Zmena firmwaru alebo vyhodenie Symbianu z Nokia 6120c
Zmena firmwaru alebo vyhodenie Symbianu z Nokia 6120c
OS Symbian ma vôbec nezaujal, naopak, je pre mňa prekážkou a nevyužívam jeho skutočné výhody. Prekáža mi neskutočná pomalosť telefónu, neprehľadnosť a čo najviac, pri odosielaní sms sa nedá zadať číslo. Musím si číslo pokaždé uložiť do tel.zoznamu a až potom sms odoslať. A keď už som pri tom tel.zozname, telefón neponúka voľbu tel.zoznamu, všetky čísla sa automaticky skopírujú to prístroja. Taktiež mi tu chýba klasická Nokiácka funkcia, automatické odmietnutie prichádzajúceho hovoru z konkrétneho telefónneho čísla. (čo je pri bývalej frajerke nepostrádateľné)
Dajú sa nejakým spôsobom vyriešiť tieto problémy? Zmena Firmwaru, OS (nebol by lepší WM?) alebo nejaký klasický software?
Prosím o akúkoľvek radu, či je takéto niečo vôbec možné. Klasické aktualizovanie cez Nokia Software Updater bolo neúspešné.
Vopred ďakujem!
Dajú sa nejakým spôsobom vyriešiť tieto problémy? Zmena Firmwaru, OS (nebol by lepší WM?) alebo nejaký klasický software?
Prosím o akúkoľvek radu, či je takéto niečo vôbec možné. Klasické aktualizovanie cez Nokia Software Updater bolo neúspešné.
Vopred ďakujem!
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Zmena firmwaru alebo vyhodenie Symbianu z Nokia 6120c
Nie, zmena na S40 nie je mozna. Ked chces S40 telefon, tak si kupuj S40 telefon. A ked hovoris o pomalom telefone, tak si zjavne este nerobil s 6230i. Pretoze to je "pomaly telefon".
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Co je na 6230i-cku take pomale? no ja som mal moznost pouzivat obe fony a poviem ti ze ak ti spravi icko o pol sekundy nieco pomalsie ako classic.... tak si vyhral 2 miliony,,,, so 6230i som bol maximalne spokojny pouzival som ho asi 2 roky a povim bol to najlepsi teleon aky som kedy mal v ruke aj ked nema take functions ako S40 vyssie rady OS a S60 myslim ze to bol podareny fonfaugusztin napísal:Nie, zmena na S40 nie je mozna. Ked chces S40 telefon, tak si kupuj S40 telefon. A ked hovoris o pomalom telefone, tak si zjavne este nerobil s 6230i. Pretoze to je "pomaly telefon".
-
- Moderátor
Zo trojice 6230, 6230i, 6280 je 6230i najpomalsi telefon, to viem na 100%. Priame porovnanie 6230i a 6120c som nerobil, ale zatial co "rychlost" 6230i ma rozculovala, tak u 6120c problemy nepocitujem.Vacropoli napísal:...
Podarene telefony boli 6230, 6233 ci 6280. 6230i bola cierna ovca serie.
Ono je dost podstatne kolko si mal kontaktov, kolko si mal SMS atd... U mna bol asi problem, ze ja mam kopec kontaktov a nemazem SMS ked nemusim.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
6120 ma moznost volby telefonneho zoznamu, ci uz na karte alebo z telefonu, nemam ten telefon ale hral som sa par krat s nim. dalej je to operacny system to znamena co chces aby to vedelo, tak ho nauc, ak ho to naucit nevies, na pi<> si si take daco kupoval, ked to uz musim tak napisat
a urcite ten telefon nieje pomaly, je o par % rycheljsi ako 6300 co je len blby telefon. btw, ak chces zazit pomalost, skus nokiu n70 alebo n80, popripade qtek 9100
a urcite ten telefon nieje pomaly, je o par % rycheljsi ako 6300 co je len blby telefon. btw, ak chces zazit pomalost, skus nokiu n70 alebo n80, popripade qtek 9100
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
tuto moznost urcite nema!!!kontakty som musel skopirovat do telefonu, aby som k nim mohol pristupovat jednoducho jednou klavesou.jararak napísal:6120 ma moznost volby telefonneho zoznamu, ci uz na karte alebo z telefonu, nemam ten telefon ale hral som sa par krat s nim.
a s tymi SMS je to rovnako na pi<>, ak to uz tak musim povedat neporovnaval som ho s ostatnymi a viem ze su pomalsie a aj rychlejsie telefony.. nikto sa s vami nehadal, len som sa pytal, ci je mozne vyhodit symbian. nie, nie je. dakujem, to je vsetko. telefon som predal, nebol som s nim spokojny, pre mna bol pomaly. ak som s nim pracoval v terene, ze som nemal cas pozerat ani na display (za volantom alebo tak), casto som ostal prekvapeny, co som s tym telefonom vlastne spravil. klasicku nokiu bez OS obluzite aj bez toho, aby ste sa nanho museli pozerat.
