zaujimaju ma hlavne skusenosti ludi, ktory maju toto CPU (AMD Athlon 64 X2 5400+ Black Edition)
Teplota, frekvencia, chladenie, ....
Mam ho taktiez doma, je este novy tak to testuejem.

to ani mneM1ch4l napísal:tak mne teplota v 100% zatazi oboch jadier pri 3GHz a 1.3V nevyjde nad 30 stupnov, mozno len vynimocne, program hwmonitor inak vsetko ako v starsom poste
Moj pretakt cinil 3263 Mhz pri nasobici 13x a FSB tusim okolo 254...pri 1.5 V stabilne...teploty v Burne 50 Stupnov...po pridani dalsie fanu zo zadnej strany CPu teplota klesla na 45 stupnov v zatazi... tazko povedat 1.6 som est eneskusal uz 1.5 V mi prislo sado masoNeuge napísal:Mam tento procesor a bezne funguje na 3,2GHz (16x200) a napeti 1,45V.
Chlazení mám AC Freezer Xtreme a teploty 34 v klidu a 50 v zatezi.
Chtel sem se zeptat, zkoušel jsem ho taktovat víše a např při taktu 3,4GHz a 1,45V při každé náročnější uloze spadnul
Ale když sem zvýšil napětí na 1,6V(rek bych že už krytícké) stabylita se o hodně zvýšila(ale porad občas padal) a teploty byly v zatei u 60 stupnu. Zajima me kam až bych mohl s napětím zajít, protože o to je větší šance že bude CPU konečně stabilní....
thx xD, ale pri te voltazi 1,6 se mi už pekne stahoval žaludekMikhail napísal:Moj pretakt cinil 3263 Mhz pri nasobici 13x a FSB tusim okolo 254...pri 1.5 V stabilne...teploty v Burne 50 Stupnov...po pridani dalsie fanu zo zadnej strany CPu teplota klesla na 45 stupnov v zatazi... tazko povedat 1.6 som est eneskusal uz 1.5 V mi prislo sado masoNeuge napísal:Mam tento procesor a bezne funguje na 3,2GHz (16x200) a napeti 1,45V.
Chlazení mám AC Freezer Xtreme a teploty 34 v klidu a 50 v zatezi.
Chtel sem se zeptat, zkoušel jsem ho taktovat víše a např při taktu 3,4GHz a 1,45V při každé náročnější uloze spadnul
Ale když sem zvýšil napětí na 1,6V(rek bych že už krytícké) stabylita se o hodně zvýšila(ale porad občas padal) a teploty byly v zatei u 60 stupnu. Zajima me kam až bych mohl s napětím zajít, protože o to je větší šance že bude CPU konečně stabilní....ale ze si to ty tak sa s tym doma trochu pohram a poviem ti co som dosiahol:) uvidime ako si s nim poradi moja Vendetta 2
![]()
Ani sa ti nedivim take cakania na vlastny sud ako to nakoniec dopadne...xDDD to je strasne xDDDD....ja som hovratil na tych 3264 nerobilo mu to dobre..kebyze mam vodu tak do tej voltage idem a vydlabem z neho aj posledny Mhz aj keby som mal z fosne vytrieskat 500FsbNeuge napísal:Chtěl sem to taky zkusit ale v BIOSu jaksi 1.62V nemam tak sem to preskocil a dal 1.65V...ergh...tak teploty zas kolem 63 v zatezi ale i pri 3,3GHz po par minutach spadnul, hold mas vydarenejsi kousek)...taky sem malem dostal infarkt, když mi to spadlo tak sem se radeji zaposlouchal do zvuku co PC vydava-jestli se tam treba neco nepali...tak 3 sekundy - 5 sekund dobry, mam PC podstolem tak nevidim do monitoru...8 sekund a najednou na me bafne na plny ko*le uvitaci znela widli...bože.. ne fakt sem z toho mel malem smrt
Neuge napísal:Gigabyte 790FX DQ6 - Taky sem se pekne nastval pac 14 dni potom co sem ju koupil vysla rada 790GX kera ma novy jizni mustek SB750 a dou s ni lip taktovat phenomy-Jakmile vyjodu ty novy 45nm tak kupuju xD xD...kdyztak mrkni do tematu 45nm shanghai+denem nebo tak nejak a sou tam fakt zajimavy informace o tech novych CPU a uz sa nemuzu dockat xD xD...
Jo a ty mas vodnika tak tj), to bych ho klidne na tech 3,4GHz nechal
![]()
![]()
jo jeste taka zajimavost, jeden uzivatel rikal ze ten procik de klidne na 4GHz ale ze se musi dat nasobic na 10x a poradne napraskat FSB xD pak se teda ukazalo ze mu to spatne ukazovalo ale mezitim sem si stihl oddelat widle takze reinstal, pak sem je oddelal jeste jednou tak znova... pak mi nechtelo ani naskocit bootovani ani Bios takze ten procik toho za ty 2 mesice uz pamatuje xD xD