Zdravim!
Po dlhej dobe som sa rozhodol ze nataktujem moj CPU E2200 2,2 ghz .... takze zacnem:
Prv som ho dal na 2,5 bez zvysenia napatie nic som nerobil s ramkami,totalne stabilne
nasledne som ho nataktol na 2,8 bez zvysenia napatia ale uz som znizil delicku ram lebo uz by sli na 820 mhz (a myslim ze to by nerozchodili) - bolo to tiez totalne stabilne
Tak som sa rozhodol ze pokorim svoju hranicu 3 GHZ...tak som mu ich teda dal 273*11 ,zvysil som mu napatie z povodnych 1,3250 na 1,41250 ,delicku ram som mu sel zase znizit a tak mi to dalo z povodnych 667 mhz na ramkach na 684 ... povedal som si ze im nezaskodi ked im pridam trochu ziviny...pridal som im 0,1 V .. vsetko nabootovalo ale spustil som orthos a v 20. sekunde sa zlozil,teploty boli 59 stupnov v burne
tak som siel do biosu ze zvysim este ramkam o 0,2 V t.j. dokopy som im zvysil o 0,3 V ... teras ich mam na 2,2 V ...tak som spsutil orthos a vydrzal prekvapivych 5 minut aj par sekund... ale potom sa zlozil... tak ma napada ze ked pridavam volty ramkam a predlzuje sa tak vydrz v orthose nie je to ramkami ? nemal by som zmenit casovanie ? prosim pomozte chcel som tych 3 GHZ mat ale asi mi to nevyjde...
momentalne mam paramtre takto:
takt 3003 mhz @ 1,41250 V
RAM: 682 mhz @ 2,2 V /casovanie 5-5-5-15
prosim pomozte,dakujem za vsetky rady
Taktovanie E2200 - co robim zle ?
Re: Taktovanie E2200 - co robim zle ?
chcem skusit pridat tomu MCh ale neviem co to je takze : co to je ?
- FragStop2
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Re: Taktovanie E2200 - co robim zle ?
G(MCH)- Memory Controller Hub voltage. Je to myslím napätie pre severný most aka northbridge.chcem skusit pridat tomu MCh ale neviem co to je takze : co to je ?
Spoiler: ukázať