SMSka sa da v pohode poslat na hociake cislo, vobec ho netreba ukladat do pamate, staci ho len napisat do riadku KOMU: 090x xxxxxxmunina napísal:Prekáža mi neskutočná pomalosť telefónu, neprehľadnosť a čo najviac, pri odosielaní sms sa nedá zadať číslo. Musím si číslo pokaždé uložiť do tel.zoznamu a až potom sms odoslať. A keď už som pri tom tel.zozname, telefón neponúka voľbu tel.zoznamu, všetky čísla sa automaticky skopírujú to prístroja. Taktiež mi tu chýba klasická Nokiácka funkcia, automatické odmietnutie prichádzajúceho hovoru z konkrétneho telefónneho čísla. (čo je pri bývalej frajerke nepostrádateľné)
K telefonnemu zoznamu, ano skopiruje si ich do telefonu (dnes uz ma vela ludi dve tri cisla a aj nejaky ten email, tak asi preto lebo na simku sa to jednoducho neda zapisat) ale potom je v kontaktoch manualne pristupna aj SIM karta (treba ju zvolit) ak je treba. Potom sa daju aj spatne z telefonu, kopirovat vsetky aj novovytvorene kontakty spat na SIM kartu.
Automaticke odmietnutie hovoru tak to mas pravdu, to tam nie je a tuto funkciu treba doinstalovat ale to nie je ziadny problem pre toho kto vie trosku hladat na nete a v pohode pracuje s pc.
A k tej rychlosti, no podla mna je to jeden z najrychlejsich telefonov, symbian urcite. Nemal si nahodou vele zapnutych aplikacii v multitaskingu?
PC Intel i5-2500K (Gelid Tranquillo rev.2) | Asus | 8GB RAM | Intel HD Graphics 3000 | WD 6400AAKS 640GB | WD 2000JS 200GB | Hitachi 7k250 160GB | Samsung SP1213N 120GB | Asus DRW-1604P | FRACTAL Define R4 | Seasonic M12II-520Bronze | HP L1706 | APC Back-UPS RS 500
NTB HP Pavillion DV6105ea | Intel Celeron M420 1,6GHz | 1536MB DDR2 667 | Intel GMA | Fujitsu 100GB SATA | LG DVDRW | Broadcom Wi-Fi | Seagate 40GB 2.5" IDE-USB
Network aDSL by Orange (Slow-a-net NO MORE!) | Glitel GT-318RI | Asus RT-16N
NTB HP Pavillion DV6105ea | Intel Celeron M420 1,6GHz | 1536MB DDR2 667 | Intel GMA | Fujitsu 100GB SATA | LG DVDRW | Broadcom Wi-Fi | Seagate 40GB 2.5" IDE-USB
Network aDSL by Orange (Slow-a-net NO MORE!) | Glitel GT-318RI | Asus RT-16N
nie neda sa to tak ako vravis! skusal som to.. ani ked dam predvolbu +421... jednoducho to tak nejde a po potvrdeni mi to vypise kontakt nenajdeny. kolonka komu nesluzi na zadanie cisla, ale na vyhladanie v tel.zozname.. je to pekna pi<>vina, ked to uz tak musim napisatjanda napísal:SMSka sa da v pohode poslat na hociake cislo, vobec ho netreba ukladat do pamate, staci ho len napisat do riadku KOMU: 090x xxxxxx
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
to si mal nieco blbo nastavene..... mne ide poslat na hocijake cislo ake mu napisem....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
-
- Moderátor
Presne tak, v tomto momente som to odskusal. Napisal som cislo kolegu, stlacil stredne tlacidlo, vybral Poslat a co sa nestalo, za 20 sekund u kolegu pipla dosla SMS.
Rychlosť reakcií závisí dosť od toho, čo máš v tom mobile. Kamarat ma pametovu stale plnu a trva pol minuty kym sa na nu dostane.
-
- Moderátor
A koho zaujima pamatova karta ? Bavime sa o internej pamati, ci nedajboze on skladuje kontakty a SMS na pamatovej karte ?