OC notebooku
OC notebooku
Čaute. Kamarát ma notebook Toshiba A200-1SI. Je tam procesor Intel Core 2 Duo T5550. Chcel by ho pretaktovať. V BIOS-e nemá žiadne možnosti pretaktovania, takže jediná cesta je Windows. Avšak má Vistu 64-bit, takže mu napríklad pri spustení ClockGen-u vypíše, že nemôže načítať nejaké drivre. Niečo podobné ako ATI Tray Tools na Viste 64. Má s týmto niekto skúsenosti? Cez aký program je najlepšie taktovať.
PS: Je si vedomý, že notebooky nie sú určené na pretaktovanie, no aj napriek tomu to chce skúsiť. Takže nemusíte písať, že notebooky sa "netaktujú".
PS: Je si vedomý, že notebooky nie sú určené na pretaktovanie, no aj napriek tomu to chce skúsiť. Takže nemusíte písať, že notebooky sa "netaktujú".
Spoiler: ukázať
Re: OC notebooku
ja len doplnim ze mu je to zbytocne vobec taktovat.... nech si zahra daku hru ked sa nudi.....lebo mordovat sa z niecim coho vysledok ma nejaku hodnotu sa sprida ..ale toto..nechapem...
No ako nárast výkonu po pretaktovaní grafiky má 20%. Má HD2600. Takže z nudy to netaktuje.
Taktiez ma asi pocit ze chladenie na notasoch ma urcite skryte rezervy ... ale sak aj taky notas obkoleseny ventakmi je image
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
no z CPU to moc nejde všeobecne a na mobilné grafikz stačia normálne veci ako na klasické grafiky, poprípade edit biosu
čo sa týka tých ovládačov v vo vista X64 treba podpísané ovládače , bohužial ako som aj ja zistil väčšina tých utilít ho nemá takže nejdú spustiž, treba skúsiť program ATSIV ktorý toto odstarňuje
dá sa to urobiť aj v boot.ini smola ale je že je to na 90% nefunkčné
čo sa cpu týka väčšina NB má neštandartné clk generátory
čo sa týka tých ovládačov v vo vista X64 treba podpísané ovládače , bohužial ako som aj ja zistil väčšina tých utilít ho nemá takže nejdú spustiž, treba skúsiť program ATSIV ktorý toto odstarňuje
dá sa to urobiť aj v boot.ini smola ale je že je to na 90% nefunkčné
čo sa cpu týka väčšina NB má neštandartné clk generátory
Mam otazku mam toshibu A300-15j - Core 2 duo T5550 (1,83MHz), Ati HD3470 256MB, 4 GB ddr2 ram, Vista home 32 bit.
Da sa mi dako taktnut ten procak aby to malo vyznam aspon maly a zaroven som neriskoval znicenie NB??? A co s tou grafikou ta sa da dako taktnut? ak ano dakujem. Este nikdy som netaktoval.
Da sa mi dako taktnut ten procak aby to malo vyznam aspon maly a zaroven som neriskoval znicenie NB??? A co s tou grafikou ta sa da dako taktnut? ak ano dakujem. Este nikdy som netaktoval.
Da sa teda v notebooku taktnut procak z tych 1,83 aspon na 2,00 abo 2,1 ci 2,2??? Vydrzal by to? A co mi na to treba prosim pomozte mi, cem si gta uzit lepsie ako do teraz mam to trhane. Popripade sa s grafikou ati HD 3470 256 MB da nieco poriesit?
Skus pohladat program SetFSB na tvoj notbook. Ja som tak nataktoval moj. (Acer Aspire 1694wlmi, Pentium M760 2.0 @ 2.4 GHz)
Ale velke rozdiely vo výkone nečakaj...
Ale velke rozdiely vo výkone nečakaj...
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
problém je že na DC to už moc nejde
práve NB s PM išli taktiť asi najlepšie a potom ešte noteboky s AMD + chipset nf3
pri nových prakticky len grafika aj to často len cez bios
práve NB s PM išli taktiť asi najlepšie a potom ešte noteboky s AMD + chipset nf3
pri nových prakticky len grafika aj to často len cez bios
Je ešte nejaký inakší soft na pretaktovanie CPU ? Okrem SetFSB, GlockGen ?! pls ! Ďakujem
Ešte som našiel niečo ako RMClock no to však vypísalo toto: Translate: CPU nepodporuje technológiu AMD
Čiže to je len na taktovanie AMD procesorov ?! Ak viete ešte dajaký inakší soft. tak píšte THX !!!
Ešte som našiel niečo ako RMClock no to však vypísalo toto: Translate: CPU nepodporuje technológiu AMD
Čiže to je len na taktovanie AMD procesorov ?! Ak viete ešte dajaký inakší soft. tak píšte THX !!!
. . . V príprave . . .
Môj život, nahovno ale aspoň že má dobrú grafiku.
- FragStop2
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
S Clockgenom a SetFSB nie si spokojný ?
Pokiaľ sa nejedná zrovna o NB, taktuj cez BIOS a takéto utility nerieš
Pokiaľ sa nejedná zrovna o NB, taktuj cez BIOS a takéto utility nerieš
Práveže cez bios mi to nejde !!! ja nemám nič v biose čo by sa týkalo taktovania procesora !!! a tie utility mi nefungujú vôbec napr v tom GlockGen neviem čo mám dať to prvé čo mam na výber s takej tabuľky !!!
. . . V príprave . . .
Môj život, nahovno ale aspoň že má dobrú grafiku.
Ja som tiez rozmyslal o pretoceni, ale VGA akym programom sa to da pretocit? v rivatunery nic nemam ziadne taktovanie. ziadne teplloty
AtiTool, alebo ATT ? ale neviem či to pojde..
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
Jedným z tých dvoch. Potom by to malo ísť. A čo som si pozeral, tak väčšina NB používa neznáme clock generátory, teda ich väčšina softov nerozpozná.