak sa zobrazi okienko, kde stale behaju tri ciarky farebneho prechodu z ciernej do bielej na pozadi odtienov sedej a dole je posuvnik od 100 do 200. Zeby zvysovanie frekvencie monitora? Zeby 200Hz obnovovacia frekvencia? Alebo zeby nieco s odozvou? Ale preco potom 200? Naco to je?
Re: LCD Overdrive
ano overdrive je umele znizovanie odozvy, povedzme ze mas 2ms panel (g2g) ktory ma taku odozvu pri 80,80,80 do 110,110,100 (cize 30 na jeden subpixel). Co ale nastane ked to pojde zo 70,70,70 do 150,150,150 ? Odozva sa zvysi lebo krystaly nemaju dostatok energie na natocenie, overdrive zaistuje ze elektronika pusti do nich viac stavy (aby sa rychlejsie natocili). Odporucam toto vobec nezapinat!!! Preco?
Ak elektronika minie odhad (a to minie na 90%) tak sa krystal pretoci, co ma za nasledok uplne zly obraz.
Maly test:
Vsetci co mate vistu, zapnite si overdrive (cez OSD alebo cez catalyst, avsak cez to som to neskusal, na samsung paneloch sa overdrive nazyva Response time accelerator (RTA, je schovany, nastavte ho na mode 2).
Mate? fajn. teraz locknite masinu (WIN+L) a opatovne sa prihlaste, pokial mate graficku kartu ktora zvlada vistacke aero, tak si vsimnite tu posterizaciu v hornej polovici obrazu. Samozrejme vsetko zalezi na paneli.
Ale sam to trebars mozes vidiet na Catalyste, ked das max hodnotu, vidis duchov, to je sposobene tym ze elektornika doda do pixlu viac stavy....
cize overdrive = nezapinat, je to blbost
Ak elektronika minie odhad (a to minie na 90%) tak sa krystal pretoci, co ma za nasledok uplne zly obraz.
Maly test:
Vsetci co mate vistu, zapnite si overdrive (cez OSD alebo cez catalyst, avsak cez to som to neskusal, na samsung paneloch sa overdrive nazyva Response time accelerator (RTA, je schovany, nastavte ho na mode 2).
Mate? fajn. teraz locknite masinu (WIN+L) a opatovne sa prihlaste, pokial mate graficku kartu ktora zvlada vistacke aero, tak si vsimnite tu posterizaciu v hornej polovici obrazu. Samozrejme vsetko zalezi na paneli.
Ale sam to trebars mozes vidiet na Catalyste, ked das max hodnotu, vidis duchov, to je sposobene tym ze elektornika doda do pixlu viac stavy....
cize overdrive = nezapinat, je to blbost
.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Samsungy majú túto funkciu, ako si napísal, priamo v OSD .. čo odporúčaš? RTA off, RTA1, RTA2 ?? defaultne je nastavený RTA mode 1
to je kazdeho osobny pocit ako si to necha, vsak skus si vyskusat tie rychle prechody do tmavej so zapnutym RTA, len ti hovorim, na tie farby si priprav kyblik
.