Nazdar,
mam mensiu dilemu so zalohovanim videa natoceneho na kamere Canon FS100. Video je v MPEG2. Zaznamy striham a editujem vo Vegas. Avsak vysledne videa su dost velke (datovy tok 9,6Mb/s). Rozmyslam o skonvertovani do H264, lenze neviem aky datovy tok by bol najlepsi pre SD rozlisenie 720x576 16:9 a aby neboli vysledne subory velke. Niekde na nete som videl videa v takych rozliseniach a vacsie aj v 1500Kb/s. Ked som vsak skusal moje videa enkodovat do H264 pri datovom toku 1500, tak sa vysledok ani zdaleka nepodobal tym na nete
Poradte prosim ako nastavit enkoder. Archiv planujem robit na DVD-RAM. Bezny MPEG2 z kamery mi povoli necelu 1 hodinu videa na DVD. U H264 by som uvital aspon tie 2 hodiny (kvalita by nemala utrpiet, nakolko H264 ma lepsi kompresny pomer pri zachovani kvality ako MPEG2)
Archivacia videa
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Archivacia videa
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Re: Archivacia videa
Ja na archivaciu pouzivam CineForm AspectHD kodek, bohuzial je plateny. DivX / XviD ti nevyhovuju?
.
- MaxMan
- Redaktor
Xvid/DivX su podla mna co sa tyka kvality horsie ako H264. Testnut to ale mozem. Len ma trapi ten datovy tok. Ako dokazali z 1500Kbit/s dostat taky obraz a mne sa to nedari
- MaxMan
- Redaktor
Takze si asi odpoviem sam. Pri SD videu som pouzil bitrate 5000kbit/s a je to velmi dobre. Kompromis kvalita/velkost je pre mna vyhovujuca.
Len nechapem ako docielili taku kvalitu pri 1500kbit/s. Vela spravi aj zdrojovy subor (bez sumu - na mojej kamere sa to docielit neda - nejaky sum tam vzdy bude), ale to nemoze spravit az tolko...
Len nechapem ako docielili taku kvalitu pri 1500kbit/s. Vela spravi aj zdrojovy subor (bez sumu - na mojej kamere sa to docielit neda - nejaky sum tam vzdy bude), ale to nemoze spravit az tolko...