Archivacia videa

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Archivacia videa

Príspevok od používateľa MaxMan »

Nazdar,

mam mensiu dilemu so zalohovanim videa natoceneho na kamere Canon FS100. Video je v MPEG2. Zaznamy striham a editujem vo Vegas. Avsak vysledne videa su dost velke (datovy tok 9,6Mb/s). Rozmyslam o skonvertovani do H264, lenze neviem aky datovy tok by bol najlepsi pre SD rozlisenie 720x576 16:9 a aby neboli vysledne subory velke. Niekde na nete som videl videa v takych rozliseniach a vacsie aj v 1500Kb/s. Ked som vsak skusal moje videa enkodovat do H264 pri datovom toku 1500, tak sa vysledok ani zdaleka nepodobal tym na nete :(

Poradte prosim ako nastavit enkoder. Archiv planujem robit na DVD-RAM. Bezny MPEG2 z kamery mi povoli necelu 1 hodinu videa na DVD. U H264 by som uvital aspon tie 2 hodiny (kvalita by nemala utrpiet, nakolko H264 ma lepsi kompresny pomer pri zachovani kvality ako MPEG2)
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Archivacia videa

Príspevok od používateľa Snake »

Ja na archivaciu pouzivam CineForm AspectHD kodek, bohuzial je plateny. DivX / XviD ti nevyhovuju?

.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Xvid/DivX su podla mna co sa tyka kvality horsie ako H264. Testnut to ale mozem. Len ma trapi ten datovy tok. Ako dokazali z 1500Kbit/s dostat taky obraz a mne sa to nedari :(
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Takze si asi odpoviem sam. Pri SD videu som pouzil bitrate 5000kbit/s a je to velmi dobre. Kompromis kvalita/velkost je pre mna vyhovujuca.

Len nechapem ako docielili taku kvalitu pri 1500kbit/s. Vela spravi aj zdrojovy subor (bez sumu - na mojej kamere sa to docielit neda - nejaky sum tam vzdy bude), ale to nemoze spravit az tolko...

Návrat na "Debata o všetkom"