zdar
nastal taky neprijemny problem
vrtal som par dier do panelov v izbe a pouzil som vrtacku s prikonom 570W (tolko je na štitku, je dost stara, netusim nakolko je to pravdive)
kedze som robil v rohu, kde mam bezne komp, vrtacku som pripojil do master zasuvky tejto prepatovky, kde je napisane max 575W
vravim si, to bude OK, oprem ju o stenu a ze ju uz vytocim nech pekne vrta, stlacim gombik na vrtacke a asi 0.1s sa zacala roztacat
chyba, vsetky diody preblikli a ja som skoncil
teraz ked cokolvek pripojim do master zasuvky, nema prud, ale svietia diody Protected a Power OK
ak to pripojim do slave a zapnem aj slave (slave control prepinac (auto dam na manual)) tak v slave to ide
skusil som aj ten reset gombik na boku, ale bez uspechu
je nieco ca sa s tym da robit doma?
je este v zaruke, ale ci najdem blocek je dost otazne
//edit: nasiel som doma blocek
Infosec PFS6MasterTFR - zomrela prepätova ochrana?
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Re: Infosec PFS6MasterTFR - zomrela prepätova ochrana?
Niesom si isty ci tych 570W je prikon pri rozbehu, alebo za beznej prace. Je celkom pravdepodobne ze pri zapnuti (rozbiehani) je prikon vyssi ako udavanych 570W, preto asi prepatova ochrana zareagovala... Ale mozem sa mylit toto nieje celkom moja parketa.
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
no, hej, to napadlo aj mna, ale az potom
myslite ze to je na reklamaciu, alebo co s tym?
myslite ze to je na reklamaciu, alebo co s tym?
...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
myslim ze tam bude len nejaka ochranna poistka ktoru bude stacit vymenit... poravdepodobne mam aj ja taku istu predpetovku .... ale ak ju mozes odniest na RMA tak to radsej urob ... nejde tu o stratu zaruky ale skor o to ze ak vyhory pocitac a oni zistia ze ta predpetovka bola rozobrata atď ... tak ti neuznaju ze sa ti komp znicila predpetofka tým ze nezasiahla jej ochranou... chapes ako to myslim, dufam?
a co sa tyka tej vrrtacky tak je jasne ze startovaci prud bude mat vecssi tak to je aj na startery v aute a v pod. na vsetkom (hlavne na el. motoroch) 575W to je dost malo nie? cca 2.6 A pri 220V no ... mohli tam dat viac!
ten startovaci prud dokaze vyskocit aj na viac ako dvojnasobnu hodnotu prikonu... zalezi od toho co to je a kto to vyrobil ... Dokonca mám aj takú ochranu na vysávaci aby sa nestartoval pri max. zatazi ale rozbehuje sa pomali od nizkych napeti az na nastavenu hodnotu... aby nevyskocil vysoky prud... a tym sa vlastne aj setry motor
a co sa tyka tej vrrtacky tak je jasne ze startovaci prud bude mat vecssi tak to je aj na startery v aute a v pod. na vsetkom (hlavne na el. motoroch) 575W to je dost malo nie? cca 2.6 A pri 220V no ... mohli tam dat viac!
ten startovaci prud dokaze vyskocit aj na viac ako dvojnasobnu hodnotu prikonu... zalezi od toho co to je a kto to vyrobil ... Dokonca mám aj takú ochranu na vysávaci aby sa nestartoval pri max. zatazi ale rozbehuje sa pomali od nizkych napeti az na nastavenu hodnotu... aby nevyskocil vysoky prud... a tym sa vlastne aj setry motor
Ako napisal Vacropoli radsej by som reklamoval, asi by sa to dalo aj jednoducho doma spravit, ale potom by z toho mohli byt problemy... Inak pri elektromotoroch sa pouzivaju take poistky ktore maju dlhy reakcny cas (tusim sa volaju slimacie), tie na malu chvilku prepustia aj vacsi prud - ked sa motor startuje. Preto asi prepatovky k PC niesu moc vhodne...